Kütüphaneyi Goodreads'e Eklemek ve Kullanmak

Daha önce bahsetmiştim birkaç uygulama arası geçiş yaparak, birinden aldığım çıktıyı diğerinde kullanarak kütüphanemi GoodReads’e eklemiştim.
Özellikle büyük kitaplığı olanlar için gerçekten işe yarayacağını düşündüğüm için paylaşmak istiyorum. Yazıyla aktarmam zor olduğu için video ile ekliyorum. Takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz.

Hanfy Library ücretli bir uygulama. 4 Raftan fazlasını ekleyemezsiniz ücretsiz sürümünde. Ancak ben düşününce cidden değdine karar verdim. Çünkü bir sürü uygulama denedim. Türkçe karakterlerde sorun çıkaran da var, donup kapanan da. Excel çıktısı veriyor ama goodreads için kullanamıyorsun vesair. En uygun seçenek buydu.

Siz yine de ISBN kodlarıyla bielikte excel çıktı veren bir uygulama bulursanız kullanın hatta bana gönderin dosyayı halledemezseniz, inceleyeyim.
Adım 1

Adım 2(Bilgisayar faslı)

Linkler:
Kullandığım uygulama HandyLibrary https://play.google.com/store/apps/details?id=com.handylibrary.main&hl=en_US&gl=US
Dosya türü değiştirme : https://convertio.co/
Goodreads Hesabında içe aktarma sayfası : https://www.goodreads.com/review/import

Soru 1 - Goodreads’ın da Barkod okuyucusu var neden ayrı bir uygulamadan ekliyoruz?
Cevap: Çünkü goodreads çok yabaş kalıyor o konuda. Üç beş kitap için belki kolay olabilir ama 600 kirabı tek tek okutmak işkence ki çoğu zaman okumuyot, yanlış kitabı buluyor vesair.

Soru 2 - Neden Goodreads kullanayım?
Bunun birden fazla sebebi var. İlk sebebi kitabın orijinal dilinde karşılığını görebilirsiniz goodreads ile. Ve kitap Türkçeye kaç defa çevrilmiş, ne yorumlar yapılmış göeirmeniz mümkün. Bunun yanında buradan ve başka mecralardan arkadaşlarınızı, hatta yazarları ve hangi kitaplara ne yorumlar yaptığını bile takip edebilirsiniz. Diğer yerlerden 1000kitap vs en büyük farkı excel çıktısı verebilmesi.

İşinize yarar umarım. Çok profesyonel bir video beklemeyin, ben sadece benim çok işime yaradığı için belki sizlerin de işine yarar diye paylaşıyorum.

Not: videolar liste dışıdır. Sadece burası için ekledim. Paylaşılmamasını rica ederim :grin:

32 Beğeni

An itibariyle yönteminizi kullanıp 2 günlük bir çalışma ile tüm kütüphanemi katalogladım. Çok teşekkür ederim fikir ve videolar için :slight_smile:

3 Beğeni

Önceleri yani uzun zamandır kitaplarımı excel olarak kaydetmiştim. Sonra 1000 kitap uygulamasını gördüm. Üye oldum. Türkçe olması benim gibi hiç yada az yabancı dili olanlar için çok iyi. Ama sonradan farkettim ki Goodreads daha iyi. Önceleri zorlansam da Google tercüme programıyla daha verimli kayı da başladım. Şimdi memnunum kayıt -hızı yavaş ama olsun benim acelem yok.

3 Beğeni

Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Varsa aralarda hata ya da eksik anlattığım bir şey yazarsanız sevinirim. Tamamlarız daha sonra aynı sorunları yaşamaz insanlar.

Teşekkürler bu arada. İşinize yaramqsına çok sevindim. Beni inanılmaz bir yükten kurtardı bu olay çünkü. Bazen çok uzun serilerden arada hangi kitapları yok bakmam gerekiyor. Bu konuda cidden çok işe yarıyor

@azizhayri 1000kitapta eksik olan şeyler; excel ile girdi/çıktı yok. Seriden bir kitaba bakarken serinin kaçıncı kirabı olduğu bilgisi yok. Toplu olarak okudum/okumadım ayarlayabileceğiniz bir sistem yok. Şu an 1121 kitabım var görünüyor. Ben tek tek 1000kitap’a eklemeye kalksam her biriyle 30 saniye uğraşsam 560 dakika yani 9 saat yapıyor. Ben 1000kitap’ın pratikliğini seviyorum ama şu anki haliyle pas geçiyorum ne yazıkki.

2 Beğeni

Evet ama bu kitaplarla uğraşmak onları tekrar elden geçirmek bana haz veriyor. :grinning:

1 Beğeni

Hiç sorun yaşamadım ben anlattığınız basamaklarda, elinize sağlık tekrar :slight_smile:

Çok faydalı bir konu, mesajım olsun çok işime yarayacak.
Çok teşekkür ederim.

Yetkim varmış zaten, benim konu kilit.