İnsanı mutsuz eden şeylerin başında beklemek geliyor. Öğrenciysen sınav tarihlerini beklemek, sonucu beklemek, yaz tatilini beklemek…
Yetişkin isen maaşın yatmasını beklemek, emekliliği beklemek…
Düşündüm de aslında bu bekleyişler insanı mutsuz ediyor. O yüzden daha çok bir şeyleri beklemek yerine akışına bırakmak lazım bazı şeyleri.
İkincisi olarak çok düşünmek. Tabii bazı konular hakkında düşünmemiz gerekir ama bazen bunu abartabiliyoruz mesela ülke gündemi, Ayşe Fatma’nın ne dediği, gelecek kaygısı gibi. Düşünmeye de bırakmak gerekiyor. O yüzden olabildiğince az düşünmeye çalışıyorum.
Üçüncü olarak sosyal medya. Özellikle Reels videoları ile Tiktok videoları. Bu kısa videolar fark ettim ki beni huzursuz ve mutsuz ediyor. Çünkü çok kısa ve herbir video da farklı ses ve içerik var haliyle beyin ne oluyor diyor. Tam bir şeyi odaklanmadan tık diğer video’ya geçince insanın hem odaklanma gücünü azaltıyor hem de bilmediğim bir şekilde bu kısa videolar beni mutsuz ediyor, tembelleştiriyor. O videoları izledikten sonra canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Sadece ben de mi öyle bilmiyorum ama az izlemeye çalışıyorum.
Son olarak uğraşın olmaması bu da insanı mutsuz ediyor çünkü zihin sıkılıyor bu da mutsuz ediyor insanı o yüzden sürekli bir uğraşı ile ilgilenmeye çalışıyorum.
Bence hayatın mutlu olmak gibi bir amacı yok. Şahsen mutlu olmaya çalışmak yerine acı ve sıkıntı veren şeyleri tespit edip onlardan kökten kurtulmaya çalışıyorum. Bir de zihin sürekli bir şeylerle meşgul olunca acı ve sıkıntıyı bir süreliğine uzaklaştırdığından gün içerisinde zihni sürekli uğraşı halinde tutmaya çabalıyorum. (Kitap okumak, ders çalışmak, oyun oynamak, müzik dinlemek vb.)
Mutluluk = “o an bedensel aci cekmiyor olmak” denirse cok birsey yapmıyorum aslinda, baska turlu mutluluk diye bir kavram yok hayatimda.
Uzun zamandır tattığım bir duygu değil. çünkü bir şey yazmak için epey düşündüm ve görüldüğü gibi bulamadım.
Sırf bu yüzden YouTube Vanced kullanıyorum. Ayarlardan shorts sekmesini kapatabiliyorsunuz.
Sahi neydi mutluluk bir yemek miydi yoksa? Tanıdık geliyor ama çıkartamıyorum.