Geçen sene ortasında (Haz 2022) 1.300 TL’ye aldığım serinin fiyatı
Serinin 5. kitabı “Gece Yarısı Gelgitleri” için hem karton kapak hem de ciltli kitaplara isbn alınmış. Herhalde önümüzdeki hafta kitap satış sitelerinde yerini alır.
İyi okumalar. Sanırım aldığınız cep boy serisi. Peki harf büyüklüğü nasıl rahat okunabiliyor mu?
Gördüğüm en iyi mass paper kalite. Drizzt’ler mesela berbat. Fotoğraf isterseniz atarım.
Normalde ciltsizin de %50’sini beklerdim de göğsümüzü gerdik siparişi geçtik :dd
Düşünsene kitabevine giriyorsun, Malazan çok iyi seri alsana diyor bir arkadaşın ve 5 kitap toplam 4-5 k
4-5k oldu 400-500 lira. Yakında Japonya gibi 10.000 tl 50.000 tl (Japon yeni) gibi dolaşırız.
Ben de başta yadırgadım sonra aklıma yeni çıkan kalın bir kitabın pek tabii 42 lira olabileceği geldi.
Not: Güncel fiyatlardan bir adet 0 çıkartınca fiyat algım zihnimdeki normallere geri dönüyor.
Düzeltme: Bir daha okuyunca aptalca geldi. Kalın kitapların 42 lira olduğu dönemde devlet memur alamayacakkadar kötü bir durumda değildi.
Ben de bir sıfır atarak hesaplayacaktım, baktım benim maaşa, bir sıfır daha eklenmemiş. O nedenle bir sıfır azaltarak hesaplayamadım.
Perakende fiyatlarının pek enflasyon ile dolar kuru ile ilgisi kalmadı artık.
Yani aynen. Benim gelirime bir 0 eklenmediği için o hesap bana uymuyor. Ve böyle rakamlar bana yüksek geliyor. Bazen yazıyorum tepki verenler oluyor, kitap fiyatları ucuz diye. Anlatmak istediğim buydu aslında. Herkesin maaşı veya geliri aynı şekilde artmıyor.
Tress’i de böyle alayım. Malazanla beraber alsaydım 57.50 TL gibi bir indirim olacakmış. Neyse pek bir şey fark etmiyormuş.
Rakamlar yüksek çünkü 400-500 bandı bu forumda çoğu insan için göz ardı edilebilecek bir fiyat değil.
Karton kapağına da %50 yapsalarmış keşke. 420 veren 550 de verir, ciltliye yönlendirmek için mi ciltliyi %50, ciltsizi %40 yapmışlar?
Evet, biz de bu şekilde düşünüyoruz. Karton kapak almak şu fiyat etiketliyle bence saçma.
Tress’i de aldım. Bu arada Tress’in içi renkli ve resimliymiş.
Değil valla kitap 32 USD öyle düşün, döviz bazında bile inanılmaz pahalı. Bir kitap 1.100 TL olur mu yahu…
Bence de saçma. Bekleticem o yüzden. Bu yıl ne zaman yapar %50’yi meçhul. İlk çıktıklarında ciltli alıyordum sonra fiyatlar astronomik olunca karton almaya devam ettim. Ciltliye vereceğim paranın kalanıyla almak istediğim diğer kitaplara bütçe ayırmış oluyorum. Kim bilir %50’yi ne zaman yaparlar.