Oktay’dan Haberler

https://www.wsj.com/business/media/marvel-avengers-mcu-robert-downey-jr-dr-doom-311f9ffc

briefly: Kevin Feige reportedly told Marvel colleagues that watching every new MCU project had begun to feel more like homework than entertainmentEmployees talk regularly about ‘Marvel fatigue’ and worry they’ve created a ‘no new fans club’ — where new viewers have no clue what’s going on

This is all leading to a reduction in their yearly slate — which was originally upped due to demand for Disney+ content

https://www.wsj.com/business/media/marvel-avengers-mcu-robert-downey-jr-dr-doom-311f9ffc

https://gamefaqs.gamespot.com/boards/206-comics-and-graphic-novels/80977062

LOS ANGELES—Marvel Studios’un başkanı yakın zamanda meslektaşlarına, çizgi roman devinin tüm yeni TV şovlarını ve filmlerini izlemenin eğlenceden çok ödev gibi gelmeye başladığını söyledi.
Marvel, gelecek yıldan itibaren yılda yalnızca bir veya iki canlı aksiyon dizisi yayınlayacak ve hikayelerinin büyük ekrana geçmeden devam edebilmesi için bazılarının birden fazla sezonunu sipariş etti. Feige’in filme odaklanabilmesi için kıdemli bir yönetici televizyonu denetliyor.
Şimdi, Feige stüdyoyu tekrar rayına oturtmayı amaçlayan bir iç yenilemeye öncülük ediyor. Marvel, MCU hakkında önceden bilgi sahibi olmayı gerektirmeyen bağımsız hikayelerle daha az TV şovu yapıyor. Feige, Şubat ayındaki “Captain America: Brave New World” gibi son dönemdeki fiyaskoların ardından stüdyonun film listesini düzeltmeye odaklanmış durumda.

Bir devam filmi için gişe rekorları kıran bir filmin arkasındaki yeteneği geri getirmek Hollywood’daki en pahalı tekliflerden biri, ancak Feige ile çalışan kişiler, özellikle acil durumlarda güvendiği insanlara geri dönmeyi sevdiğini söylüyor.
Marvel Studios’un başlangıcında olduğu gibi Feige, şirketinin büyük ekran geleceği için geniş bir vizyona sahip. Yaklaşan Avengers filmlerinin Marvel’ın en popüler süper kahraman ekiplerinden biri olan X-Men’i MCU’ya tanıtması bekleniyor.
Feige, meslektaşlarına karakterler için 10 yıllık bir planı olduğunu söyledi.

Çalışanlar düzenli olarak “Marvel yorgunluğu” hakkında konuştular. MCU’nun durumuyla aşina olmayan kişilerin ne olup bittiği hakkında hiçbir fikirleri olmayacağı için yeni bir sürümü izleyemeyecekleri bir “yeni hayran kulübü yok” yarattıklarından endişe ediyorlardı.

2020’lerin başında Marvel’da çalışan kişiler, geri bildirimlerini almak için Feige ile yeterli zaman sağlamanın zor olduğunu söyledi. Sonuç olarak, bazen o tarttıktan sonra alakasız olduğu ortaya çıkan işler için haftalar harcadılar, sonra da son teslim tarihinden önce değişikliklerini uygulamak için çok az zamanları olduğunu gördüler.

Sıfırlamasının ilk büyük testi bu hafta, Avenger’da dünyayı kurtaran bir yan karakterler, eski oyuncular ve diğer C listesindeki isimlerden oluşan bir ekip hakkındaki “Thunderbolts” ile geldi.

Değil. 20 karakterimle katılmıyorum.

bence de değil ama anladığım kadarıyla x-men evren dahil etmek için 10 yıllık bir plan yapmışlar. tabi o plana faz 4 ve 5 de olduğu gibi o zaman ki durumlar göre değişecektir.

marvel’in mcu’ya x-menleri dahil edebilir hale geldiği sene hangisiydi?

ChatGPT:

Marvel, X-Men karakterlerini Marvel Sinematik Evreni’ne (MCU) dahil etme hakkını 2019 yılında elde etti. Bu, Disney’in 20th Century Fox’u resmen satın alması sayesinde mümkün oldu.

Başka söze gerek var mı ya? 10 yıl bekledikten sonra ne yapayım sonraki 10 yılını. Sanırsın 100 yıllık külliyatı devirmişler de yok yorgunlukmuş yok yüz eskitmeymiş. En baştaki beşlinin ikisi bile (Ultimate Hawkeye, Widow) yancıydı, “hakları alamadılar” mevzusu yukarıdaki örnekten kelli mazeret değil. Vizyonu olan o işi de hallederdi. Elindekiyle götüreceğini düşünen bir vizyon bu. O yüzdendir ki 2019 Endgame sonrasında bir dolu saçmasapan proje duyurdular. Bu vizyonsuzluktur. Kime Feige vizyon sahibi falan demesin. Elinde 60 yıllık, nakış gibi işlenmiş çizgi roman külliyatı olsa, sen de kurarsın evreni. Mesele bütüne ulaşmakta. Yani tüm karakterleri kullanabilir hale gelmekte. “Daha yolun yarısına gelmedik” mesajı pompalayacağına “yorgunluk” zırvaları ediyorsan zaten adam da değilsin. Adam değilsin demişken, Ultimate serisiyle koca Marvel tarihini yok sayan tayfayı ve Spider-man külliyatını hepten kötü hikaye ve çizimlere mecbur eden milenyum sonrası grubu da bunlara ekliyorum.

Bu yüzden, vizyon = DC Comics. Sinemada, geçmişte evet, bugün hayır; gelecekte umuyorum ki, tekrar, evet.

