Evet o da öyleydi maalesef
Yaşamaklar - Caner Almaz
-“… okumaktan zevk almadığım kitapları bitirmem. Çünkü hayatımız o kadar kısa ve okunacak kitap sayısı o kadar fazla ki…”
-”Ya kitabın devamında her şey başkalaşıyor ve olaylar birbirine bağlanıyorsa?”
-”Evet olabilir ama olmayabilir de….”
Keşke Mitos Boyut’un tüm kitaplarına sahip olsam diyorum son zamanlarda. Hiçbir yayınevi vazgeçilmezim değil ama piyes okumayı çok seven biri olarak Mitos benim için büyük hazine.
Görsel etkisi yüksek, bir filmi veya oyunu okumak gibi. Yazınsal kısmı ve kurgu konusu bu yüzden gölgeleniyor mu yoksa orta değer mi zaten, pek anlayamadım daha başlarında sayılırım.
“Cildi ve baskısı etkileyici, fiyatı kafa karıştırıcı”
- The Howl Yorker
Zaten art book olarak geçiyor diye biliyorum.
Ben bilmiyordum işte xd
Alfa Yayınları’ndan çıkan Üç Silahşörler serisinin son kitabına başlıyorum. Beş ciltten oluşuyor. Çeviren İsmail Yerguz’u tebrik ediyorum. Monte Cristo Kontu’nu da onun çevirisiyle okudum ve bayıldım. Basım oldukça başarılı fakat imla hataları birazcık fazla. Umarım okurların sesine kulak verip bu hataları düzeltirler. Bu ciltle alakalı “yanlış ve hatalı basım” olmuş. Amazon’dan aldıktan birkaç gün sonra gördüm bu hatalı basım haberini. Kontrol ettim ve bir sorun görmedim. Dördüncü kitabın son 100 sayfası beşinci kitabın ilk 100 sayfasına eklenmiş. Hatalı basımı elinde bulunduranlar öyle ifade ediyor. İade edip yenisini talep edenlerde sıkıntı yaşamış anladığım kadarıyla. Kitap almak için online uygulamaları tercih ediyoruz ama bu tür çilelerde peşimizi bırakmıyor. Ucuz yolu seçmek ve bu çileleri çekmek kitaplar için değer tabii.
Alexandre Dumas’tan sekiz kitap okudum ve kalemini sevdiğim bir yazardır kendileri. Genelde diyalog ağırlıklı bir dili ve entrikalı kurgular var kitaplarında. Haliyle okuru heyecana sürüklüyor. Umarım daha fazla kitabı güzel dilimizle buluşur. Herkese keyifli okumalar:)
İlk 100 sayfaya odaklandığım için kitabın içinde kaynayan boş sayfaları görmemişim. Hata yok sanıp mutlu olmuştum; neyse ki çok ilerlemeden durumu farkettim. Şimdi iade ve değişim sürecine gireceğiz bu süreçte başıma iyi şeyler gelir umarım. Bu akşam için başka bir kitap seçeceğiz o zaman.