Okuyorum (Görsel Başlık)

İşin kötüsü boş yere derde girer. Kendi kendime bağırmış olurum.

2 Beğeni

Kesinlikle; öte yandan, kitabı okuduktan sonra kaç kişi gaza gelip daha fazla maaş talep etti, iş koşullarından yakındı veya istifa etti acaba? Büyük ihtimalle sıfır. :slight_smile:

Çünkü ertesi gün dünyanın acımasız gerçeklerine ve vahşi kapitalizme geri dönmek zorunda kalıyoruz.

4 Beğeni

23 Beğeni

Tabi kitaptan dolayı değil ama dediğiniz nedenlerle istifa edeli yaklaşık bir hafta oluyor. :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Beğeni

Milor reyiz çok dolmuş.

“Tanınan biri olmak istemezdim, demiyorum. Ama ne yalan söyleyeyim, tamamen farklı bir alanda öne çıkmayı arzulamıştım. Bir zamanlar akademik kimliğimle ekonomi ve politika üzerine olan uzmanlığımın ülkemde bilinmesini istemiştim. Bunun nedeni 1980’lerde Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nde Fransa ve Türkiye’yi temel alarak “kapitalist ekonominin planlanması” üzerine bir doktora tezi yazmış olmam. Tezimdeki temel argüman; —sanılanın aksine— ülkemizde devletin güçlü değil, zayıf bir devlet olduğuydu. Kurumsallaşma tamamlanmamış, yasa önünde eşitlik ilkesi yaşama geçmemişti. Bunun sonucunda planlama olsun olmasın, sağlıklı bir ekonomik gelişmenin önündeki en büyük engel olan crony-capitalist ekonomik sistem değişmeyecek; tam tersine bir ahtapotun kolları gibi toplumun her hücresine nüfuz ederek kronik, öldürmeyen ama süründüren bir hastalık hâline gelecekti.

Öngörülerim doğru çıktı ama isteklerim gerçekleşmedi. Amerikan Sosyoloji Derneği tezimi o senenin en iyi doktora tezi seçerek beni ödüllendirse de basın-yayın yurt dışında aldığım ödülün bir haber değeri olmadığını düşündü. Etkili çevreler de bu konuları tartışmak istemedi. Ailevi bazı sorunlar da eklenince yurt dışında kalmaya karar verdim. Akademi, özel sektör ve Dünya Bankası arasında mekik dokudum. Stanford Üniversitesi’nde hukuk okudum ve hobilerimi geliştirdim. Özellikle de şarap ve gastronomi üzerine yoğunlaştım. Sonrasını biliyorsunuz.”

18 Beğeni

Japon Masalları - Anonim (Maya Kitap)

Ekleme: Japonların doğayı farklı algılama biçimleri ve farklı gelenekleri var. Beğendim.

Postacı - David Brin (İthaki)

Ekleme: Bu kitabı ciddi ciddi beğendim. Çok hoşuma gitti. Evet, içinde klasik bir mesaj vardı ama kurgunun bütünü olarak çok hoşuma gitti. Sadece ana karakterin biraz bön bir tip olmasındaki tezatlık hoşuma gitmedi. Adam resmen şansla sıvanmış.

Biraz ondan biraz şundan…

31 Beğeni

Çizgi roman akşamı :grinning_face_with_smiling_eyes:

21 Beğeni

Moda girmek için ambiyans bile oluşturdum. :buyucu:

33 Beğeni

31 Beğeni

36 Beğeni

Ne zamandır oyun okumuyordum.

31 Beğeni

:drooling_face:

23 Beğeni

Çin Masalları - Anonim (Maya Kitap)

Derleyen: Fredrick H. Martens, Richard Wilhelm

Ekleme: Çin masallarını çok beğendim. Özellikle Japon masallarıyla olan benzer yanlar güzeldi. Ayrıca masalların kökeni Hint masallarına dayandırıldığından onu da okumaya başladım. Tavsiye ederim.

İlginç Zamanlar - Terry Pratchett (Delidolu)

Ekleme: Çok gülüyorum yahu. Rincewind özlemişim. Cohen’i yeniden görmek harika. Özellikle Çin seddi hikayesi ayrı bir komikti. :sweat_smile: Ayrıca Savaş Sanatı’na yaptığı göndermeler çok iyiydi. :slight_smile:

Bu da ekürisi.

26 Beğeni

25 Beğeni

Bir süredir aynı anda iki kitap okumuyordum, özlemişim.

29 Beğeni

Boks sporunu çok severim, Jack London’u da. Bakalım neler olacak.

20 Beğeni

Uzak Yarın - Leigh Brackett

Amerika Birleşik Devletleri’nin hiçbir yerinde, bin kişiden veya iki buçuk kilometre kareye iki yüz binadan fazlasını barındıran hiçbir şehrin, hiçbir kasabanın, hiçbir topluluğun kurulmasına veya mevcudiyetini korumasına izin verilmez.
Birleşik Devletler Anayasası ON ÜÇÜNCÜ MADDE

32 Beğeni

Kapaktan anladığım kadarıyla atom bombalı falan olaylar var.

2 Beğeni

Henüz yaşanılan felaketlerin ne olduğunu tam öğrenemedim, :slight_smile: 40 sayfa okuduğum için net bir şey diyemiyorum ama atom bombalı olaylar veya başka birtakım felaketler yaşanmış. Hikâye bu kıyametin 2-3 nesil sonrasından başlıyor.

2 Beğeni

Kapak ilgi çekici duruyor, konusu da ilgi çekici. Senin yorumunda olumlu olursa listeye ön saflardan yer ayırmaya çalışırım :slight_smile: Daha almak istediğim sırada bekleyen bin ton kitap var. Onları alamadan yenilerini ekliyorum ha bire liste kabardıkça kabarıyor, hayırlısı bakalım :roll_eyes:

5 Beğeni