Harika, çok teşekkürler, Gaiman alışveriş listesi yazsa alır okurum.
Gaiman’ın en iyi eseri Amerikan Tanrıları mıdır? Birkaç ay önce okudum ve beni öyle çok fazla etkilemedi. Eğer buysa kalan kitaplarını okumayı düşünmüyorum.
Kişiden kişiye değişir tabi ama Gaiman’ın en iyi işi Sandman çizgi roman serisi. Roman olarak soruyorsanız, evet Amerikan Tanrıları diyebilirim.
Çizgi romanlar maalesef ilgimi çekmiyor hiç okumadım, teşekkürler.
Sorduğunuz sorunun kesin bir cevabı yok tahmin edersiniz ki. Örneğin @Raistlin için en iyi roman Amerikan Tanrıları iken ben de bütün Gaiman eserlerini okumuş birisi olarak -çizgi romanları dışarıda bıraksak bile- ilk üçüme almam bu eseri. Benim kişisel favori sıralamam ise Yokyer, Mezarlık Kitabı, Yolun Sonundaki Okyanus şeklinde.
Ben 4 kitabını okumuşum şimdiye kadar. Amerikan Tanrıları’nı sona koyarım. Sona koymam beğenmediğim anlamına gelmiyor tabi.
Benim sıralamam;
1- Yokyer
2- Mezarlık Kitabı
3- İskandinav Mitolojisi
4- Amerikan Tanrıları
Bu sorunun cevabını yazar dahi veremez. Kendisi önsözünde Amerikan Tanrıları’nın beğenildiği kadar beğenilmediğinden bahsediyor, hayranlarının ikiye bölündüğünü söylüyor. Bana göre en iyisi Amerikan Tanrıları, en kötüsü Anansi Çocukları.
Edit: İskandinav Mitolojisi bence en kötü bile olamaz çünkü onun yazdığı bir roman değil daha çok derleme, çeviri tarzında bir şey.
Benim için de romanları olarak en iyisi Amerikan Tanrıları, kötü olduğu için değil ama sıra yapacak olsam son sıraya Yolun Sonundaki Okyanus kitabını koyardım.
Cevaplarınız için teşekkürler, sanırım devam etmeyeceğim kalan kitaplarına.
Buradan bunu çıkartman üzücü bence, bir iki kitabını daha okumalısın.
Sizi kırmayıp Yokyer’i de deneyeceğim hocam, teşekkürler
Bence de tek kitapla vazgeçme Gaiman’dan.
ikinci bir şans vermeye değer.
Birkaç ay sonra başka kitaplarını da deneyeceğim, teşekkürler.
Gaiman’ın Sandman Arkabahçe’den çıkan ilk cildini almıştım. Daha sonra seriye devam edememiştim. Yıllar sonra İthaki basmaya başlayınca çok sevinerek yine ilk cildi almıştım ve yine devam edememiştim.
İlknokta şahane cumada %50 indirim yapınca tüm seti tamamladım. Şuanda da İlknokta’da tüm set%50 indirim ile mevcut.
Kitap olarak da ilk Amerikan Tanrıları özel edisyonu almıştım kitap fuarında. Amerikan Tanrıları, Anansi Çocukları, İskandinav Mitolojisi, Vadinin Hükümdarı kitaplarını okudum ve beğendim hepsini. Gaiman tarzını beğendiğim bir yazar genel olarak. Marvel 1602, Pelerinli Süvariye Ne oldu çizgiromanlarını da okudum. Çizgi Düşler’den çıkanları da zaman içinde edinmeyi düşünüyorum.
Yeni baskı olayına gelirsek, bende Mezarlık Kitabı, Yokyer, Vadinin Hükümdarı ve Koralin yeni baskıları ile mevcut. Amerikan Tanrıları ve İskandinav Mitolojisi ciltli baskıları var ama yeni baskılı kitapların yan yana duruşunu görünce sanırım onları da yeniden alacağım.
Ben Sandman’i İthaki’den okuyorum. İlk 7 ciltti okudum ve galiba 7. kitabın hikayesi ilk 6 kitaba göre çok daha iyiydi.
Sandman serisinin bence en önemli öne çıkan tarafı ne olay kurgusu ne çizimleri ne de renkler öne çıkan hikayenin ve karakterlerin sembolik anlamları.
İnsanı insan yapan bazı his ve duyguların -hikayede sonsuzlar- özellikle 7. ciltte Tanrılardan bile eski olduğunun vurgulanması dönüp dolaşıp bizi başka bir tartışmaya getiriyor, Tanrı insanı yaratmadı, İnsan Tanrı’yı yarattı.
Gaimen hikayeleri sembolik anlamları anlaşılarak okununca - Sandman ve Amerikan Tanrıları gibi - çok daha keyifli bir okuma deneyimi oluyor.
8’de çıktığına göre 3 cilt mi kaldı, darısı diğer devamını beklediğimiz kitaplara.
Aynen. Çizgi romanlarda seriye bağladılar arka arkaya çıkarıyorlar. Keşke diğer serilerde bu kadar hızlı çıksa
Overture’u da basarlarsa muhteşem olur. Hikayenin yani Sandmanin başlangıcını anlatıyor. 25. Yılına özel yayınlanmıştı. Harikaydı.