Miras Döngüsü Serisi

Christopher Paolini tarafından yazılmış, toplamda 4 kitaptan oluşan fantastik seridir.

Seride bulunan kitaplar:

  1. Eragon
  2. Eldest
  3. Brisingr
  4. Miras

Kurgu, edebi dil, sürükleyicilik, özgünlük bakımından puanlandırılırsa her kategori için kaç
puan verilir (1-10)?

Benzetilirse hangi serilere benzetilebilir?

Beğenilmeyen, “Şu şekilde daha iyi olur.” denilen kısmı var mıdır? Var ise neresidir?

Çok uzun zaman önce okuduğum için detaylandırma yapamam. İlk 3 kitabı beğendiğimi buna rağmen serinin son kitabının pek tatmin etmemesi nedeniyle vasat bir seri olduğunu söyleyebilirim.
Ormanda yaşayan elfler, mağaralardaki cüceler ve klasik insan tiplemesi siz de takdir edersiniz ki pek orijinal olmasa da elflere farklı bir kimlik kazandırmış olduğunu da belirteyim. Bu seride elflerin çoğu itici gelmişti bana. Bir de adının hatırladığım kadarıyla Ra’zack olması muhtemel yaratıklar var. Daha doğrusu sadece bir kaç tane var. Onların tamamen orijinal olduğunu, okurken keyif aldığımı hatırlıyorum.
Bir de serinin ilk kitabı filme uyarlanmıştı devamı ise gelmedi. Belki izleyip bir fikir edinebilirsiniz.

Uzun zaman önce okuma listesinden çıkardığım bir kitap. Uzaktan bakınca çok fazla Tolkienvari geldi. Ilerliyem zamanalrda Ejderha Mızrağina,Unutulmus Diyarlar, Ölüm Kapisi serilerine bir ara göz atacağım. Ancak bu seriye göz atmayı hiç düşünmedim.

Bu arada konu ejderha ve süvarisi ile ilgili. Anne McCafrry - Pern serisinin ilk kitabını okumuştum biraz ona benziyor ki o kitabı da pek sevmemiştim.

Yıllar önce okuduğum için ayrıntılı değerlendiremem ancak oldukça tatlı bir seri olduğunu düşünüyorum.Bence Wardstone serisini sevenler bu seriyi sevecektir.Çok fazla Tolkienvari olduğu konusundaki eleştiri de oldukça doğru.

Teşekkürler. Şu sıralar serinin üçüncü kitabını okuyorum. Genel olarak sürükleyici bir konusu ve akıcı bir dili olmasına rağmen kurgu konusundaki basitliği pek hoşuma gitmedi. Yine de okumaya değer bir seri.

1 Beğeni

Yanlış değilsem yazar kitabı çok gençken yazıyor. Ya 19 ya da 17 yaşında filan olması lazım. Öyle bir yaş için bu kadar tumturaklı bir seri yaratması bence güzel. Bizim aynı yaşlardaki Wattpad kitaplarıyla kıyaslarsak mucizeler yaratmış bile diyebiliriz. Basitlik de bence bu acemilikten ileri geliyor.

5 Beğeni

17 yaşında yazmaya başlıyor ancak şu konuya dikkat çekmek lazım ki babasının yayınevi var. Yani oldukça büyük bir destekle başlıyor.

Kurgusu güzel diyemem. Ancak dili sade, okunabilirliği yüksek, giriş seviyesi bir kitap serisi. Bana göre bizim ülkemizde yapılan en büyük hatalardan birisi zaten okumayı sevmeyen bir millete, o kitap okunur mu edebi dili yok, özgün değil, kurgusu kötü gibi eleştirilerle okuyacağı kitabı da okutmuyoruz. Zamanında bu kitaplar içinde babasından torpilli diye yoğun eleştiriler vardı.

ilk iki kitabı ilk çıktığında alıp okuyamamıştım nedense o zaman ama filmi de çıkınca

Bu seri için bir kaç söyleyebilirim.
6.sınıfta kendisiyle tanıştım ve beni fantastik edebiyata başlatan kitaptır. Eleştirilerin çoğu doğru lakin bendeki yeri ayrı olduğundan objektif değerlendiremiyorum :joy:
Daha sonra tolkien ve martini okuyunca diyorsunuz ki haaa evet buralardan maşallah esinlenilmiş. Eğer büyük eserleri okumadıysanız bu seri cidden çok güzel, yani hala çocukluktan kalan bir bağımlılığım var :innocent::innocent:
Diyeceğim odur ki yeni başlayanlar için bambaşka dünyalar sunuyor, şimdi tekrar okusam eski tadı alamam o yüzden ilk günkü gibi aklımda kalsın diye arada kitaplıkta seviyorum sadece.

1 Beğeni

Mükemmel olmasa da okunabilir.

Siyahi, Asyalı, Orta Doğulu, LGBTi+, sakallı, bıyıksız, şişman, zayıf vb Elf görmeyi bu kadar isteyen kişi olduğuna göre keşke bu eser de orjinaline uygun olarak yeniden çekilse.

TV uyarlaması için çalışmalar başlamış.

2 Beğeni