Okuma Etkinliği - Sixteen Ways to Defend a Walled City

Heeey, ne oldu bu etkinliğe? Herkes askıya mı aldı, neden kimse yazmıyor?

1 Beğeni

Ben bitirdim de henüz yazacak zamanı bulamaydım. Zaten inceleme de pek becerebildiğim bir şey değil. :sweat_smile: @HamdemitAbi de sessiz kaldı, çoktan bitirmiştir. @Abraxas da gelmedi ortama henüz. Hem sen daha başlamadın bile. :smiley:
Kitaba başlarda çok bayılmasam da ortalardan itibaren biraz daha ciddileşip beğenimi kazandı. Ana karakterimiz Orhan iyi yazılmış ama sanki anasının gözü olması için biraz zorlanmış gibiydi. Baş kötü olan Ogus’un motivasyonu da zorlama geldi. Orhan’a karısıyla (gerçek karısı mı emin değilim) tuzak kurması vs. o ana kadar yaptıklarıyla pek örtüşmedi. Aichma’nın Orhan’ın kızı çıkması bir miktar şaşırttı çünkü hep aralarında bir çekim var gibiydi. Kitabın sonu da gidişatına uygundu.

Kesinlikle katılıyorum hocam. :smiley:

Genel olarak kitabı okuduğuma memnunum, ama yazarın başka bir eserine şans vermeden önce zaman geçmesi lazım. Tam olarak benlik diyebileceğim bir yazar değil.

1 Beğeni

Ben erken başlamıştım aslında ama araya Seveneves ve Ay Bahçeleri girdi. Onlar bitti, tekrar buna döndüm.

Yüzde 25’e geldim. Gayet güzel gidiyor. Bazı askeri terimleri anlamıyorum ama askeri terim olduklarını anladığım için sözlüğe bakmadan devam ediyorum. Örneğin cuirass nereye takılıyor bilmeme gerek yok, sonuçta armor olduğunu bilmem yeterli benim için. :slight_smile:

Tarzı tam benlik, sen sevmeyebilirsin. Olaylar biraz absürtlüğe kaçıyor ama ben çok seviyorum bu tarzı. Bakalım devamı nasıl olacak. Birkaç güne biter sanırım.

1 Beğeni

Örneğin cuirass nereye takılıyor bilmeme gerek yok, sonuçta armor olduğunu bilmem yeterli benim için.

%75’e geldim. Çok iyi gidiyor, bitirince detaylı yorumlayacağım.

1 Beğeni

Ortalarda bir yerde çok güzel ivmelenip o ivmeyi kaybetmiyor. :+1:

1 Beğeni

Ben başından beri sevmiştim dilinden dolayı ama işler kızıştıktan sonra ivme kazandığı konusunda da haklısın. Şu anda Orus’un (kankası Orus muydu?) Orhan ile tekrar görüşmek istediği yerdeyim. Bakalım neler olacak. :slight_smile:

O değil de @Abraxas terk-i diyar eyledi, yalnız bıraktı bizi etkinlikte. :frowning:

1 Beğeni

Çok enteresan bir şey olacak orada. :smiley: Bu aralar ona hak vermemek zor, benim de pek giresim yok ama direniyorum. :slight_smile: Drizzt etkinliği yapacağımızda çağırırız hem. :+1:

1 Beğeni

Ben gamsız olduğum için çok etkilenmiyorum temelde ama hak veriyorum.

Aynen, Drizzt’e kadar dinlensin. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitabı bitirdim. Tek kelime ile mükemmel! :slight_smile:

Kitap tam benim aradığım tarzda idi, o yüzden büyük keyif alarak okudum. Bu tarz nedir tam olarak onu da bilmiyorum, sanırım British Humor olsa gerek. Bu arada okuduğum tüm BH çok sevdim (Otostopçunun Galaksi Rehberi, Diskdünya, Orconomics…). O yüzden bu türdeki önerilere açığım. :slight_smile:

Kitapta en çok Lysimachus karakterini sevdim. Sanırım en etkileyici kısmı sadakati idi. Keza Nico da öyle. Ayrıca Orhan’ın milkface olmasına rağmen blueskin’lere sadık olması, görece aşağılık işler yapmasına rağmen code of honor’a sahip olması da bence süper detaylardı. Bir tek Aichma karakteri hem zayıf kaldı hem de hiçbir yere bağlanmadı, sonu açık kalınca da gereksiz bir karakter olarak kaldı.

