Mustafa Çiftci Kitaplığı

image

Biyografi

1977 doğumlu, ilk ve ortaöğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2000-2001 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulundu. Dönüşünde İngilizce okutmanlık, metin yazarlığı, radyo ve TV programcılığı yaptı. Çeşitli dergilerde yayımlanmış hikâyelerini Adem’in Kekliği ve Chopin (Ülke Edebiyat, 2012; İletişim Yayınları, 2015) adlı kitabında topladı. Evli ve iki çocuk babası. İkinci kitabı Bozkırda Altmışaltı (İletişim Yayınları, 2014), Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “2014 Yılının En İyi Hikâye Kitabı” seçildi. Çiftci, 2016 yılında da Necip Fazıl Ödülleri kapsamında “İlk Eserler Ödülü” almıştır. Son kitabı Ah Mercimeğim 2017 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Öykü Kitapları

  1. Adem’in Kekliği ve Chopin
  2. Bozkırda Altmışaltı
  3. Ah Mercimeğim
  4. Ağlaya Ağlaya Öldük Anam Bacım

image

Kurgu Dışı Kitapları

  1. Kalfa Uykusu

Derlediği Kitaplar

  1. Yengeler Cumhuriyeti
  2. Enişte Risalesi

Makale Yazdığı Eserler

  1. Yengeler Cumhuriyeti
  2. Enişte Risalesi
  3. Bir Berber Bir Berbere…

Katkıda Bulunduğu Eserler

  1. 2015 Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi
  2. 2016 Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi
  3. Al da At Dercesine
  4. 2017 Resimli Türkçe Edebiyat Takvimi
8 Beğeni

Müthiş bir tevafuk oldu :smiley: . Konuya girip bakayım dedim. Ve uzun zamandır aradığım bir kitabı buldum.
Ben kız lisesi mezunuyum ve edebiyat hocam çok tatlı bir kadındı. Bir gün bize çok güzel bir aşk hikayesinin anlatıldığı bir kitap önerdi. Sınıftaki bazı kızlar da hemen ertesi gün kitabı almış. Elden ele dolaştırıp okuyorlardı. Ben de şimdi okumayayım ileride kendime alır okurum dedim. Ve kitabın adını unuttum. ‘Ah Mercimeğim’ kitabı. Şimdi hatırladım adını. Demek bu yazarınmış :smiley: .

2 Beğeni

Gönül Dağı dizisi de, yazarın “Bozkırda Altmışaltı” eserinden uyarlanıyor. Kitap da dizi gibiyse yazarın fantastik ve masalsı bir dili olmalı :face_with_monocle:

Kitaptan değil de kitaplarına girmeyen hikâyelerinden oluşuyor dizi. Dil olarak dizi ve kitap arasında belli bir uyum var. Dizideki konuşma tarzı ile kitaptaki karakterlerin konuşma tarzı aynı. Karakterler de her ikisinde de güzel.

1 Beğeni
2 Beğeni