Latife Tekin Kitapları (Can Yayınları)

Latife%20Tekin

BİYOGRAFİ

Latife Tekin , Türk edebiyat yazarı.

1957’de Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Karacahevenk köyünde doğdu. 1966’da 9 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Ortaöğrenimini Beşiktaş Kız Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Telefon Başmüdürlüğü’nde kısa bir süre çalıştı. İlk kitabı “Sevgili Arsız Ölüm” 1983’te yayınlandı. Anadolu’daki köy yaşamı ve insanlarını masalımsı bir atmosferde ve “Yüzyıllık Yalnızlık” (Gabriel Garcia Marquez) tadında anlattığı bu ilk romanıyla büyük ün kazandı. Büyülü gerçekçilik akımına da yakıştırılan bu romanının ardından peş peşe diğer romanları geldi. Eserleri İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça ve Hollandacaya çevrildi. Değişik üslubu ve yaklaşımıyla kuşağındaki edebiyatçıların önde gelen isimlerinden biri oldu.

Latife Tekin Bodrum Gümüşlük’te bir “Edebiyat Evi” projesi başlatmıştır. Garanti Bankası tarafından desteklenen proje, mimar

Hüsmen Ersöz’ün 1998 yılında hazırladığı mimari proje ile inşaata başlamıştır (1999). Ressam Hale Arpacıoğlu’nun, Koç Grubu şirketlerinden aldığı destekle, aynı mimari projenin bir parçası olarak Sanat Evi’nin yapımına başlanmıştır. Latife Tekin, Bodrum Gümüşlük’te, herkesin yazabileceği, tartışabileceği, sanatçıların büyük şehrin dağdağasından uzak eser üretebileceği bir mekanın tamamlanması için çalışmaktadır.
Kaynak: Wikipedia

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Berci Kristin Çöp Masalları
  2. Buzdan Kılıçlar
  3. Gece Dersleri
  4. Manves City
  5. Sevgili Arsız Ölüm
  6. Sürüklenme
  7. Unutma Bahçesi
  8. Rüyalar ve Uyanışlar Defteri
  9. Ormanda Ölüm Yokmuş
  10. Muinar
  11. Aşk İşaretleri
  12. Altınçayır Vadisinin Çocukları (Can Çocuk)
  13. Zamansız

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10

11 12 13

11 Beğeni

Yeni Kitaplar

3 Beğeni

İletişim’de iken almakla hata etmişim. :confused:

Fiyatlandırma nedeniyle mi kapaklar için mi yazdınız bunu

2 Beğeni

Bence ikisi de olabilir.

1 Beğeni

Okuyan varsa yorumlarını alabilir miyiz? Son dönemlerde üreten Türk yazarlardan okumak istiyorum biraz.

1 Beğeni

Şurada 1-2 cümleyle " Sevgili Arsız Ölüm" kitabı için kısaca düşüncelerimi yazmıştım

3 Beğeni

Valla ben başta kapak için söyledim. Çünkü İletişim’in koyu teması o kadar da güzel değil. Buradakiler hoş göründü ama İletişim ile burada verilen sitedeki fiyata bakınca 3 lira gibi bir fiyat farkı var. Can Yayınları ucu ucuna fiyatta da iyi. :buyucu:

Tek kelimeyle muhteşem. Ama okuru zorlayan cinsten. O yüzden elime alırım hemen de biter sanmayın. Zira mesela Ormanda Ölüm Yokmuş sayfa sayısı ortalama bir rakam ama kolay bitmiyor. Sıkıcılıktan değil okuru zorlamasından. Has edebiyatın özelliği.

3 Beğeni

Henüz hiç Latife Tekin romanı okumadım, ama kendisiyle ilgili bir anım var.

Latife Tekin’i çok seven, oldukça dingin ama o dinginliğin altında bir melankoli barındıran bir arkadaşım vardı. Kendisi şimdi çok uzaklarda. Bana bir şarkı yolladı bir gün. O şarkıyı o gün bugündür hiç anlamı dışında dinlemedim. Şarkıyı “her dinlediğimde seni anlatıyorlar” diyerek yollamıştı. Belki yönlendirmesinden, bilemiyorum, ben de kendimi dinlemek istediğimde o şarkıyı açıyorum.

İşte bu arkadaşımın hayatında Tekin’in çok derin bir yeri var. Ben de şimdi Latife Tekin’i okumak isterken aslında “arkadaşımı” okumak istiyorum. Çünkü yazarın gördüğüm alıntılarında hep aynı arkadaşımın izi var sanki.

Hem epeydir okumak istediğim ama nedense yapamadığım bir yazarla kavuşacağım, hem de artık kavuşmamın çok çok zor olduğu bir dostu anacağım.

3 Beğeni
2 Beğeni

Yeni Kitap

1 Beğeni

Latife Tekin’den kitap önerileri.

1 Beğeni

İlk 19 sayfa.

1 Beğeni
7 Beğeni

Büyülü gerçeklik keyfe gelmiştir. :smile:

2 Beğeni

Uzun İhsan efendi ve Dirmit bir araya gelmişler. :slight_smile:

2 Beğeni

Dün burada Yakın kitabevindeydi etkinlik. Gidemediğime o kadar pişmanım ki. :pensive::pensive:

1 Beğeni

Bugün de başka bir kitapevinde daha olması lazım.

Ekleme: Buldum. :slight_smile:

2 Beğeni

Yakınla pia arası da 1 dakika falan, Latife Hanım biraz daha çeşitlendirseymiş keşke karşıyakaya falan geçseymiş :joy:

1 Beğeni