MO

Öykü Seçkisi'nde okumak için: MO – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Rahatınıza bakın, uzanın lütfen” dedi Doktor Sevinç Hanım hastasına bakarak. Kadın doktorunun tavsiyesine uyarak koltuğa uzandı. Merve tavana bakarak olanları düşünüyordu. Hangi birinden başlamalı nasıl sonlandırmalıydı. Doktorunun karşında ne diyeceğini bilemiyordu. O an sadece tavana bakıyordu. Tavan beyaz boyasıyla saflığı sergiliyordu. Ama duvarlar… duvarlara bakamıyor ya da cesaret edemiyordu. Duvarlar özellikle köşeleri tam karanlık taraflardı.… (DEVAMI…)

Merhaba.
Seçkideki ilk öykünüz, hoşgeldiniz. Umarım devamı gelir. Çünkü öykünüzde yarattığınız atmosfer korku-gerilim sevenleri içine çeken türden. Eski ve terk edilmiş ya da uzun süre kullanılmamış evler beni fazlasıyla gerer. Hele de bu bir konaksa vay halime :slight_smile:
Affınıza sığınarak bir kaç tespit ve eleştirilerimi yazmak isterim:

  • Piramit şeklindeki kabarcıkları gözümde canlandıramadım. Kabarcıklardan kastınız duvarlarda açılan boyutların kapıları gibi bir şey mi? Kabartı mı kabarcık mı ya da?
  • Konak, merhum dede Seyit Ağa, babaanne, bir aile hikayesi gibi unsurlara bence iki harfli MOlar çok yakışmamış. Hani bildiğimiz üç harfli bir yaratık ya da yaratıklar seçilmiş olsa çok daha ürkütücü ve bizden bir öykü olabilirdi.
  • Öykünüzün genelinde bir koşma hali hissettim. Hani bir an önce olaylar gerçekleşse de öyküyü tamamlasam gibi bir hava var. Ben örneğin o gardroba girip öyküdeki karakterin yaşadığı korkuyu ve çaresizliği uzunca hissetmek isterdim. Korkunun kültürümüzde ayrı ve özel bir yeri var. Hepimiz çocukluğumuzda anlatılan korku hikayelerini hâlâ hatırlarız. Bu yüzden korkmamız kolaydır aslında. Eminim ki öykünüzün üzerinden biraz daha geçerseniz gerilimi yavaş yavaş hissettirebilirsiniz okura. Bunda 5000 kelime sınırının bilinçaltına etkileri ya da seçkiye yetişemeyecek olmanın da etkileri olabilir tabi :slight_smile:
    Korku filmi ve korku oyunu aşığı olarak yeni hikayelerinizi bekliyor olacağım. Yapmış olduğum yorumlar öykünüzün bana hissettirdikleri ve şahsi önerilerimdi. Anlayışla karşılamanızı umarım.

Tekrar hoşgeldiniz. Yeni, korku dolu hikayelerde görüşmek dileğiyle.

Sevgiler…

1 Beğeni

Bu değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bazı eksik yanlarım var. Bunu da zamanla aşacağıma inanıyorum. Yine de zaman ayırıp tespitlerinizi sunduğunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Selamlar, hoşgeldin.
Bende öykünü beğenmekle birlikte oluşturduğun yaratıkların isminin Mo olmasını istemezdim. Daha mistik kaçmış sanki bu isim. Daha korkunç hissettirmeliydi. Psikolojik olarak Merve’nin biraz daha içsel korkularının betimlenmesini ve yukarıda da belirtildiği gibi piramit boşluklarının daha net akılda canlandırılabilmesini isterdim. O kısım biraz hızlı geçilmiş gibime geldi. Korku edebiyatıyla haşır neşir olmayı seviyorum, umarım seni burada daha çok eser ile birlikte görme fırsatı yakalarız. Genel hatlarıyla oluşturmaya çalıştığın atmosfer benim açımdan iyiydi. Başarılarının devamını beklerim.