Marvel’in tek saygı duyulacak yanı, hepimizi hayran bırakan maceralara imza atmış yazarlar, çizerlerdir. 2000 öncesiyle. Sonrası bildiğin ihanet.

Bilmeyenler için tek bir örnek:

“Şerefiyle ölen” Kraven, Ultimate serisinde “şerefi olmayan” bir karakter olarak çizilmiştir. Kendi mirasını çar çur eden mirasyedi bir şirket Marvel. DC ne kadar yenilenirse yenilensin ana dokulara zarar vermiyor, hatta kendi mitolojisini yaratıyor. Yıllarını Marvel çizgi romanlarına vermiş bir okur olarak, hakkımı helal etmiyorum. Ülkemize Batman’i getirmeyen vizyonsuzlara da keçiboynuzu gönderiyorum.

Hızını alamayan edit: Bu konuda gerçekten kızgınım. Ortaokulda, köprüde kurulan tezgahlarda gördüğüm çizgi romanlara dalıp, okul çıkışı saatlerce karıştırıp, kızarlar diye çantadan taşanları gömleğin, pantolonun içine tıkıştırarak eve götürmüşlüğüm vardı. Bana göre büyülü bir dünyaydı. Yıllar geçti, “bu adamlar” büyülü falan görmedikleri bu mirası temelden değiştirip (yeni nesle uyarlamışlar) Ultimate diye bir rezalet çıkardılar, çizgi diziyi ve dahi filmleri, dizileri bunun üzerine kurguladılar (o gördüğünüz villainlerin hiçbiri Oscorp’ta falan çalışmıyordu, MJ’in ex’i falan değillerdi), hatta Marvel Ansiklopedisi’ne Jean DeWolff, Styx & Stone gibi ikonik karakterleri almadılar. “E o zaman ben ne okudum?” diyorsunuz, bu şuna benziyor: Star Wars kitaplarını, Indiana Jones oyunlarını oynamışsınız ama bu senaryoların hiçbiri film uyarlamalarında yani canonlarda kullanılmamış. Zamanınızı bir nevi boşa harcamışsınız. Spider-man’in rengi, cinsel tercihi vb. söz konusu olmak yerine bomba gibi hikayeler okumuşsunuz (kaç kişi crossover deyince Acts of Vengeance’yi, mafya çatışması deyince kurt biraderleri, Tombstone ile Robby’i, Bukalemun ile J.J.‘i, Puma ile Spider-man’i, Carrion ile Hobgoblin’i, Will O’ the Wisp le Tarantula’yı, Hydro man ile Sandman’in King Kongvari kapışmasını, Juggernaut ile Madame Web’i, Cardiac’ı, kanser olan Nick Katzenberg’i, May’den kefaretini dileyen Vulture’u hatırlar?) Drama filmlerine taş çıkaran hikayelerdi bunlar. Vizyoner biri bunlara güvenirdi. Son cümle öncesinde ekran donduğu için lafı burada kesiyor ve mirasyedilere bol şans diliyorum.

halledemezdi sıra fegie sadece bir yönetici o haklar alması gereken disney ve o dönem ki marvel entertainment başkanıydı. mcu ilk kurulduğun da herkes şüphe ile yaklaşıyordu başarılı olacağın. ve fox x-men filmlerin de iyi para kazanıyordu. kesinlikle x-men vermezlerdi. verseler bile isteyecekler para satın almayı disney kabul etmezdi. daha önce civil war öncesi kevin fegie spider man hakların satın alması gerektiğin söyledi Bob Iger’a, sony ise 4 milyar dolar fiyat biçince vazgeçmiş Bob Iger’ı o kadar parayı tek bir karakter veremeyiz diye. gitmiş Lucas Film almış.

1 Beğeni

@kolombre bu seriyi yaptıkları 3 bölümlük dizi de aksiyonsuzluk, filmler de oynayan kimsen olmaması ve mel gibson olması yüzün de izlenmemişti. ama yeni yapacaklar bir dizi daha var. bu röportajı da belirtmişler filmler de yer alan yan kadro da oyuncular da olacakmış. aslında ünlü bir film yıldızın yer alacağı 3 ve ya 5 sezonluk her bir 30-40 dakikalık toplam 3-3.5 saatlık 6 şar bölümlük her bir sezon uzun bir john wick film kavasın da yapılacak bir netflix ve ya amazon dizisi izlenir öbür türlü bol muhabbetli her bir 1 saat ve 10 ar bölüm de oluşan bir dizi izlenmez bu evren de gibi geliyor bana.

1. ve 3. filmlerdeki “High Table” merdivenleri ve Keanu ile seri bu kadar sevilir hale gelmişti. “Evren” çıkabilecek bir arka plan yok bence. İkinci filmde tetikçiyi oynayan Common’a bayılmıştım ben. O olurdu mesela, o dönem.
1 Beğeni

zaten dizi onlar üzerine kurulu olacak başrole ünlü bir film yıldız koyup yine aksiyonu odaklanıp her bir 30-40 dakikalık 6 bölümlük sezonlar da oluşan filmler gibi orta bütçeli bir iş olursa netflix ya da prime gibi bir yer de izlenir.

evren çıkarmaya çalışmaların neden lionsgate açllık oyunlar ve sonra da satın aldığı alacakanlık filmler hariç elin de gişe de 500 milyon dolar geçen bir film serisi olmaması. ve açlık oyunlar ve alacakaranlık kitapların yazarlar ile yapılan sözleşmeler ancak yeni bir kitap yazılırsa onlar uyarlaması yapılabileceğin dahil anlaşmalar yüzün de sağmıyorlar. o yüzden john wick de 1 koyup 4 kazandıklar için ve her hangi bir kitap da uyarlanmadığı için evren dönüştürüyorlar.