Okuma Etkinliği - Yaşlı Adamın Savaşı (Spoiler İçerir)

Merhaba arkadaşlar,

Şubat ayı içerisinde John Scalzi’nin Yaşlı Adamın Savaşı isimli kitabını okuyacağız. Bilim kurgu türünde en merak ettiğim kitaplarından birisi, siz de merak ediyorsanız kulübümüze katılabilirsiniz.

Süremiz 1 Şubat - 28 Şubat arasıdır. Herkesi bekleriz :slight_smile:

7 Beğeni

Bu etkinliğe ben de katılacağım.

1 Beğeni

İlk kitabı sene önce okuyup ara vermiştim. Hatırlamak için katılabilirim.

1 Beğeni

Etkinliğimiz başlamıştır. Herkese keyifli okumalar dilerim. :slight_smile:

Eğer okuduğumuz kitap bir seriye aitse, lütfen sadece o kitap ile ilgili yorum yazınız. Sonraki kitaplarla ilgili bilgi veya spoiler vermeyiniz. Okunan kitapla ilgili her şeyi konuşabilirsiniz.

Önemli not: Bu giriden sonraki giriler spoiler içerir.

2 Beğeni

Ben de katılıyorum :dizzy:

1 Beğeni

200 sayfa bitti ve bayağı güzel gidiyor. Şimdilik tanışma faslındayım galiba, fazla bir şey diyemiyorum.

3 Beğeni

Kitabı bitirdim. İkinciye başlayacağım. Hakkında hiç bir şey söylemeyeyim, herkes okuduktan sonra konuşulur zaten. İyi okumalar. :slight_smile:

4 Beğeni

Bu zamana kadar okuduğum en esprili bilim kurgu kitabı sanki. Hoşuma gitti. Karakterlere kendi içimde dublaj bile yaptırıyorum. Böyle olaylar beklemiyordum. Kendimi tutamazsam bugün yarın biter gibi. :slight_smile:

4 Beğeni

Kitabı ve rıhtımdaki ilk okuma etkinliğimi bitirdim. Seriye devam edeceğimi büyük bir mutlulukla söyleyebilirim. Başlarken halihazırda okuduğum seriler arasına eklemekten çekinmiştim ama seri kendine yer buldu :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Beğeni

Kitabın yarısını bitirdim. Şu ana kadar harika gidiyor, gerçekten çok beğendim. Aldığım notlar şöyle.

• Koloni birliği tekelinde olan uzay yolculuğu var hatta bilimin birçok konusu KSG tekelinde
• 75 yaşında askere alınan insanlar var, bir şekilde savaşacak hale dönüştürülüyorlar
• İnsan dışı canlılar var, ilk gördüğümüz örnek pasaklı Gehaar türü
• Ölen kişileri Hayalet Tugay’a gönderiyorlar sanırım. İlk konusu geçince bizim eleman John “espri zamanı değil” diyor ama Scalzi’nin bu isimde bir kitabı var. Demek ki Hayalet Tugay aslında bir espri konusu değil
• Baştan sona sarkastik muhabbetleri sebebiyle Morukları 75 yaşında değiller de 16-17 yaşındaymış gibi düşündüm okurken.
• Obaaa, gençleştirme yokmuş, bilinç transferi varmış. Çok sevdiğim bir konudur. :slight_smile:
• Herkes gençleşti, güzelleşti, bir güzel de eğlendi. Sanırım artık işin önemli kısmına yani eğitime geçme zamanı geldi. :slight_smile:
• Eğitim başladı ve asıl elemanımız bölük komutanı oldu, Alan da yardımcısı

Şu ana kadar karakterlerin muhabbetleri ve esprileri ile eğlenceli bir giriş yaptık hatta yarısına geldik ama bundan sonra o günlerin geride kalacak. Çok sıkı bir eğitim başladı, o yatırımın ve vücutların hakkının ödenmesi bekleniyor ne de olsa. Bu hızla giderse akşam veya yarın biter en geç. :slight_smile:

2 Beğeni

Kitap bitti. Okuduğum en güzel bilim kurgulardan birisi oldu. Notlarım şöyle:

