Uzmanlaşmış bir dizi “Ötekini Dinlemek”. Öte yandan dizinin birçok kitabı, sebatlı, disiplinli okuma yapabilen birçok kişi tarafından da okunabilir. Çünkü dizide yer alan bütün kitaplar sonuçta insana dair. Hayatlarımıza, kendi kişisel deneyim alanımıza, ana babalarımıza, onlarla ve başkalarıyla ilişkilerimize, zor büyüme yıllarımıza dair bir bilgi… Kendimiz ve diğer insanlarla ilgili sezgilerimizi geliştirmemize yardımcı olacak, yeni kavrayış imkânları verecek ve kuşkusuz öğrenirken herkesin kendi deneyimleriyle sınayacağı türden bir bilgi… Psikanaliz ve psikiyatri alanında yüzyıl boyunca yazılmış temel yapıtları bir kütüphane oluşturacak kapsamda bir araya getirirken bunu amaçladık.
Ötekini Dinlemek dizisinin yayın yönetmenliğini Saffet Murat Tura ve Müge Gürsoy Sökmen yapıyor.
Kaynak: metiskitap.com
Metisten sevebileceğiniz, ilgi ve bilgi artıran bir seri. Psikoloji üzerine farklı yaklaşımlar hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Bu seri psikoloji için bir başlangıç basamağı olarak düşünmülmeli bence. Buradan yola çıkarak daha kapsamlı araştırmalar yapabilirsiniz.
“Toplum, insanlar ve kendiniz” ne kadar anlaşılır? Dünyayla ne kadar tanışıksınız, anlaşıksınız? Dünyayı ne kadar anlamlandırdınız?
İnsanı anlamak hep zor. Belki anlamayı, algılamayı, anlamlandırmayı amaç edinen bu emektar insanlardan bir şeyler kapmak hepimiz için faydalı olabilir. Belki biz de bir şeyler anlamaya başlarız. Kim bilir.
Bu konu anlamak isteyenlere, ötekileri dinleyenlere gelsin. Keyifli okumalar.
Seri çok güzel duruyor . Özellikle aynı çekmecenin her kitap kapağında bambaşka taş birine bayıldım. Seriyi toplamayacak olsam da denk gelirsem mutlaka freud’un kitaplarını alırım. Metis’in yaptığı bir dizaynı ilk defa beğeniyorum
@Ozgur Kapak tasarımları Yetkin Başarır’a ait. Alanında iyi ve başarılı biri. https://yetkinbasarir.com/ buradan hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
@Burcu1 Metis ürettiği kitaplarla benim de sevdiğim bir yayınevi, ama kapak tasarımları için aynı şeyi diyemeyeceğim. Yerdeniz Serisi’nin kapak tasarımları benim için yeterince cezbedici değildi. Ama kitaplar muazzamdı.
Ötekini Dinlemek serisi içeriğiyle zaten ilgimi çekmişti. İlkin Sigmund Freud’un Uygarlığın Huzursuzluğu kitabını görmüştüm, bir seride olduğuna pek dikkat etmeden. Sonra yayınevinin sitesinden bakınca benzer konuda, benzer kapak tasarımında başka kitaplar olduğunu da gördüm. İnceledikçe kapaklara, kitaplara daha da ısındım ve bu hafta 3 kitap birden sipariş ettim. Hem içerikleri güzel, hem de kitaplığımda güzel duracaklar. Almaya devam etmeyi düşünüyorum.
Aldığım 3 kitap:
Uygarlığın Huzursuzluğu - Sigmund Freud
Dört Arketip - Carl Gustav Jung
Ben ve Savunma Mekanizmaları - Anna Freud
Okuduğumda kitap basımları ve anlaşılırlıklarıyla ilgili size daha iyi bilgi verebilirim diye düşünüyorum. İyi okumalar.
@Burcu1 ben kapaklar konusunda hiç bir zaman başarılı bulmadım. Kapaklar genelde Meydan Larousse kapakları gibi çünkü kitaplarında. Yüzüklerin Efendisi ya da Yerdeniz Öyküleri. Ki yerdeniz öykülerinin animasyon halini Miyazaki yapmıştı, içeriğinden o kadar güzel kitap tasarımları çıkar ki. Didem Mamak’ın şiir kitaplarını falan hiç söylemiyorum. Tasarım konusunda gerçekten hiç içaçıcı ya da esere ilgiyi artıracak baskılar yapmıyorlar. Çeviri ya da içerik konusunda iyi olabilirler, her kitabı için söyleyemem tabiki ama Yüzüklerin Efendisinin bu kadar kaliteli çevrilmesinin başarısı Metis’in değil Çiğdem Erkal’ın başarısıdır.
İkinci çok güzel demiyorum. Ama eserin ne olduğu bile anlaşılmıyor kitap kapağından. Tekinsiz bir kitap gibi görünüyor bana hatta.
@Med ciddi manada tebrik ediyorum arkadaşı, harika işler çıkarmış. Umarım metis çalışmaya devam eder. Bu kadar minimal olmasa da Ursula’nın kitaplarına veya Yüzüklerin Efendisi’ne dokunsun isterdim.
@Ozgur@Med
Ben metiste bilim serisi, ötekini dinlemek serisi, kadın araştırmaları ve edebiyat serisini okudum okumaya da devam ediyorum kapaklarını seviyirum yerdeniz, diyaloglar ve seçkiler hariç .
Bence de. Ama yayıncı farklı bir şey demek istiyor gibi.
Yerdeniz’i resimleyen kişi Deniz Bilgin. Kendisi aynı zamanda ressam. Tanınmış kişilerin kitapları için resimler çizmiş, kapaklar tasarlamış: Latife Tekin, Lale Müldür, Murathan Mungan, Bejan Matur, Alberto Moravia, Henri Troyat gibi. Yerdeniz için de resimler çizmiş. Metis tanınan, farklı tarzda bir ressam bulunca onunla çalışmak istemiş. İyi bir atılım. Şahsen farklı tarzlardaki illüstrasyonları severim. Yerdeniz’de iç resimler bence güzeldi, sadeydi. Ama kapak tasarımını, hele ki mevzubahis Yerdeniz olunca, sadenin dışında, birkaç tık üstünde olmasını isterdim. En azından kapakta sadeliğin biraz dışına çıkabilirlerdi.
Sıkıntı tam olarak bu dediğiniz zaten. Çizim tüm sayfayı kaplasa benim için o bile kurtarır olurdu. Ufacık karanlık bir görsel pembe bir kapağa nedense yakıştıramıyorum.
Gerçekten çok şık duruyor. Ve evet, bence de en azından kapaktaki şekil biraz daha büyük ve daha detaylı olabilirdi. Miyazaki tarzı kapak hoş dururdu ama ressamın diğer çizimlerini de gördüm. Renkli ve canlılardı. En azından kapak çizimleri renkli olabilirdi.