Bir süredir üzerinde çalıştığımız, gotik ve melankolik temalı fanzinimiz Geceye Çizik’in ikinci sayısı için hazırladığım bir köşeyi sizinle paylaşmak istedim.
H.P. Lovecraft’ın o meşhur kozmik dehşeti, Türkiye’nin trajikomik gerçekliğiyle çarpışınca ortaya “Trajikozmik Köşe” çıktı. Malum, Cthulhu bile Türkiye’ye çıkıp gelse market fiyatlarını görünce aklını yitirebilir…
Bu çizim ve çok daha fazlası, 14 Şubat’ta yayınlayacağımız sayı 2 dosyamızda olacak.
Memur Cthulhu ile sizi baş başa bırakıyorum, yorumlarınızı merak ediyorum:
Kusura bakma güzel kardeşim, ben Hastur’a oy verdim.
"Bu Antarktika’da pullu mullu bir zat var, biliyorsunuz. Çıkmış bizim hakkımızda atıp tutuyor. Ey Cthulhu, sen kimsin ya! Sen kimsin! Haddini bil, haddini bil terbiyesiz! Eğer haddini bilmezsen bu aziz millet ensene patlatır tokatı!
Antarktika’nın derin sularında uyuyordun da seni biz çıkardık oradan, be nankör! 25 sene evvel, bizden önce Cthulhu uyumuyor muydu? Biz getirdik onu. Bizden önce Cthulhu mu vardı? Biz getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz. Cthulhu Efendi bunu aklının bir köşesine kazı.
Pullu mullu olacağına, önce gel yerli ve milli ol! Ankara merkezli siyaset yap!"
Hocam memur replikleri olmayabilir, memuriyeti pek bilmiyorum doğrusu. Sadece Cthulhu’yu Türkiye simülasyonuna soktum. Ay sonunu getirmeye çalışan bir çalışan olarak…