Netflix Film İzleme Partisi #2 Komşum Totoro

Film izleme partimizin ikinci filmi Komşom Totoro olmuştu. Bugün saat 23.00’da izlemeye başlayacağız. Linki yine filmden 10 dk önce bu mesajın sonuna ekleyeceğim. :slight_smile:

LİNK: https://www.netflix.com/watch/60032294?npSessionId=87b634b78570e050&npServerId=s59

6 Beğeni

Dün netflix edindim.Bende katılıyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Hoş geldiniz o zaman. :smiley: Akşam beklerim.

3 Beğeni

Aksam iyi seyirler :blossom: ben izledim daha önce, herkese de tavsiye ederim

4 Beğeni

Filmi bugün bitireceğim. Belki bugün katıldım. Çünkü çok iyi bir zaman olacak. Ama katılmazsam yarın fikrimi yazacağım. Çünkü bir spoiler vermek istemiyorum. :blush:

Evet, çok güzel film. Ben merakla izliyorum.

3 Beğeni

Bence, geçen haftaki gibi 23:00’da yapsak daha iyi olur. 22’de olursa katılamayabilirim.

3 Beğeni

Geçen hafta 23’müydü? Ben 22 diye hatırlıyordum o yüzden 22 yazdım hemen değiştiriyorum.

3 Beğeni

Filmi bitirdim. Yarın fikrimi yazacağım. :blush:

4 Beğeni

Linki eklemediniz. Unuttunuz mu bizi ? :slight_smile:

4 Beğeni

Arkadaşlar ufak bir gecikme durumum oldu. Az sonra linki paylaşacağım. :slight_smile: Unufmadım tabii ki.

4 Beğeni

Link paylaşılmıştır arkadaşlar.

@Mert ve @SALAZAR ile ikinci filmimizi de izledik. Ankette oy verip bu filmi izlememizi mümkün kılan arkadaşlara teşekkür ederim. Sıcacık bir filmdi. Mei karakteri, filmi yüzümdeki tebessümle her saniye izlememi sağladı. Tek eksik filmin çok çabuk bitmesiydi. Keşke biraz daha uzun olsaymış.

5 Beğeni

İşim olmasaydı bu gruba ben de dahil olmak isterdim kesinlikle. Çok, çok güzel bir film ve ara ara açıp izlemek iyi geliyor.

Filmle ilgili yorumlarınızı merak ediyorum :krs:

4 Beğeni

Uyuyakalmışım ben. :smiley:

5 Beğeni

Merhaba herkese, filme ben geçen hafta TV’de denk gelmiştim, o yüzden hatırlamama vesile oldu.

Komşum Totoro, en sevdiğim Miyazaki filmi değil ama çok popüler bir film Miyazaki’nin yapım şirketi Studio Ghibli’nin sembolü olmuş Totoro kahramanı. Hatta Miyazaki ile ilgili bir belgeselde bu duruma ekip de ilginç bakıyor çocuksu bir motif olan Totoro’nun en çok satan figürleri olmasına.

Filmle ilgili yorumum:

Yönetmenin diğer filmlerinde olduğu gibi büyümek, insanın doğa ile ilişkisi, doğanın spiritüel yanı, sevdiklerimizin hayattaki değeri ve onları kaybetme korkumuz tema olarak alınmış. Yönetmen de çocukluğunda benzer bir travma yaşamış kardeşi ile annesini bir süre görememişler. Hatta Miyazaki iki erkek kardeş yaratmayı duygusal olarak kaldıramayacağı için iki kız kardeşi yaratmış.

Filmde en sevdiğim detaylardan biri diğer Miyazaki filmlerinde de karşımıza çıkan orman ruhları. Totoro da onlardan biri hatta o ormanın kral ruhu gibi bir şey. Bu ruhlar da masum çocuklar tarafından görülebiliyor. Küçükken toplumun ne düşündüğünden çok kendi hislerimiz ve düşüncelerimiz önemlidir ve hayal gücümüzle yaşarız, onun peşinden gitmeye korkmayız ama büyüdükçe bunu yavaş yavaş kaybederiz. Doğanın içindeki büyüyü görmeyi unuturuz kendi içimizdekini unuttuğumuz gibi. Bunu unutmamış olan dünyanın bir köşesindeki hayali kahramanların masalını anlatıyor Komşum Totoro. Benim en sevdiğim karakter küçük kardeş ve yaşlı teyze oldu. Onları bir şekilde birbirinin aynası gibi gördüm. En sevdiğim sahne de çocukların Totoro ve küçük ruhlarla tohumları büyütme dansları ve çocukların uykuya dalmaları, ertesi gün de tohumların çıktığını görmelerine sevinmeleri oldu. Rüya-gerçek düzlemini çok güzel vermişler bu sahneyle. Ve küçük şeylerin(!) çocukların gözünde ne kadar büyük ve değerli olabileceğini.

Bundan sonra izleyeceğimiz film için önerim bilimkurgu ve fantastik izlediğimiz için ankette farklı türlere ağırlık vermemiz herkese uyarsa.

7 Beğeni

Film benim Miyazaki’den izlediğim üçüncü film oldu.Komşum Totoro konusu çok komplike olmamasına rağmen karakterlerin duygularını seyirciye aktarabilmesi ve kurgulanan dünyanın mükemmelliği açısından ilgiyle izlediğim bir film oldu.Miyazaki’nin hayal gücüne şaşırmamak elde değil.Sonuç olarak filmi beğendim.Film hakkında tek eleştirim ise süresi.Ben filmin biraz daha uzun olmasını isterdim.

5 Beğeni

Bu filmi gerçekten beğendim. En sevdiğim filmlerin listesine girdi. Filmi izlerken kendime diyordum ki, keşke benimde Totorom olsaydı. Filmde çok güldüm. Ama sonunda kötü oldum. Sonra onun yalan söylediğini öğrendim. Ondan sonra tekrar mutlu oldum. Filmi merakla izledim. :blush: Benim fikrimce, ana tema doğayı korumaktı.

6 Beğeni

Elimden geldiğince farklı türlerdeki filmleri ankete koyacağım bu sefer. :slight_smile: Bizimle beraber izlemeseniz de yorumunuzla güzel bir katkıda bulundunuz bence.

4 Beğeni

teşekkür ederim maalesef katılamadım, o eklentiyi indirme fırsatım olmadı. Bayramdan sonra beraber izleme noktasında da dahil olacağım.

2 Beğeni