Nerede Okuyorsunuz

Forumda okuma oranı çok yüksek. Çevremde okuyan biri olarak tanınan ben, sizleri gördüğüm zaman hiç okuyamadığımı düşünüyorum. Geçenlerde bu arkadaşlar genellikle nerede okuyor sorusu aklıma geldi. Bu konuda aşağıdaki sorulara indirgemeye çalıştığım anketimi cevaplar mısınız?

  • Masada okuyorum
  • Her zaman okuduğum bir koltuğum var
  • Genellikle uzun oturur öyle okurum
  • Yattığım yerde okumayı seviyorum
  • En çok yolda minibüste ve/veya otobüste okuyorum
  • Diğer

0 oylayanlar

2 Beğeni

Okuma koltuğum var. Para verince mecbur ona oturuyorum. Kendimi mecbur ettim. Pişman mıyım? Asla.

8 Beğeni

Bu durum bende de var. Önceden ayda iki kitap okursam kendimi mutlu sayardım. Sonra forumdakileri görünce…

3 Beğeni

Mekandan bağımsız ben genelde mümkünse kitabı masaya yayarak okumayı tercih ediyorum. Ben hem deftere hem de post-it ile kitaba çok not aldığım için masada okumak benim için daha kolay oluyor.

5 Beğeni

En çok yatakta okurum.

6 Beğeni

Yatakta uzanarak okumayı seviyorum. Yastığı hafif dikleştiririm, yanıma kahvemi de alırım ve keyif başlasın :sweat_smile:

6 Beğeni

İşe gidip gelirken tramvayda okuyorum. İşte molalarda okuyorum. Evde çocuklardan fırsat bulursam koltukta okuyorum. Genelde evdeyken daha az okuyorum.

3 Beğeni

Hızlı okumak marifet değil. Çok okumak da marifet değil. Seçerek ve sindirerek okumak bence en kıymetlisi ve faydalısı.

Dert etmeyin az okumayı.

Not: Koltukta okuyorum daha çok, oturarak, kahve-çay eşliğinde.

Sevgiler,

4 Beğeni

Şu yaramazın arkasındaki köşede okuyorum. Yatarak, oturarak, bazen önüme masa çekerek.

9 Beğeni

Not almayı çok sevdiğim için masada okumak tercihim, okuma koltuğum da var kitaplığımın yanında, onu daha çok hacmi az kitaplar için kullanıyorum. Ciltli ve hacmi fazla kitapları elde tutmak bazen zor olabiliyor hem de ben biraz fazla titizim bu konuda :blush:

5 Beğeni

Kitaplığımı kurduğum odaya köşe takımının uzun yarısını aldım. Genelde uzun oturarak okurum. Kitap heyecanlandıkça yerimde dikleşip toparlanıyorum. Nereye gidersem çantamda bir kitap, bir çizgi roman taşıyorum. Serviste gidip gelirken ve öğlen arası da keyfim olursa işyerinde okuyorum.

6 Beğeni

Oturarak ya da köşeli kanapede ayak uzatarak, gündüz işte boş vakitlerde masada, yatakta yatarak, havada karada denizde her yerde okurum yeter ki fiziki bir engel olmasın (kızımın üstüme atlaması, kitabı elimden çekmesi vb.) yeter :joy::joy:

7 Beğeni

Masada okuyorum. Bazen de kitaplardan resim çekip monitörden okuyorum ama bu sefer yatar pozisyonda oluyorum. Okurken bol bol not alıyorum ancak asla kitaba tek çizik dahi atmıyorum. Çok titiz olduğum için yatarak ya da kitabı başka bir yere taşıyarak okuma yapmıyorum. Mümkünse ciltli kitap okuyorum. Çünkü kağıt kapağa göre çok daha konforlu okuma yapmamı sağlıyor.

3 Beğeni

Ben notlarımı etiket veya Evernote uygulamasıyla alıyorum. Sandalyede oturamama sorunum var. Yemek yerken bile rahat edemem. Yani masa başında oturma konusunda sıkıntılıyım. Belim tutulur, boynum ağrır, konforum bozulur. Evernote’u çok uzun süredir kullanırım. Öykü yazmak, anlık esin geldiğinde not almak, kafamda şiir oluşunca, incelemeler, internetten kopyalamalar vs. Bilgisayara da tanımladığınızda aynı anda erişim sağlayabiliyorsunuz. Bilgisayardan da not açılabiliyor ve telefondan görebiliyorsunuz. Dilediğiniz kişiyle paylaşabiliyorsunuz. Ortak paylaşım da açılıyordu yanlış değilsem. İki kişi aynı anda öykü yazarken filan çok kullanışlı oluyordu. Dünyanın neresine giderseniz gidin öyküleriniz, şiirleriniz, notlarınız yanınızda.

2 Beğeni

Demek ki yattığım yerde okuyan bir ben değilmişim. Katılanlara teşekkür ederim.

2 Beğeni