Nasıl bir yerli bilimkurgu filmi izlemek isterdiniz?

Şu zamana kadar çıkan yerli bilimkurgu filmlerinin hangilerini beğendiniz? Yeni bir film çekilecek olsa nasıl bir film görmek isterdiniz? Elde olan şartları ve imkânları göz önünde bulundurarak cevaplarsanız sevinirim. Uçmayın. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Zamanda geçmişe doğru yolculuk temalı olmasını isterdim. Gizem, gerilim, paradoks unsurları olursa güzel olur, görsel efekten ziyade kurgunun gücünün ön planda olduğu. Predestination ve 12 Maymun gibi filmleri örnek verebilirim.

5 Beğeni

Bu alandaki en iyi film GORA’dır. Daha iyi bir film çıkmadı. Önümüzdeki 10 yılda da çıkmaz bence. Üniversitede okurken hocamız günümüz dizi ve filmlerinin neden aynı tür olduğunu şoyle açıklamıştı; Halkımız bunu seviyor ve sürekli bunları izliyor. Bu yüzden de yapımcılar o istediğimiz fantastik ya da bilimkurgu tarzı projeleri tutmaz diye elinin tersiyle itiyor.

Gerçekten de çok haklı. Şimdiki dizilerimize filmlerimize bakıyorum da diyecek bir şey bulamıyorum.

5 Beğeni

Amerikanvari olmasın öncelikle. Bir sürü karakteri işlemeye çalışıp çorba etmesin. Bir ana karakter ve bir-iki yan karakter ile bunların aralarındaki ilişki çerçevesinde gelişen zaman yolculuğu veya süpergüç temalı bir film isterdim. Bir de bu az sayıdaki karakter de Kadıköy Beşiktaş taraflarında yaşayan bize, Türkiyeli’ye hiç benzemeyen beyaz tenli siyah giyitli insanlardan olmasın.(Bknz Hakan Muhafız, Atiye)Şöyle her milletten cast toplasınlar

Moon filminin bütçesi 5 milyon dolar. Az aksiyonlu, felsefi derinliği olan, görsel şölen niteliğinde bir bilimkurgu tadından yenmezdi.

5 Beğeni

Güzel bir evren oluşturulduğu sürece ve içerisinde barınan karakterler benimsenecek seviyede olursa ancak yerli film-dizi tutacaktır. Abartılı bir şey yapmalarına da gerek yok. Toplum olarak dram seviyoruz içerisinde barındığı taktirde her türlü o izlenecektir.

1 Beğeni

Yılmayan Şeytan yada Dünyayı Kurtaran Adam tarzında olursa dadından yinmez.

Ayda Sevişenler???

2 Beğeni

Zaman makinesi ile Osmanlı dönemine gidip “Bu zamanlar çoğ eyiydi, yedi cihana hükmediyor idik, herkeşler önümüzde diz çöküp dir dir ditriyordu” içerikli yalap şalap Osmanlı mastürbasyonu yaptıran bir içeriğe sahip olmadığı sürece bizde bilimkurgu tutmaz. Marsa kadınları doldurup çığluk çığlığa bağırtıp zırıl zırıl ağlatırlar ise o da tutabilir. Tv izleyen kesimin profili belli…

Öte yandan ben yerli bilimkurgu okumadığım gibi herhangi bir yerli bilimkurgu yapımını da seyretmem. Bilim yapılmayan ülkeden çıkan bilimkugunun, polis teşkilatı dahi olmayan ülkeden çıkan polisiye yapımdan bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Ön yargı ise önyargı, çok umrumda değil doğru olup olmaması. Benim düşüncem budur.

1 Beğeni

Selam,

Düşüncenize saygı duyuyorum ama benim sorduğum soruyla bir alakası olmadığını düşünüyorum. Olur, olmaz, fark etmez; izleyen izler, izlemeyen izlemez. Beni ilgilendirmez. Ben nasıl bir şey izlemek istersiniz diye sormuştum.

CGI çok kullanma imkanı olacağını sanmıyorum çünkü bütçeler ortada. Kullanıp sırıtmasındansa az kullanılmasını tercih ederim. Benim beklentim vurucu bir hikaye olurdu. Az mekan, az oyuncu ve vurucu hikaye. Böyle filmleri çok seviyorum. Bizim sinemaya da uygun olacağını düşünüyorum.

1 Beğeni

Bize cyberpunk türü gidermiş gibime geliyor. O yüzden izlemek isteyeceğim film de o türün genel niteliklerini taşımalı: Komplolar; üst teknoloji, düşük yaşam standartları; kişisel hedefleri doğrultusunda, günü kurtarmaya bakan ana karakterler; nefret edilen, ama yaşamak zorunda kalınan kaotik şehir…

İhtiraslı bir proje olmasına da gerek yok. O dünyada sıkça karşılaşılan olaylardan biri konu edinilse yeter.

Blade Runner görkeminde görselliğe gitmeden, kendi evrenini ve hikâesini anlatmaya bakan bir çalışma olsa… Hayaller işte.

2 Beğeni

Biraz haberlere bakıp, twitter’da dolaşmak gibisi yok sanırım :slight_smile: hiçbir bilim kurgu filminde böyle bir kurgu bulamayız. Film değil ama şuan günümüzde yaşananlar The Last Ship dizisine inanılmaz benziyor. Umarım devamı da dizideki gibi olmaz. Ailenizden ve sizlerden uzak olması dileğiyle :slight_smile:

Ben Efsaneyim(kitap) vampirleriyle İstanbul’da geçecek bir dizi.Harika bir komedi,dram veya dümdüz kıyamet sonrası dizisi yapılabilir bence.