• Consu’lar ile tanıştık. İlginç bir ırk, savaşı spor olarak görüyorlar. Kimle savaşırlarsa teknolojileri onlara denk oluyor yani isteseler herkesi kainattan silebilirler ama sportmen oldukları için yapmıyorlar :slight_smile:
• John ilk ödülünü aldı, tebrikler John
• Moruklardan ilk ölen Maggie oldu. Bakalım onlardan kimler kalacak kimler göçecek. Aslında bu kadar yüksek teknolojik seviyeye çıkan bir uygarlık için, bilinç yedeklemesi olsa güzel olurdu diye düşündüm. Bilinç ayrı beden ayrı, böylece beden yok olsa bile yeni bir bedenle savaşa kaldığımız yerden devam edebilirdik
• Thomas da maalesef öldü ve üstelik çok kötü bir ölümdü
• Değişik türler ile karşılaşmaya devam ediyoruz, biraz Man in Black biraz da Star Wars evreni gibi farklı türler konusunda zengin sayılabilecek bir kitap
• Susan’a da veda ettik, yine iğrenç bir ölümdü
• John’un 2.5 cm’lik yaratıkları ezerken yaşadığı vicdan muhasebesi ve sonrasındaki konuşmalar gerçekten güzeldi.
• Sıçrama işi paralel evrenler ile oluyormuş, gayet de güzel açıklamış Scalzi
• Çok fena pusuya düştüler, 100 bin kişi öldü. Alan da öldü maalesef. Üzüldüm. John da ölmekten beter oldu
• Hayalet Tugay John’u kurtardı. Üstelik onu kurtaran kişi de eşi Kathy, garip şeyler oluyor
• John tedavi olurken ben de “madem bu kadar gelişmiş teknoloji var, neden bilinçli insan yerine robocop gibi şeyler üretmiyorlar ki” diye düşündüm
• Kathy ile John ilginç bir karşılaşma yaşadı, John tam iyileşirken Kathy kaburgalarını eline verdi :slight_smile:
• Hayalet Tugay ölülerin genleri ile oluşturuluyormuş, Kathy 6 yaşındaymış. Ben diğer kitaba kadar onları görmeyiz diye düşünmüştüm
• Kathy John’u Atmaca’ya dahil ettirdi, John artık bir teğmen. Go John! :slight_smile:
• Consu’lar ile yine karşılaştık, bu ırkla ilgili daha çok şey okumak isterdim. Evrenin Tanrıları gibiler.
• Savunma sistemini ele geçirmek için gizli bir operasyon oldu, burada John hem Kathy’yi hem de sistemin planlarını kurtardı, o artık bir yüzbaşı. Böylece Kathy ile ödeşmiş oldular. Tebrikler John

Ve bitti. @_Ged’in de dediği gibi espri/sacasm düzeyi baştan sona bir an olsun azalmayan, çok keyifli bir kitaptı. Hard sci-fi fikirler olsa da bunları derinlemesine incelemediği için okuyucuları sıkmıyor. Sonu da gayet güzel bağlandı. Standalone kıvamında bir kitap olduğu için herkes rahatlıkla başlayabilir. Kitaba notum 9.5/10.

3 Beğeni

Bu ay harika bir kitap okumadım demeyeceğim. Çok iyi bir tercih oldu. Gerçi nedendir bilinmez bu ay cidden güzel kitaplara denk geldim şimdilik. :))
Seri olarak düşünülmeden de gönül rahatlığıyla okuyabileceginiz bir kitap kesinlikle. Hemen başlayın derim Rıhtım Ahalisi. :buyucu:

3 Beğeni

Gerçekten tüm kitap burada anlatılmış. Yukarıdaki spoiler uyarısının hakkını vermişsiniz

Övgü mü yergi mi bilemedim. Elimden geldiğince yorumlamaya ve not tutmaya çalışıyorum. Güzel bir sinerji olsun diye çabalıyorum. Diğer türlü “okudum güzeldi” veya “bitti, tavsiye ediyorum” gibi şeyler yazmam gerek ki onlar benim etkinlik anlayışıma ters. Ben de biraz kendim çalıp kendim oynuyor gibiyim, farkındayım. :slight_smile:

Aslında amacım süreci birlikte geçirmek, okuma deneyimini birlikte yaşamak. O yüzden parça parça yazıyorum ama göründüğü üzere benle aynı fikirde olan pek fazla kişi yok maalesef.

3 Beğeni

Ben okudum mesela ama kitap hakkında konuşma yapamıyorum. :sweat_smile: artık yazabildiğim kadar yazayım. Serinin üç kitabını bitirdim, son kitabı okumayacağım. Bir kaç soru kaldı kafamda, onlar da önemli değiller. Sevdiğim şeyler espirili olması, insanlar olarak bizi eleştirmesi. Bazen sanki çok üstün ırkmışız gibi yazılacak sandım ama hayır öyle olmadı. Yazar üstüne çok basarak söylemese de yanlışlarımızı gösteriyor. Sevmediğim şeyler, yaşla ilgili şakalar gerektiğinden fazlaydı, gına getirdi artık. Ve bir canavar türünden bahs ederken yarım bırakıldı, o konuya dönülmedi daha sonra. Genel olarak bir az Hollywood filmi tadında geldi bana, ama okumak keyifliydi. En beğendiğim ikinci, en sürükleyici üçüncü kitap oldu.

1 Beğeni

Herkes mutlaka yorum yapacak diye bir kural yok elbette, despot değiliz sonuçta. :slight_smile:

Sevdiğimiz yerleri yazalım, anlamadığımız yerleri soralım istiyorum sadece. Tabi, okudum güzeldi diyene de saygım sonsuz. :slight_smile:

1 Beğeni

Hoşuma gittiği için yazmıştım ancak emoji kullanmadığım için anlaşılmamış. Spoiler vermekte çekincem olmuştu ancak sayenizde bundan sonra olmayacak :relaxed:

1 Beğeni

O kadar uzun zamandır okuduğum kitaplar hakkında yorum yazmıyorum ki nasıl yazıldığını unuttum. :slight_smile:

Hah, teşekkürler o zaman. Buyurun spoiler dolu yorumlara. :slight_smile:

Gördüğün gibi ben de bilmiyorum, sadece notlarımı yazıyorum o kadar. İçinden geldiği gibi yapsan yeter. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitabı bitirdim.

Keşke ölmeselerdi…

2 Beğeni