Mickey 7 - Edward Ashton Okuma Etkinliği

Ben de kitaba bugün başladım. Konu içerisinde göremedim, başka bir başlıkta da denk gelmedi. Kitap Mickey 7 iken niye film Mickey 17? Spoiler değil ise merak ettim.

1 Beğeni

Yönetmen onu çok fazla öldürmek istemiş bildiğm kadarıyla. :smiley:

3 Beğeni

Benim de aklıma direkt o geldi ama yine de sorayım dedim. Tahmin ettim filmi dallandırıp budanlandırdıklarını. :slight_smile:

2 Beğeni

Kitabı bitirdim. Sanırım yorumların etkisinden olacak beklentim düşük olduğundan kitabı beğendim. Benden 7.5 puan aldı. Tabiki oldukça güzel bir potansiyeli olan konuyu yazar tamamen kenarından köşesinden dolanarak ve de pek bir aksiyon olmadan sade bir şekilde anlatmış. Kitap daha uzun, daha ciddi olsaymış belki elimizde güzel ve unutulmayacak bir bilimkurgu eseri olurdu ama bu haliyle de kafa dağıtmalık rahat okunan yer yer güldüren bir eser var karşımızda. Devamını da okumak isterim. Keşke çevirse İthaki.

5 Beğeni

Çok nadir yaptığım bir şeyi yaparak bu kitabı yarım bıraktım. Maalesef bende bir türlü gitmedi.

5 Beğeni

Çok bir şey kaybetmedin :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ben de yarım bıraktım. İlerleyemiyorum malesef.

4 Beğeni

Forumda etkinlik olduğunu bilmediğim ama nedense bir ara alıp kütühaneme eklediğim bir kitaptı. Son birkaç gün içinde hikayesi çok ilgimi çektiği için hızlıca okuyup bitirdim.

Mickey 7 bir harcanabilirin hilayesini anlatıyor. Yani insanoğlunun uzay keşiflerinde zorlu görevlerde kullanmak için bir insanın DNA ve zihin yapısını kopyalayarak, o kişi öldüğünde o kişinin yeniden var edilmesi, yaratılması gibi ilginç bir hikayesi var.

Kitabın ortaya çıktığı fikir güzel,Theseus’un gemisi isimli felsefik düşünce de kitapta bahse konu edilerek çok güzel sorular soruluyor.
Evet başlangıç olarak kulağa güzel geliyor, kitabın fikri güzel, dayandığı temel felsefik sorgulamalar güzel ama maalesef yazar bunları iyi bir eser ortaya çıkaracak bir çalışma ortaya koyamamış. Yani yazar güzel bir fikir bulmuş ancak bundan güzel bir kurgu oluşturmaya gelince çok amatör kalmış.

Amatörlük sadece kurguda değil, öncelikle bilim ve astrofizik tarafında da düzgün bir kurgu oturtulamamış. Gelecekte geçen hikayede evrenin değişimi vs çok yüzeysel ve kötü işlenmiş.

Diğer taraftan karakterler aynı video oyunlarındaki NPC’ler gibi, kötü değiller, iyi de değiller, normal insanlar gibi gri de değiller. Size hep böyle plastikten geliyorlar.

Bütün bunlar bir noktaya kadar idare ediyor ama bu kitabın asıl sorunu temposu. Başlagıçta hızlı giriyor, sonra ise sürünmeye başlıyor, bişeyler olsun diye okuyup duruyorsunuz, tam birşeyler olmaya başlıyor bu sefer de herşey oldu bittiye geliyor. Olayların bağlanışı falan çok amatörce kalıyor.

Kitabı çok eleştirmiş gibi oldum ama aslında kitabı sevdim. Kitap birçok şeyi yapabilecekken yapamıyor, kendini potansiyelini heba ediyor. Herşeye rağmen yine de benim için keyifli bir okuma oldu.

O sebeple kitaba puanım 7.

10 Beğeni