Mia

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Mia – Aylık Öykü Seçkisi

image

Hava, yaz sonu olmasına rağmen hâlâ sıcaktı. Üstelik güneş yavaş yavaş ortadan çekilmeye çalışsa da sıcaklığını bırakmaya devam ediyordu. Sahil yerleşiminin en güzel evinde bile bu sıcaklık hissediliyordu. O ev ki ünlü iş adamı Haldun Bey’in köşküydü ve havalinin en büyük ve en güzel eviydi. İşte tüm körfez manzarasına hâkim evin terasında güzellikle yoksulluğu bir… (DEVAMI…)

Merhaba,

Öncelikle uzun bir aradan sonra sizi görmek güzel.

Tarihsel bir kurgu okurken üstüne bir de mitolojik/halüsinatif arka plan eklenince tema bağlantısı ilginç ve zengin olmuş.

Aile huzuru ve gelen fırtınanın tezatı gibi de güzel bir finalle bitmiş öykünüz. Bu da ruhu olmuş eserin…
Ellerinize sağlık :raising_hand_man:

Şöyle cevap vereyim; Uzun bir yolculuktan sonra eve döndüğünüzde böyle bir eleştiri okumak çok güzel. Diğer arkadaşlarının eserlerini emeklerini okumadan okuyamadan bu tür güzel kelimeler duymak insanın gururunu okşuyor, teşekkür ederim. Dali çok farklı biri. Bir aydın ama davranışlarıyla insanları hayranlarını ve eleştirmenleri şaşırtan biri. Kısa bir araştırmadan sonra, Adam Sanat Dergisinin Haziran 1989 tarihinde yayınlanan 43 sayısında Gürhan Tümer’in yazısı doğrultusunda -o yazılanları gerçek kabul ederek kotarmaya çalıştım.Tekrar teşekkür ederim.

1 Beğeni