Daha çok başındayım ama ben sevdim gibi. Bu diziden sevmediğim post apokaliptik bir kitapla karşılaşmadım henüz.
Yani sana hepsini aldırtacağım diyorsun Ufak ufak listeleyip alacağım artık, yapacak bir şey yok
@alper’e bir ek de ben yapayım. Beğenmeyenler bütün diziden ne bekliyor bilemiyorum ama serileri bir kenara koyarsak tekil olarak okunabilecek ve bilim kurgunun kâh emeklediği kâh yürüdüğü dönemlerde yazılan ve bugün birçok kitabın, filmin, dizinin ilham aldığı bu kitaplar bence çok güzel, bir nefeste okunacak keyiflik kitaplar. Hiçbiri için mükemmel eserler diyemem okuduklarım arasında çünkü zaten neredeyse hepsine her alanda maruz kaldık. Bu yüzden de çoğunca bize yepyeni şeyler sunmuyorlar fakat bu eserleri okudukça anladım ki sanki bir makarnanın nasıl bulunduğuna şahit olmak gibi bir şey hepsi. Bu eser aynı şuna benziyor diye düşündüğünüzde diğer yazarların nelerden etkilendiğine de şahit oluyorsunuz. Uzun bir zaman bilim kurgu okumasına ara vermiş biri olarak dizi sayesinde yeniden türe ısındım. Yaklaşım açısının biraz değişmesi lazım bana kalırsa.
Tamamına katılıyorum elinize sağlık. Bu dizideki kitapları yazıldıkları yıllara göre değerlendirmek gerekiyor, yani aslında oldukça özgün eserler ve de türün temel taşları arasında birçoğu; Kaplan! Kaplan! ya da Işık Tanrısı gibi kitaplar ise yazıldıkları zamanın da ötesinde. Aslında bu kitapları okuyup da özgün değil demek ya da güncellik beklemek, 1984’ü okuyup “ama 1984’te bunlar yaşanmadı ki” demek gibi oluyor. Bir de kitapları türleri içerisinde değerlendirmeyenler var ki, onlara hiç girmiyorum.
@Okuryorum tamam mesajlar alındı. Bazı kitapları inceledim, beğeneceğimi düşünüyorum Ben de bineceğim İthanic gemisine. " Yer Açın, Yer Açın"(Ufak esprilerimi de yaptım) O gemiye binince batacağım kesin
Amerikan Masalları - Anonim (Maya Kitap)
Derleyen: Lyman Frank Baum
Elimde olan masalları biraz azaltmayı, mümkünse bitirmeyi amaçlıyorum.
Ekleme: Masallar çok tırt çıktı yahu. Amerikanlar gerçekten masal konusunda zayıflarmış.
Benim de sepetimde olan bir kitap. Görüşünüzü şimdi veya okuduktan sonra alabilir miyim?
Hint Masalları - Anonim (Maya Kitap)
Derleyen: Joseph Jacobs
Ekleme: Geleneksel alışık olduğumuz masallar gerçekten. Girişte güzel bir sunuş yapmış Josep Jacobs. Binbir gece masallarını dışarıda bırakarak faklı olanları almaya çalışmış.
Genel olarak Maya masallar serisini beğendim ben arkadaşlar.
Antika fincanımla döneme ayak uydurmaya çalışıyoruz
![:blush: :blush:](https://forum.kayiprihtim.com/images/emoji/twitter/blush.png?v=10)
Öykülerin bir kaçı iyi, çoğunluğunu ise ‘eh iste’.
İsmail Yamanol’un öyküsü sanırım ‘İlk’ öykü derlemesinin içinde de vardı.
Furkan Ayvazoğlu’nun öyküsünü beğendim ama tarihi kurgunun içine eklemek risklidir. 1811 yılında Bulgar Komitacı olmaz.