Daha önce böyle bir konu açabileceğimi söylemiştim. Birkaç kişi de olsa olumlu yanıt vermişti. Böylelikle de konuyu açmış oluyorum. Öncelikle Netflix Party nedir ne değildir kısaca değinmek gerek.
Netflix Party birçok kişinin farklı yerlerden bağlanarak bir arada film izlemesine imkan sağlayan bir eklentidir. Peki nasıl çalışıyor bu sistem diyebilirsiniz. O da çok basit. Öncelikle her kullanıcının Netflix Party eklentisinin kurması gerekiyor. Daha sonra sizinle paylaşılan linke tıklayarak filmi topluca izleyebilirsiniz ve sohbet edebilirsiniz.
Peki hangi filmi izleyeceğiz?
Bu konu en önemli nokta aslında. İzlenilecek film oy çokluğuyla belirlenecek ama bu film adaylarını nasıl oluşturacağız? Beni asıl düşündüren nokta bu. İzlediğimiz bir filmi tekrar mı izleyeceğiz yoksa hiç izlemediğimiz bir filmde mi karar kılacağız? Bu noktada da etkinliğe katılacak arkadaşlardan öneriler almak istiyorum. Nasıl yapalım arkadaşlar? Katılmak isteyenler de katılmak istiyorum demeleri yeterli. Böylece izleyici grubunu da oluşturmuş oluruz.
Bir yandan da katılımcıları belirlemek gerek sanırım. @AeroKnight-sama sizi ve diğer iki arkadaşı listeye ekliyorum. @Ozgur ve @cankutpotter sizleri de listeye ekliyorum sorun yoksa.
Komşum Totoro öneriyorum, hem aile filmi hem de miyazaki’nin harika animasyonlarından biri. (Diğer animasyonlarını izledim bu izlemediğim bir animasyonu.)