Elric’in Fransızca çok iyi çizgi romanları mevcut, tahminim o yönde.
Bu dönemde kitapların çıkışında sekteler olur. İster istemez en ufak belirti gösterenler 1 hafta rapor alıyor…
Reyiz çeviriyorsa alınır. Niran Elçi çevirisi çöpe gitti o zaman.
Efsane haber.
İlk 3 kitabı toplu halde tek cilt olarak basacaklarmış.
Satarsa belki devamı gelebilir ama satmazsa sanmıyorum. Kendisi de çok 54 kitabı nasıl özel ciltli çıkaralım dedi çünkü
Sanki normal şartlarda (kadim kanunlar-kara prizma) seriler sekteye uğramıyor.
Açıkçası kimsenin hevesini kırmak istemem ama görevli arkadaş yukarıda bol keseden sallıyor gibime geliyor. Tahminimce 1. Kitap çıkacaktır ve devamı için kapak,evrak veya çeviri beklenilecektir.
Ben bundan 3 ay önce fuarda bana söylediler dediğimde inanmadınız bana. Hatırlayan varmı yazımı.
Doğru ben de inanmadım 
Anımsar gibiyim ancak ben hala basacaklarına inanmıyorum. En azından 1. Kitap harici için inanmıyorum diyelim.
Kitap bütün süreçlerden geçip başarıyla elime ulaşırsa, inanırım. Aksi takdirde inanmıyorum.
Ben çok safım sanırım. Biri ne derse inanıyorum.
Hocam saflık demeyelim. Videoda anlatan kişi @irbis daha önce de Kadim Kanunlar serisinin 3 kitabını da 2019 Kasım Tüyap’a çıkaracağız demişti. Daha sonra planlarımız aksadı denildi.
Bu videoda da Malazan’ı anlatmadan önce “Plan zaten bozuldu onun için anlatabilirim” diyor. Kadim Kanunlar’ın 3 kitabının da çevirisi bittiği halde basmadıklarını hesaba katarak bu anlatılanları değerlendirmeliyiz bence. Malazan’ın 1. kitabının çevirisi bitmiş, 2. kitap da şuan çevriliyormuş en önemli bu sanırım.
2020’de 2 kitap 2021’de 3 kitap basma planı virüs yüzünden bozulmuş benim anladığım.
2020’de 1 kitap 2021’de 2 kitaba göre kendimi hazırlayacağım yoksa hayal kırıklığı ihtimali çok yüksek gibi 
Evet dediğiniz plan bozulmuş ama 1+2 şeklinde çıkması pek mümkün değil. 2020 olmaz 2021 olur ama mutlaka ilk 2 kitap birlikte gelir.
Sizden sonra Alican Bey’e sormuştum. Olumluya yakın bi cevap vermişti ama forumda paylaşmamı istemedi. O ara da bir şey diyemedim ama doğruymuş yani. 

Basıldı diye sevininp, serinin 1. kitabını alıp devam kitapları için yayınevi dilenciliği yapmayı benim bünye kaldırmıyor.
İthaki hiç basmasa daha iyiydi, hiç yoktan basılmadı der geçilirdi. Önceden 2 farklı yayınevi tarafından tamamlanmış olmasına rağmen, 6 senede 6 kitaplık seriyi dahi tamamlayacak basireti olmayan yayınevinden gelecek 8 kitaplık serinin akibetini kestirmek zor değil.
Çok çok kötü oldu…
Haftaya kötü haberle başladık desenize.
3-5 kitaplık serileri tamamlayamayan İthaki 10 kitaplık Malazan’ı mı tamamlayacak?
Hayal kırıklığı, hayal kırıklığı ve daha çok hayal kırıklığı bizi bekliyor.
En iyi ihtimalle Expanse serisinin başına gelen gelir Malazan’ın başına da. Videodaki arkadaş “ben basmak istiyorum ama işte” diyor ya. 3 yıl sonra Malazan devam kitapları ne zaman gelecek diye sorulduğunda da “Ben basmak istiyorum ama işte” deyip yeni başlayacakları serileri anlatmaya başlar.
Şahsen ben habere seviniyorum çünkü benim bu serinin basılması için gram umudum yoktu. İthaki editörleri en azından ilk kitabın tek başına seriyi sattırmayacğını anlamışlar ki büyük ihtimal 2 kitap birden çıkaracaklar. 2>0 diyorum.
Drizzt kitapları ince, yani tek cilt olabilir. Ama Ejderha ilk 3 cilt nerden baksanız her biri 400-500 syf. Tek cilt nasıl olacak ki?
Herkes ana seriden dolayı 10 kitap diyor ama 20’den fazla romanı var bu serinin. Özellikle 6 kitaplık Malazan Empire romanları ana seri ile birlikte basıldığından dolayı ön plana çıkıyor bu konuda ve bu iki serinin birlikte, yayın sırasına göre basılması gerekir. Ama hayaller ve gerçekler işte.
Bu serinin hakkı söylendiği gibi yılda 5 kitap basmak. Böyle bir hacimde seriye uzun aralar verirlerse okuyucuyu kaybedeceklerini biliyorlar. Yinelemek istiyorum, bütün olumsuz örneklere rağmen umarım başarırlar.