Okuma Etkinliği - Sixteen Ways to Defend a Walled City

image

Merhaba arkadaşlar.

@Abraxas ve @Pyrewrath hocamlar ile K. J. Parker’ın Sixteen Ways to Defend a Walled City isimli kitabını okuyacağız mart ayı içerisinde.

Katılmak isteyenleri bekleriz (her seferinde soruyorum ama katılan çıkmadı şu ana kadar :slightly_smiling_face:).

Not: Kitabın ana karakterinin adı Orhan. :slight_smile:

Konu

This is the story of Orhan, son of Siyyah Doctus Felix Praeclarissimus, and his history of the Great Siege, written down so that the deeds and sufferings of great men may never be forgotten.

A siege is approaching, and the city has little time to prepare. The people have no food and no weapons, and the enemy has sworn to slaughter them all.

To save the city will take a miracle, but what it has is Orhan. A colonel of engineers, Orhan has far more experience with bridge-building than battles, is a cheat and a liar, and has a serious problem with authority. He is, in other words, perfect for the job.

4 Beğeni

Sold! :slight_smile:

3 Beğeni

Seveneves başlığında kitabı görünce bulayım indireyim hazır bulunsun dedim az önce. :smiley:
Etkinliğe bizden başka katılacaklara bişey mi ısmarlasak bilemedim nası ilgi çekeceğiz.

2 Beğeni

Bir yandan da böyle ezoterik bir topluluk gibi olduk. Bu halimiz de hoşuma gitmiyor değil. :slight_smile:

2 Beğeni

Forumda onda başka okuyan yok diye biliyorum. Katılırsa memnun olurum ben de. @GKS ve @nefarrias_bredd de katılır belki. :slight_smile:

1 Beğeni

Valla hocam okuma konusunda komple saplanmış haldeyim. Bir süre yarım bıraktıklarıma bakıcam odaklanabilirsem. :frowning:

1 Beğeni

@HamdemitAbi sen de okumak istersin belki hocam?

1 Beğeni

Hikayesini çok hatırlamıyorum ama katılırım.

4 Beğeni

Zaten radarımda olan bir yazar. Bir aksilik çıkmazsa katılabilirim.

3 Beğeni

Ben söz vermeyeyim, Seveneves hala rüyalarıma giriyor. Başlayıp devam edemediğim kitaplar kafama saplanıp kalıyor sonra. Özellikle bir de etkinliğe katılacağım dedikten sonra. :smiley: O yüzden siz devam ederken katılırsam katılırım. Benim aklımda Malazan’a devam etmek var aslında ama bunun haricinde de bekleyen bir sürü kitap var.

3 Beğeni

Kitabı satın almak isteyen forumdaşlara duyurulur: Amazon Kindle’da kısa süreliğine üç dolar.
Bu bir işaret değilse nedir deyip aldım kitabı :laughing:.

3 Beğeni

Etkinliğimiz yarın başlayacaktır. Katılmak isteyenleri bekleriz. :slight_smile:

1 Beğeni

Etkinliğimiz başlamıştır arkadaşlar.

1 Beğeni

İlk üç bölümü okuyarak kitaba başladım hocam. Hiç fena gitmiyor şimdilik.

2 Beğeni

Ben de ilk bölümü okudum. Tam benlik kitap, iyi yazılmış dark humour’a bayılırım. :slight_smile:

2 Beğeni

Evet ben de tam sizlik olduğunu düşünüyorum. Öte yandan hayatta kaçamadığım mühendislere kaçış edebiyatımda da maruz kalmak… Adı da Orhan bir de :smiley: .

3 Beğeni

Burada bir sessizlik hakim. Nerede Seveneves etkinliği, nerede bu? Hadi canlanalım beyler (ve varsa bayanlar). :slight_smile:

Dördüncü bölüme kadar geldim. Dilini çok sevdim kitabın, Orconomics ile neredeyse aynı. O yüzden ben bayılacağım, @Pyrewrath sanki sevmeyecek gibi hissediyorum (taktım, evet :angel:).

Not: Bu kitabı sevenler Orconomics okusun. :slight_smile:

2 Beğeni

İkinci chapterdayım, evet yazarın diline çok da bayılmadım(sürpriz :sweat_smile: ) ama Orconomics daha iyiydi sanki. Karar vermek için erken, 8-10 chapter okuyayım belli olur. Pek vaktim olmadı henüz, biraz ilerleyince hepimiz, ortalık hareketlenir. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitabın dörtte birini okudum, yazım diline alışıyorum. :slight_smile: Ana karakterimiz ilginç biri, enteresan seçimler yapacak gibi duruyor ilerleyen sayfalarda. Bu kadar sorumluluk duygusu ve kaypak bir yürekle şehri yakmazsa iyi. :smiley:
Araya başka hikayeler (Powder Mage Universe :drooling_face: ) sıkıştırarak okuyacağım için 2 haftaya falan biter tahminimce. Sızler ne alemdesiniz arkadaşlar?

1 Beğeni

Pazartesi gününe yetiştirmem gereken bir proje olmasa çoktan bitirmiştim. Aksaklık sebebiyle hafta ortasına kadar bitirmeyi düşünüyorum. Daha bayılmasam da yazarın muzip dili zevkle okutuyor kitabı. Orhan’ın cüssesine aldanmadan bölüm başı birini tokatlamasına koptuğumu da belirtmeliyim :smiley: .

1 Beğeni