Kitabın sonu kötü diye okumuştum ama ben sonunu da sevdim. Kısacası 10/10 verdim kitaba. :slight_smile:

2 Beğeni

BH bir türlü tam sevemediğim bir tarz, gerek kitaplarda gerekse dizilerde vs(The Office). Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin ilk kitabına istisna yapabilirim. :slight_smile: Okutuyor ama tam tatmin etmiyor. Bu kitap da ikinci yarısını daha çok beğendiğim bir kitap oldu.
Lysimachus adamım, kahramanlığın kitabını böyle güzel yazması benim de çok hoşuma gitti, Spartacus’ten Gannicus’u hatırlattı biraz. Orhan’ın sadakatinin sebeplerini fena vermedi bence, sonundaki seçimi de güzeldi, kendi sonu da. :smiley: Aichma ile ilgili plot twist sonrası karakter iyice sönük kaldı. İkinci kitapta var mı acaba daha önemli bir rolde, bayrağı devralır falan. Ben Ogus’u da çok beğendim, hem o kadar sadık hem de kim vurduya gitse nasip değilmiş diyecek olmasına çok güldüm. Entrikalarına Orhan’ı dahil ediş biçimi ve toplantıya alma şekli de ayrı gülümsetti. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet maalesef. Plot twist sonrası daha fazla şey olması gerekirken hiçbir şey olmadı. O zaman ne gerek vardı ki twist’e?

Orhan’ın sürekli şikayet etmesine rağmen rıhtımda zinciri kaldırmalarını önleyen mob’u aşamayınca “Lysimachus” deyince Lys’ın “Yes boss” demesi tüyleri ürpertti resmen, harikaydı o sahneler. :slight_smile:

Ogus reyizi atlamışım, nasıl öyle bir hata yaptım? :slight_smile: Arkadaşını o kadar seviyor ki sadece onun için yalan söylüyor, onla tekrar buluşurken Orhan’ın savunduğu adamlar anlamasın diye en büyük silahını Orhan’ın yok etmesine izin veriyor ve şehir içindeki suikast girişimlerini filan haber vererek hayatını kurtarıyor. İstese anında alabileceği şehri arkadaşının ihanetine rağmen sırf o zarar görmesin diye almıyor hatta onu affediyor. Adam dostluğun vücut bulmuş hali resmen.

Sonraki iki kitabı da en kısa zamanda okuyacağım ama sana ısrarcı olamıyorum BH pek tarzın olmadığı için. :slight_smile:

1 Beğeni

Devam kitabını ben de okumak istiyorum ama çok birikti liste. Scalzi okumuş muydun sen hatırlayamadım? Sevme ihtimalin yüksek onu. Interdependency üçlemesini denicem Feist sonrası.

Yaşlı Adamın Savaşı’nı okudum ve sevdim evet. Ama devam etmedim seriye, sadece ilk kitabını okudum. Culture ile Expanse serilerini okuyacağım BK olarak, listemde onlar var.

Fantastik olarak da Abercrombie’ye dönesim var bir süredir. Bir de Malazan dünyasından birkaç kitap okuyacağım. Yarın da yarım bıraktığım Perdido Sokağı’na başlarım tekrardan, o da enfes bir kitap. Okumadıysan tavsiye ederim, @HamdemitAbi’nin favorilerinden. :slight_smile:

Sen de sanırım Powder Mage okuyacaktın? McClellan’ın Türkçeye çevrilen serisi değil de öncesini anlatan üçlemesi çok daha iyiymiş diyorlar. Onu da belki bir ara okurum ama yakın zamanda olmaz sanırım.

