Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

İnanılmaz underrated bir albüm. İnsanı duygudan duyguya sürükleyen acayip bir melankolik atmosferi var. Şu albümü ne zaman açıp dinlesem dayak yemiş gibi hissediyorum.

Bugün ben de dinleme fırsatı buldum olağanüstü bir albüm gerçekten. Sololar da iyi olmuş ama albümü dinlerken riffler çok daha ön plandaydı benim için, içimizden insanların da bu kalitede müzik yapabildiklerini görmek çok mutluluk verici umarım böyle devam ederler.
Benim en beğendiğim şarkı Death Comes in Winter oldu ama kararım her an değişebilir çünkü bütün şarkılar harikulade ve yakın kalitede. Şarkının rifflerinde de ufak bir Savatage-Sarajevo tadı var.

1 Beğeni

Benim de favori şarkım oldu. Hatta ben, ufak bir taddan öte bir saygı duruşu olarak gördüm ara riffleri. Sarajevo’nun bulunduğu albüm Dead Winter Dead olduğu için belki biraz da. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Evet bu çok büyük bir ihtimal. Zaten bu grup konserlerinde de etkilendikleri gruplardan şarlılara çokça yer veriyormuş.
Edit: Grubun vokalisti Mehmet Kaya’ya Instagram 'dan sordum şarkının Savatage ile bir alakası yok dedi.

1 Beğeni

Mehmet Hocam yapma etme, bak ne güzel grubun severleri ‘saygı duruşu’ falan diyor, he de geç işte. :joy:

1 Beğeni

Rammstein’ın Zeit albümü malum ortamlara düşmüş. RockBox - Rammstein - Zeit (2022)

2 Beğeni

2022 model autotuneli Till Lindemann. :smile:

3 Beğeni

Albüm işte fena değil diyebilirim. Dün akşam üstünkörü dinledim. Kendimi pek veremedim. Bayramda bir kaç kez dinlemek lazım.

2 Beğeni

Ben henüz dinlemedim :cry: bu akşam yolda dinlerim. Kritik dinleme kadar olmaz ama idare edeceğim artık.

2 Beğeni

Albümü çok beğendim. Akşama doğru her şarkı hakkında yorumumu belirteceğim bir yazı paylaşacağım burada :smiley:

2 Beğeni
1 Beğeni
4 Beğeni

Watain’in yeni albümünün açılış şarkısı. Ölüyü diriltir o derece, albüm beklediğimden iyi bu arada.

1 Beğeni

Vakit bulup yazamadım ama gecikmeli olsa da bir şeyler yazayım. Bu albüm olmuş, bayağı da güzel olmuş. İlk single Zeit hariç beğenemediğim parça yok. İlk dinlemenin ve heyecanın üstünden biraz zaman geçirmiş olarak yazıyorum. Armee der Tristen, Giftig, Zick Zack ve Lügen albümde en sevdiğim parçalar oldu.

Bence 2019 çıkışlı Rammstein albümünün bile bayağı gerisinde kalmış bu albüm. Hatta autotune kullanılan iki şarkıda neredeyse baygınlık geçirecektim. Formülü bu kadar belli bir grubun üç yıl sonra böyle kötü bir albüm çıkarmış olması bana garip geliyor. Zaten uzun bir süredir Rammstein beni heyecanlandırmıyordu, yani sıfır beklentiyle girip albümü baştan sona bir kez dinlemem yetti. Hatta şarkıları bir daha açıp yüzüne bile bakmam galiba. 5/10 Bu arada bana göre Zick Zack şarkısı albümün en zayıf şarkılarından birisi. :smiley:

1 Beğeni

A ah, şok oldum. Bence 2019 albümünden çok daha başarılı bir albümdü. Veda albümü olması muhtemel, tatmin ediciydi benim için. Okuduğum yorumlarda da beğenildiğini görmüştüm. Autotune konusuna gelecek olursak, şaşırtıcı bir şekilde Lügen şarkısında çok güzel kullanıldığını düşünüyorum. Bu şarkı özelinde şöyle düşünülüyor; şarkı yalanlar, yalan söylemek üzerine kurulu. Autotune ise anlatıcının kendine bile inanmadığı, yalan söylediğini anlattığı kısımlarda doruğa çıkıyor. Autotune kullanıp da kendine sanatçı diyenlere mi bir gönderme bilemedim :smiley: (Diğer parçada da çok güzel gitmiş çaktırmayın). Ben kafadan 8/10 verdim albüme.

1 Beğeni

Rock off 2022 kadrosu yavaş yavaş açıklanmaya başladı. İlk açıklanan gruplar: Kreator ve The Halo Effect. Şimdiden gaza geldim.

1 Beğeni

Aaaa Watain albüm mü çıkarmış! Hemen dalıyorum.
Bu arada Zeit albümü 6.5-7/10 benim nazarımda. Son albümden daha iyi buldum. Ama şaşırdığım konu albümün taşıyıcı bir şarkıya sahip olmaması, isimsiz albüm bile Deutschland gibi bir şarkıya sahipti. Bu albümde çoğu ortalama üstü olmuş. Göze çarpan bir şarkı yok benim için. Autotune kötü bir şey değil bence kullanım şekline göre sanatsal bile olabilir. Autotune’u bu denli parlatıp (ki bence muhteşem bir şekilde) başımıza bela eden Kanye West’e (808’s & Heartbreak) selamlarımı gönderiyorum.

2 Beğeni