NBA Forum

Üzdün Miami :confused: 7. maç oynamaya evinde çıkıp ilk periyodu 15 farkla kapatınca tüm maç arkadan gelmeye çalışıp yetişemediler. Son dakikada Strus un 3 lüğü ile fark 2 ye inmişken heyecanlandık ama tüm seriyi burya getiren Butler baba üçlüğü sokamadı :confused:

Boston dönem dönem çok iyi savunma devreye soktu, savunmada aksayıp fark erimeye başladığında da çok iyi şut soktu. Maçı çok iyi dengeleyerek götürdüler, en büyük sıkıntıları faullerdi ama ikinci yarı hakemler maçı da biraz sertleştirdi düdükler ilk yarıdaki kadar kolay çıkmayınca Miami bu avantajı pek kullanamadı.

Celtics e tebrikler ama Warriors hanedanlığına son bir şampiyonluk geldi bence bu eşleşme ile :stuck_out_tongue:

Butler reyizin üçlük denemesini az önce izledim, içim cız etti. Onu soksa ne epik bir 7. maç olurdu. Bir de ilginçtir, Herro, Robinson, Strus gibi üçlükçüleri varken en zayıf yönü üçlük olan Butler reyiz kullandı son topu (sonuna kadar hak etti o ayrı). Üstelik içeri penetre ederek beraberliğe getirip maçı uzatsa,o gazla alırlardı da maçı diye düşünüyorum.

Ama ben bu Gsw rahat alır kısmına pek anlam veremiyorum. Boston dış savunması gayet güçlü, DPOY sakat olsa da onlarda. İçeride Horford net üstün. Wiggins ekstra şeyler yapmasa çoktan elenmişti Gsw. Ben ortada geçer ama Boston alır diyorum. İlk 2 maç Boston’a giderse 4-2, 1-1 olursa 4-3 Boston diyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Aynen Butler’ın penetre etmesi lazımdı, orda yorumcular diz sakatlığının üstüne tüm maç oyunda kalması kaynaklı zorlayamadı/güvenemedi tarzı yorumladılar ki mühtemelen doğru çünkü Butler kendi de içeri girip bitirmeyi seviyor normalde. Şutu atarken ben bi koltuktan yarım kalktım ama atamadım sevinç çığlıklarını :joy:

Spoelstra hakkındaki en büyük hayal kırıklığım aslında bu seri ( ve playofflarda ) elindeki alternatifli ve geniş kadroyu doğru hazırlayamaması oldu. Butler üçlüğü sonrası son 2 üçlüğü de kenardan Struss a hazırladı mesela çünkü sahada onu atabilecek tek adam gibi kaldı ve kapadı Boston doğal olarak. Herro’ya çok bağlanmış, Son 4 maçta Herro olmayınca önceden iyi hazırlayamadığı Robinson-Oladipo-Vincent vs kimseden tam bir katkı alamadı seri boyunca.

Aslında Boston bence de bir tık daha avantajlı seride ama bu sefer Golden State tecrübesi çok apır basacak gibi düşünüyorum, buraları oynamayı çok iyi biliyorlar ya :smiley: Bakalım neler olacak.

3 Beğeni

Gswnin rahat almasının sebebi bence dış savunma ile bağlantıli değil. Çünkü ritmi buldukları zaman o şutu her türlü buluyorlar ve bu play off özelinde Jordan Poole çok iyi şut sokuyor. Çok ilginç ve Nba tarihi için kritik bir final olacak. Gsw kazanırsa Nba tarihine Chicago gibi efsanevi bir takım olarak geçecekler ki bence halen öyleler. Boston kazanırsa bu jenerasyon özelinde muhteşem işler başarabilecek bir takım olma potansiyelleri var. :roll_eyes: LeBron sonrası Nba için çok heyecanlıyım. :joy:

3 Beğeni

Yıllar sonra finaldeyiz :shamrock:

GSW itici bir takım. Dişliğine şey ettiğime bir ders vereceğiz.

Celtics tribünü dolmaya başlamış forumda. Memnun oldum. Sempatik takımız sonuçta. :shamrock:

6 Beğeni

Son maç GSW’nin sahasında olacak. Tatum’da bir Lebron olmadığı için bu işi 6 maçta bitirmeleri gerekir, yoksa iş sakat. Şunu anladım ama sağlıklı bir Milwaukee veya Clippers’a karşı bu takımların pek bir şansı olamaz.

2 Beğeni

Forumdaki tek Warriors destekçisiyim sanırım… İlk iki maç sonucu belirlemede çok etkili olacak. GSW yine 2-0 başlarsa şampiyonluk şansları çok yüksek ancak kendi adıma öyle güle oynaya bir şampiyonluk kazanacaklarını sanmıyorum. Kaan Kural’ın “Golden State kazanamaz” totemi devam eder umarım. Sakatlıkların olmadığı kaliteli bir final serisi izlemek ve tabii ki Warriors’un şampiyon olması dileğiyle… :trophy:

2 Beğeni

Dallas 4-2 alır çok iyiydi ya. :joy:

2 Beğeni

Bende GSW destekçisi olduğum için korkudan yazamıyordum. :slightly_smiling_face: Şükürler olsun tek değilim. +1

2 Beğeni

Finallerde benim de tarafım belli +1 GSW. MJ’in Bulls zamanlarını kaçırdım ama ileride bölük pörçük olsa da GSW hanedanlığını izledim diyebilmek için. :rofl:

1 Beğeni

Gsw hanedanlığını izleme demiyoruz hobi olarak yine izle. :smile:

1 Beğeni

Liverpool faciasından sonra kalbim Celtic’in yıllar sonra final kazanamamasını kaldıramaz. Şanlı Celtic’imiz bizi utandırmasın, her şutunuz 3lük olsun, gazamız mübarek olsun. Milan da şampiyon oldu. Vakit efsanelerin dirilme vaktidir.

Daha da kötüsü onu İnan Özdemir dedi, Kaan Kural 4-1 Mavs demişti. İkisini de çok severim bu arada ama tahmin işinde bayağı kötüler.

2 Beğeni

Tecrübe farkı. :slight_smile:

Bu arada Kaan Kural Boston alır demiş. Tebrikler Gsw. :frowning:

3 Beğeni

Kaan Kural’ın toteme devam etmesi harika haber :sweat_smile: Finaller başlamadan önce Amerikan Mutfak’ın Nba Finalleri introsunu izlemek de ayrı duygulandırdı, heyecanlandırdı…

Bu sefer İnan karşı totem yapmış Kaan Kural’a. Maç yine ortada artık. :smiley:

2 Beğeni

Şampiyonluk GSW’nin defansına bağlı bence. Üstte sakatlıktan dönen ekibin ve Wiggins’in verimi, Draymond’un erken faul problemine (Konferans finallerinde minimum 7-8 teknik faul daha çalınırdı da neyse) girip girmemesine bağlı olarak değiştiğinden. Aklım 4-3 GSW kalbim 4-3 Boston.

1 Beğeni

Finallere son 3 saat! Sevgili Kaan Kural’ın tahmini bana “Acaba mı?” dedirtse de sanırım hala Celtics’in şampiyon olacağını düşünüyorum. Sonuç ne olursa olsun muhteşem bir seri bizi bekliyor gibi görünüyor.

4 Beğeni

Butler reyizi kenarda görmek üzdü. İpi Butler-Adebayo-Lowry çekiyor olmalıydı. :frowning:

2 Beğeni

State of play izlenir de finaller ilk maç kaçacak maalesef. :roll_eyes:

1 Beğeni