Okuma Etkinliği - Awaken Online: Catharsis (Travis Bagwell)

Merhaba herkese,

Önümüzdeki günlerde @Re_lar_Kvothe ile birlikte LitRPG türünün en beğenilen serilerinden birisi olan Awaken Online serisinin ilk kitabı Catharsis’i okuyacağız. @Pyrewrath ve @Tilqi_Gin de belki eşlik eder. Katılmak isteyen herkesi bekleriz.

Not: Kitabın içinde nekromansi ve bazı gore ögeler varmış. Bunlar size çekici veya itice gelebilir. Aklınızda olsun.

Not: LitRPG de neymiş diyenleri tanışma mekanına bekleriz. :slight_smile:

Konusu

On paper, Jason has a great life. He attends a prestigious private school on scholarship and his parents are reasonably well off.

Yet life hasn’t been easy for Jason. He has spent most of high school being tormented by both the students and faculty and his parents are never home.

Frustrated and alone, his one escape has always been video games. In-game, he can feel the type of power and freedom he lacks in his day-to-day life. Fortunately, a new virtual reality game (the first of its kind) has just been released, which promises the opportunity for an even greater escape.

Once he begins playing, Jason quickly finds himself on the path to becoming the game’s villain. In the process, he also starts to suspect that there is something unusual going on within the game.

(This novel contains graphic violence and language. Books don’t have ratings, but, if they did, this book would be rated “M” for Mature)

4 Beğeni

Tür bana çok hitap etmese de denemek isterim, su güzel dedin. :slight_smile:

3 Beğeni

Akşama doğru başlayacağım okumaya.

Şöyle bir düşündüm de Asyalı bir yazardan olmayan vrmmo hiç okumamışım.

İlk defa bu başlıkta denk gelenlere; seri LiterallyRPG olduğu gibi bir oyun dünyasında geçiyor(MMORPG) ve VR setlerle oynanılıyor… Genelde bu tarz seriler gerçekten farksız ama büyüyle dolu bir dünyada ‘‘enteresan oyuncular, gerçek sonuçlara katlanmadan neler yapardı’’ konseptine sahiptir.

Bakalım Batılılar neler yapmış bu konuda.

2 Beğeni

Bu sefer olaylar gerçekten olmuyor da bir oyun oynuyorlar, o yüzden belki bu sefer daha çok seversin. :slight_smile:

Bunun bir benzerini manga olarak okumuştum. Salamander mı neydi elemanın nick’i ama manganın ismini unuttum.

3 Beğeni

Etkinliğe katılmak isterdim ama Phlebas’a katılmak için elimdeki kitapları bitirmeye çalışıyorum. Size keyifli bir etkinlik dilerim.

4 Beğeni

%25’e geldim. Gayet güzel gidiyor şu anda. En azından villain / grimdark tarzında bir kitap okuyacak olmak farklı gelecek. :slight_smile:

Sen ne durumdasın? @Re_lar_Kvothe

3 Beğeni

20.chapterdeyim ben de.

Şu anlık ortalama bir düzeyde ilerliyor. İncelikli bulduğum ya da kötü gördüğüm bir noktası yok. Okudukça serinin alametifarikasını göreceğiz bakalım.

Birde bugün çok okumadım henüz, PSu bozuldu onu tamir etmeye çalışıyorum. :relieved_face:

Geceye doğru devam edeceğim.

3 Beğeni

Üstteki yorumu da tam vaktinde yazmışım yani…

20.chapterdeyim derken, 19’u okudum yirmiye geçeceğim için demiştim. Gerisi chapter 27’Ye kadar spoilerler içeriyor:

20’den seri ansızın ruhunu buldu diyebilirim sanırım. Bu vakte kadar stabil ilerlerken ansızın 4-5 vites arttırıp bir anda bambaşka bir hikayeye dönüştü :)). Jason’un şehri fethetmesini ağzım açık okudum desem yeridir, çünkü hiç beklemiyordum böyle bir şey. Bu tarz kitaplardaki daha önceki tecrübelerime göre, böylesine erken safhada özellikle; ilk kitabın ortalarında bu kadar büyük bir power fantasy şovu göremezdiniz. O yüzden aşırı keyif alarak, her sayfı ardı ardına okuyarak 27’Ye kadar geldim.
Şehrin fethi ve şehrin dönüşüp, oyunda yeni bir ırkın açılmasını çok beğendim. Alex’in orduyla yürüyüşe çıktığı duyulduktan sonra Jason’un orduya yolda saldırmaya başlayacağı belliydi ama gene de okuması keyifliydi.
Şimdilik okumayı bırakıyorum, yarına da biraz bölüm kalsın diye.Edit: Eklemeyi unutmuşum bu Alfred meselesi enteresan bir yere gidiyor bakalım ne olacak. O da alışılmışın dışında.
Bir ekleme daha: Oyun evreni biraz dar sanki ve çok az oyuncu var, böyle mi ilerleyecek merak ediyorum. Birde ilk kitabı baya kısa buldum ya, 450 sayfacık nedir? :slight_smile:

Bakalım @isos81 abi neler düşünüyo seri hakkında :))

3 Beğeni

Evet, ben bitirdim fikirlerimi söyleyeyim.

