Microsoft, Oyun Dünyasının Dev Şirketi Activision Blizzard'ı 68,7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/oyun/microsoft-activision-blizzard-sirketini-satin-aliyor/

image

Microsoft, sürpriz bir açıklama ile Activision Blizzard firmasını satın aldığını duyurdu. Diablo, Call of Duty, Warcraft, Herthstone ve StarCraft gibi önemli oyunların sahibi olan firma, 68,7 milyar dolarlık bir fiyatla yazılım devine gitti. X-box’ın resmi sitesinde “Activision Blizzard’ın İnanılmaz Ekibi ve Efsanevi Oyunları, Microsoft Gaming’e Hoş Geldiniz” başlığıyla yayımlanan yeni bir yazı ile ortaya çıkan… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Üzüldüm biraz bu haberi duyunca. Ama Blizzard Aktivision ile birleşince kötüleşmeye başlamıştı.
Belki benim üzülmemde biraz duygusal olabilir Warcrat 1-2, Diablo 1-2, Wow, Star craft gibi oyunları ile büyüdüm. Hikayeleri her zaman hoşuma gidiyordu. Wow son paketlerini oynamasam da hikaye nereye gidiyor takip ediyordum. Umarım daha iyi olur. Şimdi D4 yapım aşamasında bu geçiş sürecinden acaba ne kadar etkilenecek.

1 Beğeni

Blizzard için tek çıkış yolu buydu ve o da gerçekleşti. Bundan sonra umarım Microsoft’un kanatları altında eski güzel günlerine geri dönebilir. Zor ama belki eskisi gibi sektörün lider firmalarından birisi dahi olabilir. En azından içindeki toksik yapı dağılsa bile kârdır.

Bu haberi şu şekilde yorumladım: Microsoft, aynen “Başlat: Ready Player One (2018)” filminde anlatılanlara paralel bir şekilde Metaverse aleminde tek güç (tekel) olmak için bu adımı attı. Ve ilerleyen vakitlerde daha da başka satın almalar, sektörden el çektirmeler vs. yapacak gibi hissediyorum. Bana kalırsa, Microsoft programını önceden oluşturmuş ve uygulamaya koyuldu. Biz, sıradan vatandaşlar için hayırlısı olmayacağı kesin ^^’ …

Konsola yabancı biri olarak microsoftun ne oyunu vardı ya niye düşünürken aklıma Age of Mythology geldi. Şu an kulaklarımda prostagma, leyce, vullume, malista, izboli, yiiirvil, yu i iyır gibi sözler çınlıyor.

2 Beğeni

Tencent’in tekellik durumuna giden yoluna karşılık Microsoft’un bu hamlesine olumlu bakıyorum ben şahsen.

1 Beğeni

O yönden bakılırsa, olumlu gibi görünebilir tabii. Fakat benim açımdan sorun Tencent veya Microsoft olması değil, hangisi tekel olursa olsun sonuçta kendi fiyatlarını dayatmaya başlayacak insanlara. Daha sonra da hem fiyatları yavaş yavaş yükseltip daha yüksek gelir elde edecek, hem de yapmak istediği başka dayatmaları (kişisel bilgileri yazmaya zorlayarak siteye üye yapmak vb. tehlikeli olabilecek türden şeyler) kalıcı hale getirip bu bilgileri başkalarına para karşılığı satmak gibi olumsuzluklara kalkışacak diye düşünüyorum. Bakalım, ileriki zamanda neler göreceğiz.

1 Beğeni

Xbox series S ve gamepass sahibi olarak çok mutlu olduğum bir haber. Umarım direk olarak gamepass a gelir.