Libib Hakkında

Merhabalar arkadaşlar,
Buraya açtığım ilk konu, yanlışım varsa umarım mazur görürsünüz.
Uzun süredir kullandığım ve faydasını gördüğüm bir siteden bahsetmek istedim sizlere;

Buraya üye olduktan sonra kendi kitaplığınızdaki kitapları girerek sanal bir kütüphane oluşturabilir, hesabınızı online olarak paylaşabilir ve arkadaşlarınızın kütüphanelerini de kendinize ekleyerek hangi kitaplara sahip olduklarını görebilirsiniz.

Site ingilizce olduğu için ilk başlarda biraz karmaşık görünüyor, önce bir kütüphane oluşturmak daha sonra da bu kütüphaneye kitapları eklemek gerekli. İsterseniz tek bir kütüphanede tüm kitaplarınızı ekleyebilir ya da farklı kütüphaneler açarak (fantastik, politik, manga, vs.) türlerine göre kütüphane oluşturabilirsiniz.

Kitap ekleme konusunda ISBN, manuel ve Search kısmı epey yardımcı oluyor. ISBN bazen işe yaramıyor, sanırım bizim yayın evleri ile alakalı bir durum. Onları ben manuel ekliyorum. Kitap eklendikten sonra istediğiniz değişikliği de yapabiliyorsunuz. Özellikle seri kitapları dizmekte epey işe yarıyor.

Benim işime yarayan ve tavsiye etme isteği uyandıran kısmı özellikle şu oldu; manga, çizgi roman gibi 20-30 cilt üzerinde olan serilerde kaçıncı ciltte kaldığımı unutmam, ya da S.King gibi çok fazla kitabı olan yazarların “okudum ama kitaplığımda var mı?” diye takıldığım noktaları olması çok olası. Fakat sistemi güncel kullandığım için almak istediğim bir kitap kütüphanemde var mı yok mu onu görüp, kaldığım yerden devam edebiliyorum.

Kullanmadığım da epey özellik vardır mutlaka. Onları da araştırıp bulmak size kalıyor.

Tavsiyem şimdilik bu kadar. Eminim buna benzer çok site vardır. Belki çok daha iyisi, Türkçesi de vardır. Ama uzun zamandır bu siteyi kullandığım için bana kolay geliyor. Eğer kitaplığınızı sanal ortama kaydetmek isterseniz benim kitaplığımı da arkadaş listenize ekleyebilirsiniz.

leventyuksel.libib.com

Not: Tüm kitaplığı eklemek gerçekten yorucu oluyor. Şimdiden kolay gelsin.

2 Beğeni

Kütüphanemdeki kitapları bir listeye çekmek istiyordum. Araştırmalarım sonucu en çok libib’den memnun kalınmış.
Kullanacağım ve yorumlarımı sonra yazarım.