"Metin Bazlı Oyun" Yapma Fikri

I go, you go, we go…

1 Beğeni

Başlangıç seviyesi kod bilgisi ile yapılabilir. Genelde yazılım öğrencilerine öğretilen ilk projelerden biri olur Text Adventure oyunlar. Xcode”da Swift ile IOS için benzer bişey yapmıştım zamanında. C# ile Unity üzerinden de yapılabilir. Storyboard’ı hazırlamak işin kodlama kısmından daha zor :slight_smile:

2 Beğeni

Bu türün şahikası Zork’tur benim gözümde. Giriş seviyesi yazılım bilgisiyle yapılabilir. Yazılım dili tercihinin çok sorun olacağını sanmıyorum. Java vb diller VM gereksiniminden dolayı biraz kasıntı yaratabilir. Bence en güzel C ya da Python ile olur, C de yapılırsa doğrudan derlenip exe haline getiriyor editörler, python için py2exe kullanarak dönüşüm yapmak gerekebilir onun için de orta seviye bir yazılım bilgisi gerekir diye düşünüyorum. Sanırım en kolay C diliyle yazılır, geliştirme ortamı olarak codeblocks önerebilirim sitesindeki ‘mingw’ dahil olan setup’u kurulumdan sonra anahtar teslim bir şekilde ortamı kendiliğinden hazırlıyor size. Youtube’dan üslubunu sevdiğiniz birinden bir tutorial serisi izleyerek, videodakileri kendiniz de takip edip yaparak, ayıracağınız vakte göre 1-1.5 hafta içerisinde başlangıç seviyede kodlama bilgisine sahip olabilirsiniz. Tabii bunları Zork örneği üzerinden konsolda çalışacak bir oyun olacağını düşünerek yazıyorum, şekil şükül grafik isterseniz bir oyun motoru öğrenmek daha yerinde olacaktır ama oldukça vakit ister unity ya da unreal engine’i rahatça kullanabilecek seviyeye getirebilmek.

İşin asıl sorun yaratacak kısmı üstteki arkadaşın dediği gibi hikayeyi hazırlamak, hangi itemler olacak, mekanlarınız nasıl olacak, kullanıcıyı nasıl yönlendireceksiniz vb şeyleri kafada kurup, en uç durum senaryolarını bile düşünerek ona göre kodlamayı yapmak olacaktır. Kodlarken elinizde takip edebileceğiniz bir akış olması lazım, şundan sonra şu olacak, kullanıcı şu itemi kullanırsa hikaye şuraya evrilecek vb gibisinden. Aklınıza takılan bir kısım olursa kodlama ortamı kurulumunda ya da kodlamada karşılaşacağız hatalarda yardımcı olabilirim. Kolay gelsin şimdiden. (:

2 Beğeni

Valla işin kodlama kısmı hakkında hiçbir bilgim yok ama hikaye kısmında yardımcı olabilirim.
Metin tabanlı oyunlar iyi senaryoları varsa çok eğlenceli olabiliyorlar.

2 Beğeni