Silmarillion’u bitireli çok olmadı ondan etkinliğe katılamayacağım fakat konu başlığını takipte kalıp tartışmalara katılabilirim.
Hem biraz çekinge doğuran hem de motive eden güzel bir video
Bu arada hemen bir harita ve soy ağacı edinmem gerektiğini de öğrenmiş oldum
4 günümüz kaldı arkadaşlar, herkes hazır mı
Ben onu 1 Martta sanıyordum? O.o
Erkenden başlamanın bir zararı yok ben de bugün başladım okumaya
Yok, okumadım aslında. Zaten ağır okuyorum ama tarihleri karıştırdığımı fark ettim.
Merhaba, ben iş yoğunluğum sebebiyle ne yazık ki etkinliğe katılamayacağım. Bolca şehir dışı yapmam gereken bir ayda böylesine yoğun bir okuma deneyimini ne yazık ki tamamlayabileceğimi zannetmiyorum.
Başlığı takipte olacağım yine de, herkese iyi okumalar dilerim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar . Benim de yoğun bir iş tempom var, okumayı halledebilirim umarım
Bu gece başlıyorum ben. Herkese keyifli okumalar.
Ben de bugün başladım, epub olarak okuyorum. Şu görseli de bırakayım başlangıç için. İlk kafamı karıştıran Arda ve Eä kavramı oldu, belki yardımcı olur
Teşekkürler, her argümana ihtiyacımız olacak sanırım sandığımdan daha ağır bir kitapmış
Nihayet bugün başlayabildim hikayeye. Ilúvatarla melkorun başta aşık atışması yapması çok iyi olay
Aynı zamanda Orta Dünya - Legendarium Türkiye YouTube kanalında her Silmarillion bölümünün açıklaması olan videolar var. Ben göz atmaya çalışıyorum.
Tanrı ve Lucifer’ın ilişkisine benzettim ben de onu
Evet @isos81 atmıştı etkinliğin başında linki. Ben de takip etmeye çalışıyorum, güzel güzel açıklamışlar
Evet bana da öyle geldi. Melkor a butun ainur un özelliklerinden biraz veriliyor en güçlüleri o ama diğerleri gibi olmayan da o aynı lucifer in eskiden gözde olması gibi
“Lakin giysilere bürünmeyi arzuladıklarında Valar, bazısı erkek olur bazısı kadın, mutlaka bir sekil alırlar; sadece başlangıçlarından beridir mizaçlarında olan farklılıklar şekle şemale gelir tercihlerinde her birinin, tercihler değildir yani onları yapan, bizde bile olduğu gibi, giysidir belki evet bizi erkek yahut kadın kılığına sokan, ama onlardan yapılmadı ne kadın ne de adam.”
Kendi görüşü müdür bilmiyorum Tolkien’in fakat fantastik bir kitap içerisinde bu tarz fikirlere yer verilmesi benim de çok hoşuma gitti.
https://www.tolkienforums.com/firstagemaps.htm
Bunu da buraya bırakayım bakmak isteyen olursa. Hayatım boyunca Silmarillion okumayı beklemişim meğerse, çok heveslendim Şaka maka Lotr serisini hiç sevmemiştim. Silmarillion başlangıçta şaşırttı beni.