Kitapları instagramda gördüm ve cidden feci minyatürler. Can yayınlarının mini kitaplarını bilenler için onların bile yarısından biraz büyük görünüyordu. Bunu okuyan kör olabilir. 🥸🥸
Baskı konsepti vs. hepsi güzel kapak desenleri de öyle. Umarım başarılı olur beğenilir. Ancak kutucuk içine sığmayan kitap isimleri sinirimi bozdu. Yüzbaşının Kızı, Yer Altından Notlar, Vadideki Zambak’ın V’sinin dışarıda kalması vs. çoğunda var bu durum. Belli ki onlar konsepti böyle oluşturmuşlar ama bana hitap etmedi.
Ben Can Minilerden 1-2 kitap okudum. Can mini kitapları tasarımları nedeniyle özellikle dışarıda, toplu taşımada rahat okunuyor.
Bu diziden herhalde çeviri kitap almam ama Sabahattin Ali baskılarını almayı düşünüyorum. Umarım öykülerini de asıl baskılara sadık kalarak yayımlarlar.
Aylardır kitapçı gezememenin kötü yanı böyle yeni serileri görememiş dokunamamış olmak sanırım. Mini kitaplar okula/işe giderken ağır çanta taşıyanlar için hakikaten kurtarıcı bir alternatif. Martı her okura ulaşma konusunda kararlı olmalı, sokak başındaki sıradan bir markette bile onlarca Martı kitabı görmek mümkün.
Ben Can minilerin çoğunu topladım. Gerçekten çok seviyorum okumayı. Bunlar bana çok küçük göründü. Erkek bir bookstagram sayfasında gördüm 4 parmağı kadar. Yine de bakalım martı yakında bunları 2-3 liraya düşürür o zaman ben de alır denerim.
Bizim ülkemizde cep boy / mini boy denilen baskının ebatı o dedikleriniz gibi olanlar. Birçok yayınevi “mini kitap” olarak o ebatta basıyor. Everest, İthaki, Altın vs . Paylaşılan resimlere göre bu baskılar daha küçük.
Ben bu seriyi derlemeyi düşünüyorum. Birkaç tanesini alıp çevirisini deneyerek. Martının kendi satış sitesi yok sanırım da biz bunları tek tek nereden bulacağız Ben minik kitapları seviyorum. Özellikle yürürken , yemek beklerken vesair çok yararlı oluyorlar.
Kitapsepeti.com adresinde minyatür kitap araması ile ulaşabilirsin. Ama 27 ürün listeleniyor. Burada ise 28 kitap gözüküyor. Tek tek incelemediğim için hangi kitap eksik bilmiyorum.
@fortknoxt Bu kitapların tamamı tam metin değil mi?
Teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz daha indirimle 40/50 civarı hemen alacağım hepsini sanırım. En kötü sahafa gönderirim. Fiyatı epey uygun görünüyor. Özellikle yeşilin kızı gibi okumak isteyip bir türlü başlayamadığım kitaplaro böylelikle cebimde taşıyarak gerekirse yıpratarak okuyabileceğim.