Kurgu Kitap Okumanın Faydaları

Merhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konuyu sizinle tartışmak istiyorum. Öncelikle kitap okumanın faydaları konusunda herkes hemfikir fakat benim kafama takılan nokta kurgu kitap okumanın faydaları. Araştırdığım kaynaklardan birinde “empati yeteneğini geliştirir” bilgisine ulaştım ve buna katılıyorum. “sosyal davranışlarımızı geliştirir” gibi şeyler yazmışlar. Fakat benim merak ettiğim buradaki arkadaşların şahsi tecrübeleri, gördükleri faydalar vesaire.
Ben 20 yaşında okuma yolunun henüz başındayım. Yolun henüz başında olsam da okumayı öğrendiğim günden beri okuduğum için kendimce faydalarını gördüm. Aklıma gelen ilk şey dünyam hiçbir zaman büyüdüğüm yerle sınırlı kalmadı. Daha sonra gördüğüm faydaları kapsamlı bir şekilde anlatmayı planlıyorum. Bu başlık altında fikirlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşabiliriz.

4 Beğeni

Her ne okuyorsanız okuyun ister fantastik, ister romantik, ister korku-gerilim (ki ben ağırlıklı olarak korku-gerilim okurum) ilk faydası konuşmanızı, diksiyonunuzu, telaffuzunuzu ve konuşurken ki doğaçlamanızı düzeltiyor. Hayatta neler olabileceği veya olamayacağı üzerine kafa yoruyorsunuz, hayal gücünüz genişliyor. Yazımınıza etki ediyor.

Belki kişisel gelişim kitaplarını öğrenmek için okuyan insanlar öğrenemiyor, boş kitap diyor belki ama en azından kişisel gelişim kitapları da sizi motive ediyor.

3 Beğeni

Ben, hayal gücünüzü geliştiriyor, farklı bir bakış açısı sunuyor gibi şeyleri daha da saymak istemiyorum. Zaten çoğu bildiğimiz şeyler. Ama kurgu kitaplar hakkında asıl düşüncemi şöyle açıklayabilirim; Yol ayrımına gelmiş bir çocuk sağda ve solda yer alan tabelalara bakar. Sağ tabelada siyah, beyaz, mavi, kırmızı vs yazar. Sağ tabelada ise ismini daha önce hiç duymadığı renk isimleri yazılıdır. İşte bu noktada kurgu sizi hiç bilmediğiniz dünyalara götürür, sizi sıradanlıktan kurtarır. Kurgu paralel hayatları yaşamaktır.

5 Beğeni

Misal 2.dünya savaşını baz alalım(daha iyi örnekler elbette bulunur) 2.dinya savaşını araştırma ile öğrenebilirsiniz fakat bunun yanında toprak ana (asya tarafı Ruslara bağlı-çizgili pijamalı çocuk Almanya Polonya tarafı-karartma geceleri türkiye tarafı gibi kurgu kitaplar bölge halkının ne hissettiğini ve savaşın yıkıcı gücünü daha iyi anlamamızı sağlıyor.Bence tarihi sadece araştırma ve anı kitaplarından tam anlamıyla öğrenemeyiz. Kurgunun da bu konuda ufuk açıcı bilgiler sunduğu bir gerçek.

6 Beğeni

Konuyu görünce aklıma daha önce izlediğim bir video geldi burada da paylaşmak istedim.Videonun sonlarına doğru az da olsa bu konudan bahsediliyor.

5 Beğeni