Lilica - Vampirin Mutlu Sonu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Lilica – Vampirin Mutlu Sonu – Aylık Öykü Seçkisi

image

Balayında dönen Çibi Usa ve Helios çiftinin ziyaretlerine Ishihara, Kyuusuke, Sorano, Momoko, Aki, Robert, Kaoru, Yoshiro ve Kuwano geldiler. Sınıf arkadaşları, Chibi Usa ve Helios’un mutlulukları karşısında çok mutlu oldular. Maenadler, misafirlere yosun çayı ve pirinç kekleri ikram etti. Chibi Usa de o güzel manzarayı görünce çok mutlu olmuş ve sonrasında yavaşça Maenadler’in yanlarına gelip… (DEVAMI…)

Keşke bu hayran kurgu hikayenin temellerini bilseydim de tüm entrikalara, maceralara ve duygulara en az senin kadar ortak olabilseydim. Karakterleri kafanda o kadar güzel yontmuşsun ki… Senin gözünden görmek bilmeyen biri için bile ayrı bir keyif verdi. Kalemine sağlık, diğer hikayelerini bekliyor olacağım :slight_smile:

1 Beğeni

Keşke Ay Savaşçısı animesine hakim olsaydın. Hayran kurgu yazarken ana kadronun iyi ve kötü karakterleri betimlenir mi? Bu konuda pek bilgim yoktur. Yeni karakter dahil ettiğim de onu betimlerim. Bölüm öyküleri yazarken 23 dakikalık bölümü baz alıyorum. Bu konuda eksikliklerimin farkındayım.

1 Beğeni

Merhaba tekrar,

Bu seriden 3. öyküyü okudum. İyi kotu 23 dakikalık bir anime gözümde canlanmaya başladı.

Bununla birlikte dilde bir yabancılık var. Bionuza istinaden söylüyorum. Bu türe dair bir yazım mi, -ornegin japon gramatiginin çevirisi gibi- ya da bilinçli olarak bir lehçe mi tercih ediyorsunuz, bunu merak ettim.

Onun dışında, bir edit metni daha da toplayacaktır. Ama dilin kullanımına dair sorumdan ayrı bu konu.

Konseptleri sevdim, karabasani temizleyen renkli dalga örneğin o duyguyu veriyordu.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

İsimler konusunda örnek verir misin? Hem hatalarımı görürüm hem de yanlışlarımı düzeltirim. Üç defadır sürekli şans verip okuyorsun. Kitabın çıkarsa inşallah alıp okururum. Yabancı karakterli öykülere pek alışık değilim. Yerli karakterli öykülerine tam destek veririm. Japonca dışında yabancı adları pek sevemiyorum. Helios, Lilica, Maenad terimleri, animenin yazarı Naoko Takeuçi kullanmış. Hayran kurgu yazdığım için onları değiştiremiyorum.

1 Beğeni

İsimler değil yok. Şimdi tek tek aklımda kalmıyor tabi ama “sarıl sarıldı” bir ifade var mesela. Veya şimdiki zaman, rivayet geçmiş zaman ve di li geçmiş zaman karması pasajlar. Yanlıştan ziyade, düşünülen dil versiyon olarak farklı geldi bana.

Kitabım çıkarsa ve okursan tabi çok mutlu olurum.
Görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Verdiğin örnek için dikkatimden kaçtığını diyebilirim. @Murat_K_Besiroglu ağabey paslaşırken onun öğütleri doğrultusunda dili geçmiş zaman kalıbını kullanmaya çalışıyorum. Sıklıkla "Sonra"lı cümleleri yazmaktan kaçınmaya başladım.

1 Beğeni