Müzik Dinlemeye Hangi Şarkıyla Başladınız?

Spotify beğenilen şarkılar listesini karıştırırken karşıma düzenli olarak müzik dinlemeye attığım ilk adım olan şu şarkı geldi.

Vakti zamanında YouTube’da ismi “Mutlaka Dinlenmesi Gereken Şarkılar” gibi bir şey olan çalma listesinde keşfetmiştim.
Peki sizin de severek dinlediğinizi hatırladığınız ve şu anda da dinlediğiniz en eski şarkı ne?

Bu şarkının yeri hep ayrı olacak :slight_smile:

2 Beğeni

Konu beni alıp 30 sene kadar geriye götürdüğü için biraz uzun yazacağım.

90 doğumluyum ve şimdilerde 90’lar Türkçe Pop listelerini süsleyen çoğu şarkının Kral TV’de(başka müzik kanalı yoktu galiba) yayınlandığı ilk günleri bile hatırlıyorum. Bu yüzden benim gönlümde eski pop şarkıların yeri bir ayrı. O yılların bile ötesinde iş yapan Burak Kut olsun, birbirinin albümlerine vokalle zenginlik katan Sertab Erener, Levent Yüksel olsun müzik açısından müthiş yıllardı ki şarkıların modası asla geçmiyor.

Kişisel müzik dinleyicisi geçmişimde 2 önemli nokta var. Biri abim sayesinde 8-10’lu yaşlarımda sıkça dinlediğim Athena, Kargo, Direc-t, Kurban, Bulutsuzluk Özlemi’yle grupları sevmeye başlamamdı. Öyle bir hale geldim ki şimdi bile 1-2 istisna hariç şarkıcı dinlemiyor genellikle grup dinliyorum.

Ergenliğin vermiş olduğu yakışıklı solist görünce “aaaaiiiiyyyy” diye çığlık atıp müzik dergilerinden çıkan posteri odama asma yetkisine dayanarak (gençler bilmez ama ciddi ciddi bir neslin ergenliği böyle geçti) Green Day, Blue, Blur, Three Days Grace falan bol bol dinlemiştim. Hatta o kadar dinozorum ki Redd ve Manga’nın ilk albümlerine heyecanla gün saymıştım. Mor ve Ötesi ile isyan etmiştim falan.

Beni abimle ve etrafımdaki diğer insanlarla ayıran, kişisel müzik zevkimin kimseye uymamaya başladığı yer Apocalyptica’yı ilk duyduğum andı diyebilirim ki o an dinleyici geçmişimin en önemli 2. noktasıdır. Apocalyptica, Three Days Grace’in solisti ile bir şarkı yaptı ve kafamdaki türler arası kalın duvarları yerle bir etti (O yıllarda Queen’i pek bilmiyormuşum demek).

Sonrasında kulaklıklar alındı, odalara kapanıldı, metal müziğin baba gruplarına saygı duruşları düzenlendi. Sessiz sessiz ‘neden bu kadar geç kaldım bunları dinlemek için’ diye saç baş yolundu falan. Hala daha birkaç türü harmanlayabilenlere hayran kalıyorum ve yeni bir grup çıktıysa mutlaka dinleyip sevip sevmeyeceğime bakıyorum.

Müzik dinlemeye hangi şarkı ile başladığımı hatırlayamıyorum ama bu şarkıdan sonra iş değişik yerlere gitti diyebilirim.

3 Beğeni
3 Beğeni