2 Beğeni

Culture benim listemde de var ama geriye atıyorum hep, Gene Wolfe da aynı şekilde. Scalzi’yi satamadığım sana. :smiley:
China Mieville’e başlamak için Mit’in bir kaç tane daha elden geçirmesini bekleyeceğim sanırım. Abercrombie aklımdan çıkmıştı, teşekkür ederim. Malazan da var daha. :sweat_smile:
GoB&P Taniel ve Kapoel’in macerası olur sanıyordum ama değilmiş, o yüzden okuma sıramdaki yeri her an düşebilir. Vay arkadaş, konuştukça liste kabarıyor bir de. :smiley:

1 Beğeni

Kitabı bitireli bayağı bir zaman olmasına rağmen hiç yazamadım kusura bakmayın. Kitap tam planladığım gibi (Orhan gibiyizdir biraz da.) Çarşamba bitti. Ödül olarak aynı akşam güzelinden bir havale geçirdim.

Ben de şahsen kitabı beğendim ancak birtakım sıkıntılarım da oldu. Beğendiğim yanları @isos81 'un da dediği gibi başta tarzı oldu. Bu tarzın adı ne ben de bilemiyorum. Kendimce ‘‘Sarkastik ton + Kısacık chapter uzunluğu+ akıcı plot’’ olarak kodladım. Gerçek bir adı yoksa patent,telif her şeyini almaya hazırım :smiley: . Naomi Novik, T Kingfisher, Abercrombie benzer tarzdaki diğer yazarlar.

Beğendiğim diğer yanı plot ne kadar ana karakter merkezli olsa da destekleyici karakterlerin de gayet ilgi çekici olması. Saydığınız isimleri, özellikle Ogus, ben de sizin kadar beğendim. Hiçbir yerde de ‘Bu kimdi ya?’’ durumuna düşmedim. Öte yandan ‘‘milkface’’ muhabbetini çok beğenmedim. Yazar nüanslı yaklaşmaya çalışsa da hayali ezilen tarafın beyazlar olması her halükarda zevksiz bence.

Çok iyiden ziyade iyi olarak nitelemem sebep olan asıl kısım ise sorunların çözümünün tesadüflere biraz fazla bel bağlamasıydı. Böyle olunca Orhan da kıvrak zekadan ziyade omnipotent hissettirdi biraz. Aklımda kitapla ilgili kalan soru işareti de tam bununla ilgili. Son sözde Orhan kendisinin pek güvenilir olmadığından bahsediyor. Bunun sebebi benim gibi kıldan nem kapan okuyucuları susturmak mı yoksa yazar hikayeye farklı bir açıdan bakmamızı mı istemiş?

Pek aktif olmasam da zevkli bir etkinlikti benim için. Üçümüzün de (Umarım yakın zamanda @Abraxas hocamın da) memnun ayrılması güzel oldu. Bir zaman benzer bir etkinliği tekrarlamak isterseniz seve seve katılırım. Hatta önerebileceğim bir kitap da var: Loading interface...

3 Beğeni

Geçmiş olsun hocam, iyisinizdir şimdi umarım.

Her ikisi de olabilir, ince bir detay olarak hoşuma gitmişti, tam Orhanlık bir cümleydi. :slight_smile:
Ben de keyif almamıza sevindim, kendi adıma tereddütlü başladığım bir kitaptı.

Bitmek bilmeyen listeme bir ekleme de siz yaptınız, teşekkür ederim. :sweat_smile: Bir kaç oyuncu daha transfer edelim bence, the more the merrier. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun hocam, nasıl durumlar şimdi?

Korku kitapları bana pek uymuyor hocam, korkuyorum çünkü. :slight_smile: Bir de animal abuse varmış, fena canım sıkılır şimdi. Ama başka önerilere açığım. Benim de bazı önerilerim var hattar:

• Tigana by GGK
  • Where Loyalties Lie by Rob Hayes (SPFBO 2017 birincisi)
  • Godblind by Anna Stephens
  • Empire of the Vampire by Jay Kristoff
  • Sun Eater by Christopher Ruocchio

Sağ olun hocam, coronadan korkuyordum, değilmiş. Önerilerinizden Tigana hariç hiçbirini okumadım, hepsi uygun bana. Ha isterseniz sandığa gidebiliriz. Son seferki sizin açınızdan kötü bitmişti :smiley: .

1 Beğeni

Empire of the Vampire’ı @Hayalperest0 okudu veya okuyacaktı sanırım. Benim de çok ilgimi çekmişti, insan tagleri arasında YA ve Romance olmayan vampir romanı görünce heyecanlanıyor :smiley:

2 Beğeni