Hatta şimdi tekrar kontrol ettim de, Uzun boylu Tiste Andii melezinin üstünde son karşılaştıklarındakilerle aynı giysiler var gibiydi… diyor.
Moranth’larla ilgili ilk kez bir şey geçti yanılmıyorsam
ama genel olarak ırkları çok anlamıyorum cidden. Henüz iki bölüm okumama rağmen şu an bile bölüm hemen bitse de reread okusam diyorum… Dediğiniz gibi şu spoiler olmayacak görünümlere Pinterest’ten bir bakış atayım ben.
Haklıymışsınız, Pençe efendisi yarı Tiste Andii yarı insanmış.
Bir sürü ırk var. Google resimlerde Malazan Races diye aratırsanız karşınıza güzel bir skala çıkıyor. Ben ondan yararlanmakta sakınca görmüyorum, bence spoiler değil. Hatta tasvirleri kafada oturtmaya oldukça yardımcı oluyor.
Arkadaşlar Malazan’daki ırkları gösteren bir çalışma var (hepsi olmasa da çoğu). @Abraxas hatırlattı. Bize göre spoiler değil hatta kafada daha rahat oturmasını sağlıyor. Dileyen bakabilir.
10 bölüm, 336. sayfadayım. Neredeyse yarıladım kitabı. Bence hikaye çok güzel bir şekilde merak uyandırıcı halde ilerliyor. Şimdiden çok beğendim Malazan’ı.
Keyifli okumalar dilerim dostlar. Yine katırım dediğim bir etkinliğe katılamayarak mahcup olacağım gibi, annemin bugün itibari ile kemoterapisi başladığından hem kafa hem de vakit olarak uygun bir ortam oluşmadı bana maalesef. Şöyle 5 gün 1 hafta sonra falan biraz rahatlarsan duruma göre başlamaya çalışacağım ya da komple öte tarihlere erteleyeceğim okumayı.
Teşekkür ediyorum dostlar, şimdilik iyi eğlenceler hepinize. Kitabı okumaya başladığımda bütün başlığı en tepeden okurum büyük ihtimal artık arkanızdan takip ederim .
Giriş ve ilk iki bölümde Pale dışındaki diğer şehirler kitaptaki haritada yer alıyorlar mı? Ben göremedim de, acaba dikkatimden mi kaçtı diye merak ettim.