Marcel Proust Kitaplığı

Rica ederim. 20 karakter

1 Beğeni

https://twitter.com/AylakAdamYayin/status/1745857676813255121?t=Hrsp5Aq4Rf7ZdvCLpc1I3w&s=19

1 Beğeni
1 Beğeni

Proust ve dev yapıtıyla ilgili yazılmış güzel bir kaynak Proust Projesi. Bu kitap için bir yazı kaleme aldım.

1 Beğeni

https://www.instagram.com/p/DL7QAvkIW6e/?igsh=MWQ2c2h2cHFvdG1mbA==

İyi ki doğdun, iyi ki varsın Marcel Proust :black_heart: Hiç bitmeyecek bir edebiyat tutkusu hediye ettin bana. Benim hediyem de yaşamım boyunca, seni ve yarattığın bu dünyayı okumak, konuşmak ve paylaşmak olacaktır.

5 Beğeni

https://www.instagram.com/p/DMCq8HmoL3q/?img_index=1&igsh=d2oyeTQ4b3k1bDVp

4 Beğeni

Bende Kayıp Zamanın İzinde Delta ciltli bakısı var.

Kitabı çok merak ediyorum ama diğer taraftan çok uzun tasvirler okumayı sevmem. Ama herkes Proust’un başka olduğunu anlatıyor.

1 Beğeni

Proust’u okumaktan korkmamızın ya da çekinmemizin nedeni onu çok abartmamız bence. Anılarımızla ve hayallerimizle ilgili bir kitap yazmış sadece ve kalplerimizde minik heyecanlar yaşatıyor o satırlar. Minik ama etkisi büyük edebi bir haz bu. Keşke herkes okuyabilse. O da bizim gibi biri yani; içten, samimi bazen de dertli :face_holding_back_tears::melting_face:

Hakkını vermeye çalışma konusuna takılıyor insanlar, gerek yok. Yalnızca benliğimize doğru bir yolculuğa çıkmışız gibi düşünsek yeter.

2 Beğeni

Benim merakımın en büyük sebeplerinden biri sizin yazdığınız bir incelemeydi. Orada çok güzel anlatmıştınız.

1 Beğeni

Ay çok sevindim, umarım Proust’u okumanıza vesile olabilirim. Teşekkür ederim bu arada, okuyup beğenmenize mutlu oldum. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitaplığımızın Proust köşesi :hibiscus:

Birkaç değişiklik yaptım; Marcelciğim Proust çok yakınımda artık. En sevdiğim köşe burası :melting_face::face_holding_back_tears:

4 Beğeni

Kayıp Zamanın İzinde eserine başladım ve dün akşam 50 sayfa okudum.

Korktuğum gibi çıkmadı, hikaye çok karmaşık değil, yazarın anı ve düşüncelerinden oluşuyor. Tabii ki yaklaşık yarım sayfa süren cümleler var, bazen cümlenin sonunda başını unutup tekrar tekrar başına dönüyorsunuz ancak Proust’un dili çok güzel. Normalde kitapları okurken pek altını çizmem, ancak kayıp zamanın izinde neredeyse her sayfasında altını çizdiğim cümleler oluyor.

Kitabın benim için özel bir anlamı da var. O sebeple çok uzatmadan 2 cildi de bitirmek istiyorum. Umarım tıkanmam.

2 Beğeni

Proust’u okuma deneyiminizi okurken canım tekrar Proust okumak istedi. :face_holding_back_tears: Çok güzel anlatmışsınız çünkü, belki de bu nedenle böyle hissettim. Benim tıkandığım noktalar olmuştu, şimdi hatırlamıyorum. Ama devam ettim. Proust’un dili o kadar güzel ve özel ki insan bırakamıyor. Seriyi bitirdiğinizde tadı damağınızda kalacaktır. İyi okumalar dilerim. :cherry_blossom:

1 Beğeni

Bu kitap kitaplığımdaydı, ama sizin sayenizde keşfettim, o yüzden çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Rica ederim ne demek, Proust ile tanışmanıza vesile olduğum için çok mutlu oldum.

1 Beğeni

Beni anladığını düşünen, yüreğime ve beynime dokunduğunu hissettiğim çok yazar olmuştu.

Ama ilk defa bir yazar gönlümün en eski köşelerinde yıllardır yaşıyormuş da, orada gördüklerini yazıyor gibi.

Proust, hem imkansız hem de en mümkün güzellikte yazıyor.

Bayıldım.

4 Beğeni

Yarın doğum günüm ve bugün sürpriz bir şekilde evime gelen hediyenin güzelliği :face_holding_back_tears::partying_face: Çok güzel bir Marcelciğim Proust portresi :heart: Çok sevgili arkadaşım bu hediyeyi ne güzel düşünmüş, çok mutlu oldum. Proust sevgimi bilmeyen kalmadı zaten. Müthiş bir fikir ama :melting_face:

2 Beğeni