Mitoloji ve Tarih Kitapları Önerisi

Selamlar,

Görsel malzemesi bol olan, dili (çevirisi) iyi, 11-12 ya da daha büyük çocuklara hitap edecek, Mitoloji ve Tarih kitapları arıyorum. Yurtdışında yaşadığım için bir kitapçıya gidip kitaplara göz atma şansım yok, o yüzden önerilerinizi almak istedim.

Tarih için aklımda şunu almak var :

Alfa’dan Mitoloji Kitabı (Mitoloji Kitabı & Kolektif – Konusu ve Fiyatı – Ocak 2021) elimde var. Daha doğrusu büyük oğlanın elinde. (bırakmıyor)

Alfa’nın Tarih kitabı da yolda, (Tarih Kitabı & Kolektif – Konusu ve Fiyatı – Haziran 2021) inşallah haftaya geliyor. Ayrıntı, yani Dinozor Çocuk’un “Çocuklar için Dünya Tarihi” de elimizde var, ama ilgi görmüyor. (Sanırım çizgiroman stilini fazla çocuksu buluyor) (Çocuklar İçin Dünya Tarihi & Christer Öhman – Konusu ve Fiyatı – Temmuz 2021)

Bunlar dışında önerilere açığım.

Mitoloji için Yunan miitolojisi, Mısır, Mezopotamya, Viking mitolojisi vs. ayrı ayrı kitaplar almak istiyorum. Şunlar ilgimi çekti :

https://kidega.com/kitap/viking-kitaplari-serisi-3-kitap-takim-329159/detay

Her türlü öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler…

Gençler için renkli görselleri bol olanlardan önerilerim ;

NTV Yayınları Başvuru Kitapları - Mitoloji (Baskısı yok ama ikinci el bulunabilir.)

Pegasus Yayınları - Tarih Ansiklopedisi (Font boyutu bir hayli küçük ama görselleri bol.)

Pegasus Yayınları - Neil McGregor - 100 Objede Dünya Tarihi (British Museum’da sergilenen Tarihi eser fotoğrafları üzerinden insanlık tarihinin gelişimi anlatılıyor)

Alfa Yayınları - Richard Buxton - Yunan Mitolojisi (Mesajınızdaki kitap)

Alfa Yayınları - Philip Wilkinson - Efsaneler ve Mitler

İş Bankası - Peter Aughton - Dünyanın Çehresini Değiştiren Seyahatler (Tarih boyunca gemi ile yapılan önemli coğrafi keşiflerin hikayeleri ver alıyor. Görseller siyah beyaz, haritalar bol.)

İnsanlık tarhinden ziyade, tarihte hepten geriye gidilmek istenirse Richard Dawkins - Gerçeğin Büyüsü

Snorri Sturlusson,1000 sene önce yaşamış bir Tarihçi olduğundan kitapları pek 10 yaşındaki gençlere yönelik değil. Keza mesajınızdaki İş Bankasından çıkan Mezopotamya Mitolojisi de öyle.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sonradan aklıma gelen olursa ekleme yapabilirim.

2 Beğeni

80 yılların sonuna doğru Karacan yayınlarının bastığı insanlık tarihi ansiklopedisi var. Ben çocukken sahip oldum ve hala saklıyorum. Çok arkalarda oldugu için paylaşamıyorum.

52 fasikül, galiba 10 cilt olması lazımdı. Bazen makul fiyatlarla 2. El satışları gözüme çarpıyor.

Bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulursanız fiyat uygun ise bence kaçırmayın.

İlk insan topluluklarından günümüze Tarih çizgi roman şeklinde anlatılıyor.

1 Beğeni

Robert Graves - İbrani mitleri Yky

İlk mesajı sonradan okudum, 11-12 yaş çocuklara hitap edecek öneriler aranıyormuş. Benim önerim yetişkinler ve konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar için.

Mısır mitolojisi için önerileriniz var mıdır?

1 Beğeni

Kutsal kitapları okuduktan sonra içimde mitoloji ateşi yanmaya başladı. Mitoloji-101 ile başlayıp Muazzez İlmiye Çığ ile Sümer Mitolojisine geçmek istiyorum. Arkasından Mısır, Roma, İskandinav gelecek. Türk Mitolojisine zaten ilgim var. Önerdiğiniz kitabı ekledim sepete.

1 Beğeni

Say Yayınları Mısır Mitolojisi kitabı kesinlikle çok kapsamlı ve güzel bir kitap, öneririm.

2 Beğeni

1 Beğeni

Ben yukarıda epey öneri yapmıştım o yüzden öneri kısmını atlıyorum sadece şunu söylemem gerek, Aldığınız kitapların orijinal basım tarihine dikkat edin… özellikle mısır mitolojisinde daha güncel kitaplara bakmanızı tavsiye ediyorum. Mesela Maya Yayınlarından çıkan Mısır Mitolojisi kitabı ve öykü kitapları telifsiz 100 yıllık kitaplar.

Bulabilirseniz girişi Erik Hornung muydu hornong da olabilir Mısırbilime giriş diye bir kitabı vardı onu bulundurun elinizin altında. Mısır tarihi hakkınsa güzel bir başvuru ve referans kitabıdır. Aynı yazarın diğer kitaplarına da bakabilirsiniz. Mısırbilime giriş biraz ağır bir kitap olabilir öyle açıp keyifle okuyamazsınız muhtemelen ama ben özellikle son kısımdaki hanedanlar sıralamaso vesair sevmiştim.

Alfa’nın Eski Mısırın Bütün Tanrı ve Tanrıçaları kitabı oldukça güzel bir görsellikte. Onun dışında Say’ın A’dan Z’ye dünya mitolojisi de var @ilydious a ek olarak ona da bakabilirsiniz.

Her zamanki gibi Crush Course Mythology serisini de öneriyorum ingilizceniz varsa.

3 Beğeni

Yanlış anlamadım, konuya uygun cevap verdim teşekkür ederim öneriniz için :slight_smile:

@Ozgur detaylı tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

1 Beğeni