Öncelikle Awaken Online 2016’da çıkmış bir seri. 2016, ProgFant, LitRPG gibi türler için 1980’ler gibi düşünebilirsiniz. Bundan dolayı bir hayli olgunlaşmamış ve çok basit, basit olduğu gibi kötü klişelere sahip. Çok fazla önkabul gerektiren detay var ve çok şeyi görmezden gelerek okumaya devam etmeniz gerekiyor.

Örneğin kötü karakterimiz Alex; Amerikalı zengin ailenin, psikopat çocuğu rolündeki tüm klişeleri gerçekleştiriyor.

Yahut hikayenin anlatı çerçevesi çok dar ve böyle bir hikayede olması gereken dinamikler gözardı ediyor. Olaylar evrensel olmasına rağmen, sanki başka hiçbir oyuncu yokmuş gibi her şey bizimkilerin çevresinde dönüyor.

Alfred&Jason ilişkisi de pek inandırıcı değil. ‘‘Sen herkesten biraz daha kötüsün…’’ :smiley:

Özetle 80’lerden bir Fantastik kitap okuyormuşcasına yaklaştığımdan dolayı aslında oldukça keyif aldım. Bİr önceki mesajda yazdığım gibi, birden vites arttırdığı için keyif verdi.

Fakat ikinci kitabı okur muyum? Sanmıyorum. Zaten hikaye bundan sonra iyice fantastikleşiyor anladığım kadarıyla. Ben biraz daha oyun dinamikleri görmek isterdim, o kısmı hızlı geçiyor belli ki.

3 Beğeni

Ben de bitirdim kitabı. Puanım 7.5/10. :slight_smile:

Bir puanı Jason’ın daha ilk günden şehri ele geçirmesinden kırptım. Bu kadar hızlı olması anlamlı da değil makul da. Ama sanırım bir yandan oyunun bu şekilde oynanabileceğini göstermek istediler ama toplamda bu durum hikayeye bir şey katmıyor ve çok şey götürüyor benim gözümde

Bir puanı şunlardan kırdım:

Shadow Council’in savaşta yoksunluğu. O kadar görev vs.'den sonra savaş sırasında hiçbir olaylarını görmedik

Alex’in ordusunun sayısının çok yavaş, Jason’ın ise çok hızlı azalması. Üstelik Jason tek başına 500 kadarını avlamıştı. Bir de, ne olursa olsun, zilyon tane ok da sallasan bile kuşatmada siperdeki adamları bu kadar kolay avlayamazsın. 1000’e 500 civarıydı savaş başında, 800’e 100 filan oldu bir ara. Bu çok anlamsız.

Tam Alex ile Bone Demon savaşırken eleman şöyle yazdı: Ve birdenbire dövüş sona erdi. Abi niye spoiler veriyorsun kendi kitabından. :sweat_smile:

Alex’in ölme biçimini sevmedim. Jason assasinate etseydi ama vulnerable kalsaydı ve Riley kurtarsaydı daha makul olurdu. He bir de bir tane okla ölebiliyorsa, Riley’e ihtiyaç var mıydı bilemedim. 2 tane Rogue veya Ranger zombie, bitti gitti.

Zombie grenade işi çok keyifliydi ama ben şöyle bir şey bekledim açıkçası: Jason siperde durur. Ölen adamları zombie yapar patlatır, zombie yapar patlatır… Bu da paniğe yol açar. Muhtemelen çok basite kaçacağı için tercih etmedi yazar ama çok etkili bir taktik olurdu.

Jason’ın hala altını varken mana potion almaması da sırf gerilim yaratmak içindi ama bari parası bittiği için alamasaydı.

Normalde bu tür oyunlarda skill cap olur. Jason’ın tüm statları Willpower’a veremiyor olması gerekirdi (bence). Bir de summon limit geçememeliydi feral zombie summon’lamak yerine (yine bence).

Yarım puanı tekrarlayan şeylerden kırdım. Mesela Jason’ın ne yapacam, ne yapacam diye düşünürken birden bire aklına bir şey gelmesi ve şeytanca gülümsemesi gibi.

Ben büyük ihtimalle okurum devamını. Şu anda listedeki LitRPG’lerin ilk kitaplarını okuyorum. İkinci tur dönerken buna da mutlaka devam ederim. İkinci kitabın daha iyi olacağını umuyorum.

2 Beğeni