Neden artık fark yaratan romanlar yazılamıyor?

Kaliteli eser çıkmıyor mu yoksa hedef kitleye ulaşmıyor mu? Woke günümüzün sorunu, bu bir gerçek ama buna rağmen kendi sözünü söyleyebilecek insanlar da var çok şükür ki. Orijinal fikrin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Amerika’yı yeniden keşfetmek mi mesela?
Günümüzde tüketim belki de daha önce hiç olmadığı kadar hızlı. Ancak bu seçimlerimizi yapamayacağımız anlamına gelmiyor. Tüketici ona verileni tükettikçe üreten de nasılsa yiyorlar kafasıyla sömürmeye devam ediyor. Bu döngü kırıldığında ancak bu durum değişir.

2 Beğeni

Zuck reyis 5 boyutlu satranç oynuyor hocam ya. Kendisini pek sevmesem de takdir ediyorum, llama’yı beleşe halka açma işi OpenAI’ın Anthropic’in falan tekerine çok temiz çomak soktu. 3 kuruşluk GPU’su ya da cloud üyeliği olan olan llama çekip apini ona bağlıyor, tertemiz.

2 Beğeni

Ozan Bey de Ojela gibi Giresunlu :smiley:

(Aslında tanışıp bir çay içseler çok güzel anlaşırlar bence. Neden olmasın?)

@nefarrias_bredd bir eleman vardı ben yapay zekayım işte yazıcam hepiniz DÖD olacaksınız, Tolkien’i geçecem filan diyen. O Ojela mıydı?

1 Beğeni

Oooo benim hero Ovo’ymuş…

Ahanda fark yaratan roman;

Çok ilginç bir eser yazdım, şimdi napıcam? - Yolgeçen Hanı - Kayıp Rıhtım Forum (kayiprihtim.com)

1 Beğeni

ben yazıyorum. muhtemelen tarihin en iyi fantastic book temalı kitabı olacak. olmasa da hobbit sevdalısı tolkien’dan iyi olacağıma adım gibi eminim. gerçi tolkien’dan iyi olmak için ortalama bir roman yazmak da yeterli. türkiye’nin proud kaynağı olacağım.

3 Beğeni

a group of people standing around a long table with the words troll in the dungeon on the bottom

2 Beğeni

Yeni bir Ojela kafayı resetler diye düşünmüştüm…

2 Beğeni

Proud kaynağı olacağına göre roman aynı anda çift dilli yazılacak. Hadi iyisiniz gene çeviri işi çıktı Sizde adamın sayesinde Türkiye’nin pound kaynağı olursunuz.

Gerçi Pound da ortlama bir TL den daha değerli bir penny değil ama neyse…

Hocam yalan yok benim kafamda o ikisi aynı kişiler. :roll_eyes: Bilmiyorum tabi gerçekte de öyleler miydi hahah.

3 oldu 3… Az önce 3 ledik :smiley:

Sadece şaka yapmak istemiştim…

1 Beğeni

Bence güzel pek çok öykü/roman kitabı var. Türk romancılığında bana sorulacak olursa fantastik olsun, bilimkurgu olsun biraz geriyiz ama yine de çok güzel romanlarımız ve yazarlarımız var. Mesela yerli olarak Ahmet Ümit var, Faruk Duman var, Saygın Ersin var, hiç okumadığım ama bildiğim Hakan Günday var, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin vs pek çok yazarımız var. Fark yaratandan kasıt ne tam olarak bilmiyorum ama yerli ve yabancı pek çok kitap sayabilirim beğendiğim.

Eskiden tanıtım işi zordu vs ama artık sosyal medya var. Bir hesap açıp, orada paylaşımlar yapmak, merak uyandırmak yayınevlerinin yapabileceği kolay bir iş bence.

1 Beğeni

Benim hatam :slight_smile:

Trollük de öyle bir hale geldi ki hangisi şaka, hangisi gerçek çok karıştı her şey. Kimisi mizah kitabı yazdım diyor, espriye bakıyorsun: “Taş devrinde taş kıtlığı vardı.” Ciddi ciddi espri diye koymuş bunu. Üst düzey, yüksek kalite mizah diyor. Gerçek-sonrası devirden birden kuantum-gerçek bir devre mi geçtik, ne yaptık? Gözlemci olmadığında espri farklı mı işliyor acaba? Giresun’u olduğu gibi Faraday kafesine mi alsak, ne yapsak bilemedim.

1 Beğeni

Giresunluları kızdıracak açıklama. Giresunlu üyeler sessiz kalmayın!

Benim henüz yazdığım bir kitap yok ama yazarsam ilk senin haberin olur merak etme :joy:

1 Beğeni

Mikro milliyetçilikle trolleri böl-parçala-yönet planı. Büyük resim: Giresun kuşatma altında!

1 Beğeni

Size hak verdim. O yüzden özür dilerim. Bu arada forumda, yazdığımız ve hatta yayınladığımız bilimkurgu fantastik kitabımızı paylaşıp, yorum ve öneri alabileceğimiz bir kategori veya başlık var mıdır?

Taş devrinde taş kıtlığı vardı esprisi absürd mizah olarak geçer. Siz politik göndermeler ve kimsenin anlamadığı incelikte, sonuçsuz esprilerle fazla haşır neşir olduğunuz için böyle soft ve zihin dostu şakalara saldırabiliyorsunuz. Amerikan filmlerinin alayı bu tip esprilerle dolu. Keza standuplar da. Siz Standup izlemeye marsa gidiyorsunuz sanırım ki insani ve tadında espri spektrumuna alışamadınız!

Senin üstün mars mizahına göre de yazalım da üzülmeyesin:‘’ Taş devrinde taş arıyordum ki bir an önce kilise ortaya çıksın ve Bruno’yu yakabilsin!‘’

Veya:‘’ Sene taş devri.‘’ Ve veya:‘’ Binlerce yıldır taş devrindeyiz. Lütfen artık ilk taşı en taş olanınız atsın ve bitsin bu çile!‘’

Alternate ending:‘’ Taş yok ulan taş!‘’

1 Beğeni