Okuyorum (Görsel Başlık)

Hayat Hanım - Ahmet Altan

İnsanların hayatları bir gecede değişiyordu. Her şey öylesine çürümüştü ki hiç kimsenin hayatı kendi geçmişinin köklerine tutunamıyordu. Herkes lunaparklardaki kukla hedefler gibi bir vuruşla devrilip kaybolma ihtimaliyle yaşıyordu.

12 Beğeni

Okuma etkinliğine birkaç gün var daha ama bugün ufaktan okumaya başladım. Anca yetişir :grinning: Diğer taraftan Hababam Sınıfını da okuyorum, o da güzel gidiyor.

27 Beğeni

Arşiv Serisinin ilk kitabını beğenmiştim. Buna da başlayalım. :slight_smile:

23 Beğeni

Of ben koşturmaktan henüz başlayamadım :exploding_head:. Bir de hep elim ince kitaplara gitti, ama sözüm söz aralıkta bitecek. :running_woman: :running_woman: :running_woman:

Sana da iyi okumalar :upside_down_face:

2 Beğeni

15.sayfadayım daha ama kitabı beğendim gibi. Kitabı beğendiğimi söylemek için erken ama ben genel olarak kitabın başlarında anlarım kitap iyi mi kötü mü :grinning: Kalın ama hemen bitirilebilecek gibi duruyor. Şu ana kadar verdiği mesajlar da güzel.

2 Beğeni

Çok heyecanlıyım. Aslında okuma etkinliğinden dolayı Zamir’e başlayacaktım ama kendimi daha fazla tutamadım; kaç haftadır vizeler bitse de Dune’a başlasam diyordum.

Ek: 50. sayfaya geldim ve Dost Körpe çevirilerini okumanın ne kadar yorucu olduğunu unutmuşum, bazı cümleleri anlamak için birkaç kez okumam gerekiyor…

36 Beğeni

27 Beğeni

Hayatı sadece okuyarak tamamlayabilsek keşke, öyle nevrotik, öyle depresif işte

17 Beğeni

24 Beğeni

Merhaba. Daha önce şu kitapla ilgili bir yorum rica etmiştim ama görmediniz sanırım. Tekrar şansımı deneyim dedim. :slight_smile:

27 Beğeni

Bu kitap harika idi . Masterson kişilik ve kendilik ve gerçek kendilik konusu da çok uzman bir yazar . Bu kitapta nesne arayışının arkasında hangi sistemler çalışmaktadır ,ilk nesne ilişkileri ne tür bağlanmalar ortaya çıkarır ( bu bağlanmalar anne bebek arası guvenli baglanma). Bağlanma stillerinin yaşamın tüm alanındaki izleri ve etkileri ne şekilde işler( klinik psikolojinin tüm kişilik bozukluklarının sebebi). Kendilik doğuştan getirdiğimiz bir şey midir, kendiliğin nörobiyolojik yapılanması nasıl oluşur( bunuda bağlanma kuramı ve nörobiyolojik kişilik bozukluklarında çok güzel işliyor). Kendiliğin organik olarak temsil edildiği bir alan var mıdır, kendilik temsilleri ve nesne temsilleri nasıl ayrıştırılır, gerçek kendilik nasıl ortaya çıkar (bunun için yazarın gerçek kendilik kitabını öneririm)
Tüm bu durumlar ve daha fazlasından yola çıkarak masterson borderline hastalara yaklaşım konsunda baya kapsamlı bir kitap yazmış. Okumadan evvel önce mastersonun yaklaşımına daha sonra borderline olayına kapsamlı şekilde bakmak lazım . :pray:

3 Beğeni

19 Beğeni

24 Beğeni

Çok teşekkür ederim detaylı yorumunuz ve bilgilendirmeniz için. Psikoloji alanında okuma yapmak istiyorum ama kendimi bir türlü yetkin hissedemiyorum. Bu kitap da ilgimi çekmişti. Dediklerinizi dikkate alacağım, teşekkürler tekrardan. :blush:

1 Beğeni

0001917275001-1

Büyük merakla başladığım bu eseri okumaya “çalışıyorum.”
İlgi çekici konusu var belli ama kısacık olmasına rağmen berbat yazım dili sebebiyle elimde sürünüyor.
Çeviriden mi böyle bilemeyeceğim ama kitabın dili tek kelimeyle berbat.
Klasik yazarların gözünü seveyim…

18 Beğeni

Başlamak istiyorsqniz ilk önce kuramlarla giriş yapın. Çok faydasını göreceksiniz . İyi geceler :pray::raised_hand:

1 Beğeni

Aynı durum Uzaktan Kumandalı Kız için de geçerli.
Kısacık olmasına rağmen işkence çekmiştim bitirene kadar.
Yazarın dili alışılacak gibi değil.

6 Beğeni

Katılıyorum. Ben de keyif almadan, hemen bitsin diye okumuştum.

4 Beğeni

Ben de katılıyorum :slight_smile: 70 sayfalık bir kitap, yazarı tamamen okuma listemden çıkarmaya yetti.

3 Beğeni