Oktay’dan Haberler

artık haberler burada paylaşacağım takip etmek isteyen burada takip etsin istemeyen konuyu sesiz alsın.

6 Beğeni

Güzel haberlerini bekliyoruz:)

türkiye de ilginç bir şekilde onay almışlar.

1 Beğeni

Hayırlı olsun :smiley: Takipteyiz.

1 Beğeni

keşke tv+ paramount lisans anlaşmasın genişletse de yeni star trek işlerin dublajlı bir şekilde getirse.

1 Beğeni

Dublaj işi o kadar basit bir iş değil, Ben Radyo ve Televizyon programcılığı terkim Ankara’da dublaj stüdyolarına denemelere giden 1-2 kişiyle konuşmuştum onlar anlattı bana, dublaj sanatçıları bölüm başına para alıyor ve rol ne kadar büyükse aldığı ücret artıyor farzı misal başrol oyuncusunu seslendiriyor ve aldığı ücret bölüm başına 40 bin Türk lirası 8 bölüm den 320 bin TL yapıyor bu sadece başrol ücreti. Ondan sonra bir de izlenme başına telif alıyorlar maaliyet gittikçe artıyor alt yazılı yayınlamak daha ucuza geliyor.

1 Beğeni

abi o paralar iyi kötü bilinen bu iş baş koymuş seslendirme yapan tiyatrocu ya da seni gibi okulun okumuş insanlar veriyorlar. onu dişin da 3 ay seslendirme eğitim alıp bu iş başlayanlar da var. netflix ve digitürk(ve tabi ki tod) artık dublaj yaparken onlarla çalışıyor. daha ucuza geliyor. bunu dışında platformların dublajlı içerik konusun da şöyle bir liste var:

yani dublaj konusu platform da platform değişiyor tv+ her içeriğe dublaj getirdiği için istedim. bir de listeni en altların da ki platformlar hariç üstekiler bazılar daha fazla bazılar daha az içerikler dublaj getiriyor zaten.

1 Beğeni

Ben kaliteli tiyatro veya konservatuar mezunları dışında ki insanlarla dublaj yapılmış filmleri veya dizileri izleyemiyorum çok çiğ yapay geliyor ve TV+ platformunu Superonline aboneleri alıyor bunların kaçı normal ulusal kanal paketini kaçı dizi sinema paketini aldığını bilmiyoruz getirdikleri içeriklerinin ne kadar izlendiğini de o yüzden Star Trek gibi büyük serileri dublajlı izleme orijinal dilinde izle çünkü dublaj yaplılırken anlam bütünlüğünün kayboluyor.

1 Beğeni

benim için altyazı ve ya dublaj fark etmiyor. digitürk bu iş ilk başladığın da çok iyi seslendirme sanatçıları ile çalışıyordu. mesela star trek orijinali dizisi ve eski filmlerin dublajın da baya tiyatro kökenli isimler ile çalıştıydı. kaptan kirk oytun şanal, spock dizi de mazlum kiper, filmler de nur subaşı seslendirdiydi. next generation filmlerin de Patrick Stewart yanlış bilmiyorsam ali gül seslendirdiydi. o digitürk dublajıyla bir yerler de bulup izlediğim de keyif alan birisiyim sonra da netflix diğer eski star trek dizileri de alıp dublajladıydı yine tiyatro kökenili insanlar iş verek ilk geldi zamanlarda ‘deep space nine’ da aydoğan temel ile çalışmışlardı o da başarılıydı.

benim bildiğim tv+'i Turkcell abonesi olmayanlar da girip abone olabiliyorlar diye biliyorum? gerçi ben tv+ dizilerin bir şekilde izlediğim için bilmiyor olabilir.

ben izleyebiliyorum.

bana o kadar yapay gelmiyor ama genellikle kötü olduğuna katılıyorum.

buna çok katılmıyorum ya.

1 Beğeni

tip olarak yakışırda oyunculuğu kötü ya.

1 Beğeni