Neden İngilizlerin Amerikan Ve Almanlar Gibi Büyük Thrash Metal Grubu Yok?

Bu soru ne zamandır aklımı kurcalıyor. İngiltere metal müziğin doğmaya başladığı yerlerden biri ama nedense Heavy hariç pek büyük metal grupları yok. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Aslında İngiltere menşeili Sabbat, Acid Reign, Xentrix, Onslaught, Venom (tam olarak thrash olmasa da) gibi kült thrash gruplar var fakat bu grupların dinleyici sayısı toplamı tek bir Megadeth etmez. İngiltere’de 70’lerden başlayıp taa 90’ların sonuna kadar süren bir NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) dalgası var. Bu dalgadan da bildiğiniz gibi Iron Maiden’lar, Judas Priest’ler, Saxon’lar, Motörhead’ler, Def Leppard’lar felan türemiş. Herhalde bu akım çok güçlü olacak ki yirmi otuz yıl boyunca hem ana akım hem underground sayılacak bir sürü metal grubu çıkmış, oradan yürümüş gitmişler. Benim düşünceme göre bazı alt türler bazı bölgelerle özdeşleştiği için o sebeple İngiltere’nin ne Amerika gibi ne de Almanya gibi ünlü thrash metal grubu yok. Örneğin melodik death metal deyince akla gelen ilk ülke yüzde doksan yedi felan İsveç’tir. Florida deyince Death, Deicide, Morbid Angel, Atheist, Cynic gibi efsanevi grupların icra ettiği death metal türü akla gelir. Black metal deyince Norveç & İsveç & Finlandiya akla gelir. Son olarak heavy metal deyince de akla İngiltere gelir. Yani bazı alt türler bazı ülkelerde çok ünlenmiş. Tek bir ülkenin bütün alt türlerde en iyi metal gruplarını çıkaracağını düşünmüyorum. Tabi bu benim düşüncem.

Grindcore çok fazla dinlenen bir alt tür olmasa da İngiltere’nin Anaal Nathrakh ve Napalm Death gibi türünde çok ünlü grupları var. Death metal türünde Carcass, Bolt Thrower gibi kült ve hatırı sayılır bir kitlesi olan grupları da var fakat işte yukarıda da bahsettiğim gibi death metal dendiğinde çok az bir insanın aklına ilk olarak bu iki grup gelir.

5 Beğeni

@noronikkirbac’ın dediği gibi bazı türler bazı ülkelere özgü oluyor sanırım. Verdiği örnekler de doğru. İngiltere’de NWOBM daha fazla gelişmiştir. Zira Black Metalde de İskandinav ülkeleri daha üretkendir. İskandinav gruplar daha ünlüdür, çok daha iyi black yaparlar.

3 Beğeni

@noronikkirbac @Blackheart yanıtınız için teşekkür ederim. Bana hep ilginç geliyordu İngiltere’nin thrash alanında etkisiz olması. Anladığım kadarıyla bunun en büyük nedeni NWOBM.

2 Beğeni

Heavy metali o kadar iyi yapıyorlar ki gerek duymuyorlardır.

1 Beğeni

Venom proto-black early thrash denilebilecek kadar etkiledi Metallica ve Slayer’ı. Ardından 81 82 King diamond Mercyful Fate ile Proto-Trash ile Metallica’yı etkiledi.Black Sabbath ve Heavy rock o kadar ağır yere sahipti ki mainstream başka bir metal türü yerine geçemezdi.70lerde yerini çoktan sağlamlaştırdı. Ve turneler ve metal kültürü Abd’ye kaydı.Metal ve rock dinlemeye yeni başlayan genç kitle kendisi gibi genç kişileri dinledi(abd thrash).

2 Beğeni