Michael Moorcock Elric Serisi (İthaki Yayınları)

Özellikle son iki kitap favorim oldular. Gerçekten özel bir seri.

Alican Bey, Instagramdan sorduğumda okuma sırasının bu şekilde daha doğru olacağını belirtmişti.

3 Beğeni

Barış tanyeri (çevirmen) benim lisede sıra arkadaşımdı. Hiç öyle ahım şahım bir ingilizcesi yoktu. Çeviriyi puanlarsak kaç verirsin?

Bu konuda kıyas yapacak bir donanımım yok ve okuduğum zamanın üzerinden baya zaman geçti. Şimdi bir göz attım tekrardan. Yani bir Çiğdem Erkal, Niran Elçi akıcılığı beklemiyorum ama fena değildi. Eğer puan vermek gerekiyorsa, bu 6/7 gibi bir şey olur. :slightly_smiling_face::sweat_smile:

2 Beğeni

Diğer hikayelerin herhangi bir okuma sırası yok. Bağımsız, her biri kendi içinde başlayıp biten hikayeler. 3 tanesi Elric ile ilişkili ama daha çok esinlenme gibi.

Makaleleri en sona bırakabilirsiniz.

1 Beğeni

İthaki’nin 6 kitaplık Elric serisini yeni aldım. Merak ediyorum, İthaki neden öyküleri sıralı bir şekilde yayınlamamayı ve içerik olarak çizgi roman senaryosu, makaleler vs. gibi karakterle ilintili başka şeyleri kitaba eklemeyi tercih etmiş? Bu içerikler çok gerekli miydi? Sayfa sayısını arttırıp ekstra maliyet ve etiket fiyatı çıkardığını düşünüyorum.

Bu yurtdışındaki baskının direkt yayımı, İthaki’nin derlemesi gibi bir şey değil.

İngilizce Baskı 1. Kitap İçindekiler

Table of Contents
Foreword
At the Beginning p. 3
Putting a Tag on It p. 5
The Stealer of Souls p. 9
The Dreaming City p. 11
While the Gods Laugh p. 45
The Stealer of Souls p. 83
Kings in Darkness (with James Cawthorn) p. 129
The Caravan of Forgotten Dreams (originally titled The Flame Bringers) p. 161
Mission to ASNO! p. 195
Origins p. 203
Early artwork associated with Elric’s first appearances in magazines and books p. 203
Stormbringer p. 213
Dead God’s Homecoming p. 217
Black Sword’s Brothers p. 275
Sad Giant’s Shield p. 327
Doomed Lord’s Passing p. 385
Letters and Miscellany p. 435
Elric p. 437
The Secret Life of Elric of Melnibone p. 445
Final Judgement (by Alan Forrest) p. 453
The Zenith Letter (by Anthony Skene) p. 457

7 Beğeni

Seri ilk çıktığında kitaplar dokuz liradan alınabiliyordu. Bu baskıdan önceki alternatif 6:45ti ve sadece sahaflarda vardı. Basıldığı için çok mutlu olmuştum.
İnsanlar bu dünyayı sever ona dair ufak bir yazıyı bile tüketmek ister, koyalım gitsin demişlerdir en kötü.
@Tilqi_Gin alıntıyı üstten yapacaktım karışmış, pardon.

Ne zamandır okumak istediğim bir seriydi ve dün Kidega’dan hafta sonuna özel %50 indirim ile 110 liraya aldım ilk kitabını :partying_face:

Seri güzel ancak bir kitabı bulmak için çok uğraştım. 2.el olarak bulunca kaçırmadım.

1 Beğeni

Bu serinin ilginç bir laneti var. Serinin bir kitabı her zaman piyasada bulunmuyor. İlk Ruh Hırsızı kayıptı. Güç bela bastılar. Şimdi de Dük Elric tükenmiş. Piyasada bulunmuyor.

1 Beğeni

Elimde 6:45’in bastığı set var ve yıllar önce seti bulmak için az uğraşmamıştım. Anladığım kadarıyla İthaki basımında fazladan birkaç hikaye ve çizgi romana atıf var. Ancak bu ekonomik şartlarda (1 kitabın %50 indirimle bile 110 TL olması) tekrar bulaşmayı düşünmüyorum. Umarım çok şey kaybetmiyorumdur.

İthaki’nin seti 2750 sayfa civarı, Yediyeçeyrekkala baskısı ise küçük boy ve maks 1400 falandır 6 kitap toplamı.

Feist başlığına da bekleriz. :wink:

1 Beğeni

Ruh Hırsız’ını okuduğuma pişmanım. İçindeki son öykü aynı zamanda serininde son öyküsü. Böyle saçma şeymi olur. Tüm seriyi toplayı altaki sıraya göre okuyun. Yani 1 öykü 1. kitaptan 2 öykü 3. kitaptan vs.

3 Beğeni

Bu sayfada okuma sırası paylaşılmıştı. Kitaplar sıra ile gitmiyor. Bir biri içinde atlıyorlar.

1 Beğeni

Hangi baskıyı tavsiye edersiniz? İthaki baskısında tercüme çok kötü diyorlar.6.45 yayınevide sanki eksik sayfa sayısı ile sürmüş piyasaya tercihiniz nedir?

Eksik sayfa sayısından ziyade hatırladığım kadarıyla Yediyeçeyrekkala sadece ana hikayeleri bastı, İthaki ise çizgi roman senaryoları, makaleler vs şeklinde daha geniş bir baskı. Elric hakkında yazılmış her şeyi okumalıyım demiyorsanız İthaki şart değil.

Kitaplar aşırı pahalı duruma gelmiş. 1. kitabın pdf’ini bulmama rağmen, diğerlerini bulamadım. Elinde olan var mı ?

Bayram tatilinde bitiririm diye bende bu seriye başladım. Hikayenin kronolojik okuma sırasının neden basımda değiştirilmediğini anlamadım. Her hikayede kitap değiştiriyorum. Bununda yanında yer yer sıkıcı geçiyor. İster istemez okuduğum diğer kitaplar ile karşılaştırıyorum. Çünkü bu eserdeki karakter ve kılıç bazı serilere de ilham kaynağı olmuştu. Bakalım nasıl sonlanacak.

1 Beğeni

Telegram e-kitap kanallarında bulabilirsiniz.

2 Beğeni