Narnia Günlükleri Okuma Ve Izleme Sırası

Merhaba sevgili forumdaşlar. Sizden bir ricam olacaktır. Eğer aranızda Narnia günlüklerini okumuş ve izlemiş olanlarınız varsa düzgün sırasını söyleyebilirmisiniz? Öğrendiğime göre kitapların düzgün sırasıyla basılmış sıraları farklıymış. Ben ilk olarak Büyücünün yeğeninden başladım. Okumaya devam ediyorum ama daha sonra hangisini okumam gerektiğini bilmiyorum. Dahası filmlerini izlemek daha zor olacak. Sanırım benim okuduğum ve ilk kitap sandığım kitabın filmi çekilmemiş. Ben de okuduğumda ve izlediğimde zorluk çekmemek için size sormak istedim. Yanıtlarınızı bekliyorum. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Ben basılış sırasına göre okumayı tercih ederim. adsız

3 Beğeni

Ben basılma sırasına göre okudum. Öyle okumanızı tavsiye ederim.

3 Beğeni

Teşekkürler @sherlock007 @Akahige :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Büyücünün Yeğeni ile başlarsan seriye Aslan, Cadı ve Dolap’tan yeterince keyif alamazsın.
Benim listem:

  1. Aslan, Cadı ve Dolap
  2. Prens Caspian
  3. Şafak Yıldızının Yolculuğu
  4. Büyücünün Yeğeni
  5. At ve Çocuk
  6. Gümüş Sandalye
  7. Son Savaş

Yazdığım ilk üç kitapta karakterler ortak, bunları peş peşe okursanız seriden keyif alabilirsiniz. Büyücünün Yeğeni kitabında Narnia’nın yaratılışı anlatılıyor ve çoğu soru cevaplanıyor. Diğer kitaplarda ise serinin ana karakterlerinin akrabaları filan yer alıyor.

Okuduğun kitabı bırakmak istemiyorsan eğer ilk filmi izlemeni tavsiye ederim, kitabını daha sonra okursun. Serinin film uyarlamaları mükemmeldir. Hatta kitaplarından bile iyidir diyebilirim.

6 Beğeni

Teşekkürler tavsiye için. Evet kitabın neredeyse yarısını okudum. İlk film olarak Aslan, Cadı ve Dolap’ı kasdediyorsanız uzun zaman önce izlemiştim. Detayları pek hatırlamıyorum ama ana hikayeyi anlamıştım, evet mükemmel bir filmdi. Ama sanırım tüm kitapların filmleri çekilmemiş.

2 Beğeni