Mührün Sırrı 2

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/muhrun-sirri-2/

image

BÖLÜM 2 “Vay vay vaaayyy,” dedi Mezirdal siper aldığı ağacın tepesinden. “Bizi böyle mi yolcu edeceksin?” diye sordu Lehsard. “Evet seni yolcu etmek gibi bir planım var aslında. Ama bakalım düşündüğün yere mi?” diyerek kahkaha attı Mezirdal. “Hmmm, anlaşılan o ki manik-depresif Mezirdal bugün çılgın bir adam olmaya karar vermiş. Bir önceki karşılaşmamızda oldukça kaygılı… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Halûk selamlar,

İlkini de okumuştum bu serinin. Sanki devamı da gelecek gibi. Ucubeye üzüldüm, molod un acımasızlığınaysa hayran kaldım :slight_smile:

Yazdıkların sıradan değil kalemine sağlık. Sonraki öykülerini de okuyacağımdan emin olabilirsin.

Sağlıcakla kal…

1 Beğeni

Merhaba @Haluk_Cevik

Tekrar hatırlamak için ilk bölüme bir daha göz gezdirdim. Üzerinde çok düşünerek yarattığına emin olduğum bu evreni okumak da bir o kadar derinlik gerektiriyor. Gerçekten hiç kolay değil, tebrik ediyorum.

Dehşeti ve kötülüğü çok güzel yansıtmışsın, sarı saçlı kıza üzüldüm ama.

Devamını bekliyor olacağım

Emeğine sağlık

1 Beğeni

Merhaba Haluk,

Dili kullanışı. Epiğe hayat verişin ve şiirselliğin, az fantazya eserinin başarabildiğini başarıyor: Bizi farklı bir dünyada hissettiriyor… Ve bu dünya masalsı olmaktan çok uzak. Ne planlıyorsun bilemiyoruz tabi, ama bu dünyanın da kahramanı olsa olsa Leshard olur…

Bir evreni olduğu için açıldıkça, lore ve kuralları da açılıyor. O sebeple ben bu öykülere tek başına öykü olarak bakmıyorum.

Bir seçim olarak olduğunu anladığım uzun paragraflar kullanıyorsun. Kısa da kullandığın için bir sembol/metafor ve/veya bir destek bunlar sanıyorum. Ancak biraz yorucu oluyorlar bu şekilde. Belki bu konuda da yorum almak istemiş olabilirsin.

Bu evrenin yeni maceralarını bekliyor olacağım.
Ellerine sağlık… :raising_hand_man:

1 Beğeni

@Haluk_Cevik merhaba,

Senin öykülerini okurken kendimi bir tiyatro eseri okuyormuş gibi hissediyorum. Bu da kaleminin ne kadar özgün olduğunu gösteriyor. Emeğine sağlık.

Metin benim için biraz uzundu. Bir de böyle devam niteliğinde olan yazılarda, unutup da bir öncekini yine okumak gerekince benim konsantrasyonum dağılabiliyor. Belki özel hayatımdaki zamansızlığımdan kaynaklıdır bu tabii. Ancak bu bir seri ve devam etmek istiyorsan, bütün bence güzel bir novella olacak.

Kalemine sağlık,

Görüşmek üzere,

Sena

1 Beğeni

Merhaba Haluk :slight_smile:
Yarattığın evren gerçekten iyi.
Fantazya da başarılı bir yol alabileceğini düşünüyorum. Öykünün içinde üzüldüğüm karakterler oldu; ama bu gereklilik. Hakkını vermişsin.
Eline sağlık, görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar değerli arkadaşlar @ebuka, @Muge_Kocak, @MuratBarisSari, @Senaa ve @gayekcelik.

Vakit ayırıp okuduğunuz ve kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :slight_smile:

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle,
Sevgilerle

5 Beğeni

Haluk merhaba.

Kan lekesi zor çıkıyor; öyle ki hikâyenden üzerime sıçrayanları temizlemeyi anca bitirebildim ve yazmaya elverişli hale gelebildim.

