Niyota: Usagi & Uyala: Özgeçmişimiz

Yıllar… Yıllar önce…

İnsanlık henüz toyken… Arahora henüz keşfedilmemişken… Gemiler karada yürütülmemişken… Bir grup Niyota’lar kendi hallerinde mutlu bi’şekilde yaşıyorlardı. Niyota’lar aslında küçük boylu ve hayvan temalı canlılardır. Bu canlıların yaşamaları için gereken Jeka adındaki nesnelere ihtiyaçları bulunmaktadır. Aynı zamanda Niyota’lar beslenmek zorundadırlar. Eğer Jeka’lar olmasaydı, Niyota’lar asla var olamazdı. Jeka’lar aslında, insanların taktıkları takılardır.

Niyota’ların ilk ustası olan Beniyo Miboda’ydı. Ustaların asıl amacı, Niyota’ları korumak ve gerektiğinde onları başka insanlarla iş birliği içerisinde güçlerini birleştirmeleri için bir varis bulmaktır. Ancak, bir sorunları vardı. Eğer bir gün Niyota ustası, Niyota’yı geri isterse, o kişi vermediği sürece ya da ölmediği sürece ondan almak imkansızdı. Bu durumda Niyota’lar geri alınmayı kabul etmezlerdi, çünkü onlar için bu durum, “siz gereksiz bir varlıksınız” demek anlamına gelirdi. Bu olayın ardından, Niyota ustasıyla beraber hem kendini hem de dönüşmüş veya dönüşmemiş Niyota ölürdü. Bu nedenle bir nevi intihar olarak adlandırılırdı.

Her Niyota’nın kendine göre yetenekleri bulunmaktadır. Eğer bir Jeka zarar görürse, onu taşıyan Niyota da zarar görür. Fakat bunun, taşıyan insanlara herhangi bir etkisi yoktur.

Niyota’ları öldüren kişi ise lanetlenir ve bu lanet, her gün hafızasını kaybetmesiyle başlar. Zamanla, bu kişi diğer insanlarından unutulur ve silinir. Bu kötülüğü yapan kişi sonunda kendi yaptıklarının bedelini öder.

Niyota’ları kullanan kişinin temel yeteneklerini kullanma süresi sınırlı değildir, ancak özel yeteneklerini kullanma süresi yaşlarına bağlıdır. Örneğin, Usagi 1000 küsür yaşında ve deşarj süresi 10 dakikadır, Uyala ise 800 yaşında ve deşarj süresi 8 dakikadır.

Kimisi dünyayı düzeltirken, kimisi de iyi niyetle yapılma amacıyla bir yerleri yok ediyor. Bu yok etme arzusu aslında insanların çirkin yanlarını da gözler önüne seriyor. Dünya düzelticileri ise, insanların yaşama arzusunu betimlemektedir. Her Niyota’nın aslında bir cinsiyeti bulunmamaktadır. Niyota’lar insanlarla birlikte yaşamışlardır. Kimisi açık olarak kendini göstermişken, kimisiyse gizli ve saklı bir şekilde varlıklarını sürdürmeye devam etmektedir.

Fakat bir gün, Niyota’ların bu mutlu günleri bitecektir. Niyota’ların karşısına Bigu çıkar. Bu, bilim insanları tarafından yapılmıştır. Düşmanların amacı, Niyota’ları ortaya çıkartmak ve onları yok etmektir. Ancak, bu Bigu’nun bir yan etkisi vardır. Bigu olan kişi 5 - 6 gün içerisinde iyileşmezse acılar içerisinde kıvranmakla sonuçlanır ve artık yavaş yavaş onu öldürür.

1 Beğeni