Epey uzak kaldık biliyorum, aylardır buraya tek satır yazmadığım gibi bir de yüzsüz yüzsüz gelip yardım dileneceğim. Umuyorum tüm lisansüstü yıkıkları toplanır, kafa kafaya verir ve çıkar bir yol buluruz.
Ya da şuan acil ben bulsam da olur. Toplumu kurtaramayacak kadar zayıfım son günlerde. Hemen konuyu açayım, Sanat Tarihi öğrencisiyim ve master tezimi aylardır hasta olduğum için yazamadım. Tek satır bile. Öyle ki seminer yok tez önerisi yok tez zaten yok. Bana arkadaş lazım. İlla tez olsun demiyorum ama beraber ders çalışabileceğimiz, arada online şarap akşamları düzenleyip birbirimize konularımızı anlatacağımız biri, birileri… bir ekip.
Siz de benim gibi bu harika (!) yazım yolculuğuna tek devam etmek istemiyorsanız ya da etrafınızda mitoloji/sanat tarihi meraklısı olup bir şeyler yazan ama şuan yazamayan birileri varsa bir olup birbirimizi bataktan çıkarsak mı?
Uygar Merhaba, ben tezimi bir kaç yıl kadar önce bitirdim. Yerel yönetimler de master yapmıştım yani pek tutmuyor konularımız. Ama senin ilgi alanına da Kayıp Rıhtım üyesi ve de doğası gereği ilgiliyim/ilgiliyiz… Her türlü alkolik harekete evet demekle birlikte program yoğunluğum sebebiyle fikir alışverişini canlı da pek düzenli götürmem. Ama yazarsan okuyarak , eleştirerek destek olabilirim.
Ayrıca tez konusunda hatırlı bir deneyime sahibim çünkü iş yerinde de uzmanlık için tez yazdım.
Konu buldun mu bilmyorum. Ama benim yapmış olduğum bir çalışma var. Fantastik geziler başlıklı yazılarım var. Şehir gezilerini tematik kapsamlı yapıyorum. Bunun dışında vaktim olmadı ama şehir/mekan/kitap üzerine de bir dizi oluşturmak isterdim. Misal filmlerdeki meyhaneleri tecrübe etmek, yahut kitaplardaki bahsi geçen restoranlarda oturmak gibi… Bunlar belki tezine ilişkin bazı fikirler verebilir. (Henüz başlamasından) sanırım sen başladın ama…
Şayet hazır fikrin varsa bunu anlatırsan uygun oldukça üzerine de konuşabiliriz. Hatta korkmazsan başlık açarak git. Yani hikaye yayınlar gibi yayınla tezi bölüm bölüm. Hayri sayılır katkı yapanlar olacaktır.
Merhaba, çok sevimdim aslında bir tane bile cevap alamayacağımı düşünmüştüm. Benim hiç tecrübem yok ve gözümde öyle büyütüyorum ki her şeyi. hep dramatize etme peşindeyim süreci ve çok da az zamanım var. Konum hazır, kaynaklarımın tümünü okudum.
Bunun yanında bende de film ve dizilerdeki yemekleri yapma hevesi var, belki bu konuda da paylaşım sağlarız. Güzel olur.
Tezi başlık başlık atma fikri hem iyi hem çok uyaran almak kötü. Bilemedim…
Yeniden hoşgeldiniz. Lisansüstü tez konusunda yardımcı olamam ama 7 aydan sonra bir merhaba demek istedim. İçi boş çıkan bildirimin heyecanı için şimdiden özür dilerim.