Acımasızlığın ve vahşetin yoğun olduğu bir hikâyeydi serinin ilk bölümüne göre. Ucubenin başına gelen bende biraz yavan kaldı açıkçası. Onun ölümünden etkilenmem için onun hikâyesindeki duygu kokusunu almam gerekirdi. Harry Potter’da Dobby isimli özgürlükçü bir cin vardı mesela. Hikâyesi olan ve biraz da efendilerinin hor görülmesiyle acı çektiği her halinden anlaşılır bir şekilde yansıtılmıştı izleyenlere. Ölmeden önce yaptığı da üzücü bir sonu daha da acıklı hale getirmişti. Görsellik de vardı orada tabi ama senin evrenin maalesef beş bin kelimeyle sınırlı : ) Aksi halde duygu aktarma potansiyelini çok iyi verebileceğinden eminim.

Hikâyeni bitirdiğimde aklımda tek bir soru vardı; Lehsard ve Molod bir gün çarpışacak mı?

Merakla bekliyorum devamını ve Dobby’nin en içten ama biraz da tekinsiz sevgilerini gönderiyorum…

image

1 Beğeni

Merhabalar @Arokan,

Vakit ayırıp okuduğun ve yorumladığın için çok teşekkür ederim.
Gerçi bir ara, bu yorum benim öyküm için mi yoksa Harry Potter-Dobby’si için mi yapılmış acaba diye tereddütte kaldım ama sonra durum netleşti. :slight_smile:

Ayrıca kim demiş Ucube öldü diye? :slight_smile: Sanırım seri öykülerde bu durum yaşanıyor maalesef (başlarda yazara ayan sonraları okuyucuya beyan olma hususu).

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

Not: Bu temada bir resim-foto paylaşımıdır gidiyor, hayırlısı bakalım. :slight_smile:

1 Beğeni

Bak bu güzel haber işte. Ucube… Ben ezilenlerin tarafındayım, onun hikayesini dinlemeyi ve onu şereflendirmeyi isterim : ) Elin Dobby’sini izliyorum da Haluk’un henüz ismini bilmediğim ucubesini mi okumayacağım.

Öyle merak uyandırıcı evrenler yaratıyorsunuz ki şahsen ben karakterleri ete kemiğe bürümenizi bekliyorum. Benim resimleme isteğim bu yöndeydi bu ay. Kendi öykümde resim kullanmam ise sadece masal hissiyatı versin diyeydi : )

Sevgiler…

1 Beğeni

Selamlar,

Lehsard’ın epik maceraları doğrultusunda destansı diyarları arşınlamaya devam ettiğimiz gayet başarılı bir bölüm iki oldu bu benim için. Bence bu evreni genişletmelisiniz Haluk Bey. Bu bölümü kesinlikle ilkine oranla daha akıcı ve heyecan verici nitelikte ele almışsınız.

Evrendeki karakter türleri ve farklı hikayeleri dinlemeyi gerçekten isterim. Hatta sizden şöyle esaslı, karanlık bir öykü bekliyor olacağım bu oluşuma dair. Belki yazarsınız. :slight_smile:

Sevgilerimle…

1 Beğeni

Merhaba @UlianaHippogrief,

Gelen yorumlara binaen bu serinin, özellikle de ikinci bölümünün okuyucuyu sıktığını düşünürken yazdıklarınız benim için sürpriz oldu. :slight_smile:
Normalde öyküleri kısa tutmaya çalışıyorum ancak Mührün Sırrı serisinde ortalama 3500 kelimenin altına düşmenin sıkıntılı olacağını fark ettim.
Elimde bu evrene dair birkaç temalık metin daha var. Sonrasını da zaman ve okuyucu yorumları gösterecek.
Merak etmeyin, benim öykülerimde karanlıktan bol bir şey yok. :slight_smile: Hatta kafamda ilginç bir plan da var sonraki tema için.

Okuduğunuz ve teşvik edici bu kaliteli yorum için teşekkür ederim.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Paragraf yapısının okuma zorluğu oluşturması dışında bizi koparan, hikayeden atan hiç bir durum yok. Gayet akıcı ve güzel bir ikinci bölüm olmuş. Kaleminize sağlık. Devamını merak ile bekliyorum…

1 Beğeni

Merhabalar @nkurucu,

Yüreklendirici yorumunuz için teşekkür ederim.
Mutlu oldum.

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle.