Marvel Earth 616 Evreni Okuma Sırası Nasıl Olmalı

Marvel Earth 616 evrenine ait baştan sona çizgi romanları almak istiyorum. Ama sıralamayı bilmiyorum. İnternette birkaç yerde sıralamayı gördüm. Eksik bırakılmış. Yani güncel değil.

Biliyorsanız ilk çizgi romandan, en son çıkan çizgi romanına kadar ve Türkiye’de çıkmamışları da ekleyerek yazabilir misiniz?

NOT: Sadece Türkiye’de çıkmışları biliyorsanız da yazabilirsiniz.

Şunu söylemem lazım. Sadece Türkiye’de basılanları okuyacaksan hiç başlama çünkü karakterlerin backgroundları hakkında yegane edinebileceğin bilgiler New Avengers vol1 döneminde (2003 ve sonrası) karakterlerin geçmişi andıkları diyaloglar kadar mümkün olacak. Event’ler ayrı bir eziyet çünkü event TPB’leri tabiri caizse kuşa dönmüş şekilde getiriliyor ve o event’de en hayati işleri yapan karakterler (Secret Invasion’daki Deadpool gibi) cameo olarak bile gözükmüyor. Ayrıca New Avengers vol1 öncesi basılanlar olsa da Infinity Gauntlet, Infinity Crusade ve Secret Wars (1984) dışındaki ciltleri muhtemelen bulamayacaksın çünkü yeni baskıları yapılmıyor, satanlar da ateş pahası fiyatlar istiyorlar. Bu dediklerimden sonra hala Türkiye’de basılanları TPB üzerinden okumaya kararlı isen New Avengers vol cilt 1: Firar ve Gizli Savaş ile başlayabilirsin.

Fakat getcomics.com üzerinden İngilizce olarak ve fasikül versiyonlarla okuman kadar iyi sonuç vermeyecektir.

1 Beğeni

Marvel klasörleme sistemim şu şekilde:


her dönem klasörü içerisinde, o dönemde yaratılan karakterlerin 2015’e kadarki maceralarını arşivliyorum. Sonraki kısımlar da zaten benzer şekilde All New All Different klasörü içinde devam ediyor.

3 Beğeni

Hocam selamlar, arşivinizi detaylı olarak atabilme imkanınız var mı? Okumak istiyorum da.

1 Beğeni

Arsivi tumuyle getcomics.com ile olusturdum. Bana kalan tek sey klasorlemeyi yapmakti. Siz kapatilmadan evvel bu siteden indirme yapmaya baslayin. Ugrasamam derseniz ben kendi olusturdugum klasorlu halini USB HDD’ye doldurup yollarim.

Çok fazla dosya var çok zaman ister. Drive’a yükleme şansınız falan var mı? Yoksa USB HDD’ye gerek yok ben kendim yaparım. Çok teşekkürler.

Bu sitede sagi yukari her cizgiroman icin Mega’ya mirror link var. Bulamadiklarinizi ben mega’ya atarim

1 Beğeni