1 Beğeni

Merhaba

Öykünüz korku türü için çok iyi bir fantastik öykü örneği olmuş. Beğendim. Hikaye merak uyandırıyor. Sadece bir iki nokta değinmek istedigim var. öncelikle emeğinize saglik zor bir süreç olmuş yani kolay değil böyle bir hayal gücünü kullanıp oluşum süreci içerisine girnek

  1. Değinmek istedigim nokta sanki final kısmı biraz aceleye gelmiş gibi daha etkili ve güçlü bir finalle sonlanabilirdi. Biraz aceleye gelmiş gibi. Sanırım yetişmesi için zaman ayrılmamış olabilir
    2.bir kısmı alıntı yapmak istiyorum

"“Evet, o benim öz dedemdi. Bu cinayetleri de o bana yaptırdı. Dedem ben doğmadan önce ölmüştü. Babamın dediğine göre öldüğü gün dünya bir pislikten kurtulmuş. Babam dedemden hiç hoşlanmazdı. Dedemin hep bir karanlık tarafı varmış. Zaten babam o öldükten sonra evlenmiş. Ardından da ben dünyaya gelmişim. Bir uğursuzluk olmasın diye herhalde.Yine o uğursuzluklar döndü dolaştı bir şekilde beni buldu.”

“O cinayetleri siz yapmadığınızı söylüyorsunuz ama polis kayıtlarında cesetlerin üzerinde sizin parmak iziniz bulunmuş. İlk kurban 65 yaşlarında evsizmiş. İkinci kurban 28 yaşında evli bir erkek. Üçüncü kurban markette çalışan 20 yaşında bir bayan ve son kurban ise 51 yaşında erkek bir taksi şoförü. Tüm cinayetlerde de sizin parmak izinizi bulmuşlar. Tüm cinayetleri neden işlediniz Merve Hanım.”

Burada kahramanımız Merve cinayetleri kabul ediyor
Sonrasında doktor demek kabul etmiyorsunuz bu cinayetleri diyor sanırım gözden kaçmış olabilir ya da sıralama hatası olabilir akista.

Elinize sağlık korku adına fantastik bir öyküydu nice sayılara insallah

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Zaman ayırıp yorum yaptınız için. Dediğiniz gibi gözümden kaçmış herhalde. Halbuki üstünden 5-6 kez geçtim ama orasını atlamışım. İyi akşamlar ve teşekkürler.

Merhabalar. Uzun süre sonra okudum ve yorum yapmadan geçmeyeyim dedim.
İkinci öykünüze de yorum yapmıştım. Sonrasında yazmamışsınız umarım sebebi eleştirilerimiz değildir.

Konu olarak çok güzel bir öykü. Ama bana göre olmasa da olur faktörler var. MO zaten başlı başına bir kötü iken bir de dede girmesi, babasının onu sevmemesi falan kısa öyküler için okuyana gereksiz ayrıntı sunmak gibi. O cümle var ama altı boş. Babası onu sevmiyor evet ama neden sevmiyor, ne yamış ona, vb gibi soruların cevabını alamadığımızda öyküden kopuveriyoruz. Piramit benzetmeleriniz biraz zorlama gibi. Aklınızda zaten var olan bir konuya sanki sonradan monte etmişsiniz.

Yazım yanlışlarınıza hiç değinmiyorum. Gerçekten oldukça fazla. Biraz dikkati birkaç fazla okuma ile önüne geçersiniz.

Küçük bir not. Üçüncü göz (yani sizin bakış açınız, anlatma diliniz) ile kız aynı dili kullanmamalı bence. Kız anlatırken daha samimi olmalı. Mekanik diyaloglardan kaçının.

Lütfen yazmayı bırakmayın ama. Henüz iki hikayenizi okudum ve tekniği hallettiğinizde güzel şeyler okuyacağımızı hissettiğim bir hayal gücünüz var. Sağlıcakla…

Çok teşekkür ederim. Çevremdeki tanıdıklarımda hayal gücümün çok geniş olduğunu söylüyor. Yazım ve teknik konusu da hatalarım var. Onu da bir şekilde düzelttiğimde anlatmak istediğim öykülerimi daha iyi yansıtacağımı düşünüyorum. Eleştirileriniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar.