Hikayede kullanılan cihazın adı neydi diye hatırlamayınca şimdi Google baktım, Wikipedia Dracula’nın bu romandan esinlendiğini yazmış.
Okurken ben de Dracula esintileri hissetmiştim zaten ama onu da pek hatırlamadığımdan çok da şey etmedim. Bir heves iki üç tane Dracula aldım ama karşılaştırmalı okurum diye de okumadım. Bir de zamanında takip ettiğim gezi programında Transilvanya ve Lecce (yanlış değilsem) gezilirken çok beğenmiş hatta bir miktar aşık olmuştum. Gözümün önünde o gotik havayla okudum.
Ekleme: Lecce değilmiş ama buna benzer bir adı vardı. Transilvanya kalesine doğru giderken uğranan şaşkınlık verici oymalara sahip mini bir malikâne vardı. Kim bilir neresiydi? Ara ki bulasın…
Çingene Masalları - Anonim (Maya)
Diğer masalların birbirine benzeyen yerleri vardı. Yani oranları çok fazlaydı fakat Çingene Masalları daha farklı bir temelde işleniyor. Bir de tutarsız ve kopuklukları var. Olduğu gibi paylaşmışlar. Bence güzel de olmuş. Çingene Masalları’nın havası bana hep çocukluğumu anımsatıyor. Eskiden elektrik çok kesilince mum ışığında hep bu tarz hikayeler anlatılırdı. Yine hoşuma giden masal kitaplarından birisi oldu. Forumun tek masalcısı benim galiba.
Gece uyurken dinlemek güzel ama uyuduğum için haliyle kitabı üç-dört kez dinledim, bitti. Çok uzayan kitaplar biraz beni bunalttığı için klasik yöntemle tamamlayacağım.
Cem yayınevinin masal serisini incelediniz mi?
Hangilerinden bahsediyorsunuz? Baktım ama bulamadım.
Dün başladım, her gün bir tane masal okuyorum ki hemen bitmesin. İçinde illüstrasyonlar da var. Hepsi olmasa da çoğu güzel.
@Agape ben de bir masalcıyım o halde.
Evet görseller çok hoş. Masalcılar çıkıyor ortaya.
Öncü - Steve Jackson
Tanıtım yazısına bakarak almıştım. 5.90 TL olunca kitabı araştırmadan aldım. İlk 48 sayfayı okudum, şimdilik iyi başladık gibi.
Kaptan Grant’ın Çocukları - Jules Verne (Alfa)
Yine çıktık yollara, gidiyoruz gündüz gece gemilerle. Resimler çok hoşuma gidiyor. Akşama doğru gözüm yorulunca dinlemeye geçerim. Coğrafi keşiflerin ışığında bir kurtarma operasyonu, maceraperest ve cesur adamlar, duygusal leydiler…
Alfa’nın ve İş bankasının (hatta kartonları verip ciltlileri aldım) tüm kitaplarını aldım, çıktıkça alıyorum. İş bankası cilt, kağıt, şömiz nedeniyle daha iyi baskı ama resim olayı yüzünden Alfa baskıyı daha çok beğeniyorum.
İş Bankası baskılar da resimli olsaydı çok süper olacaktı.
Alfa’nın editörlüğü canımı sıkıyor @alper. Onun dışında hızlı baskı olması açısından tercih etmiştim ve hepsini basacakları için. Daha iyisini yapan olursa onları da almayı düşünebilirim. Ciltli, resimli özel baskı filan olması lazım ama.
Kaptan Grant’ın Çocukları’nın Denizler A. Y. F. Kitabının devamı olduğu söyleneliyor. Üçüncü kitabına da Esrarlı Ada deniliyor. Ne diyorsunuz?
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah kitabını çocukluk yıllarımda okumuştum inanın hiç hatırlamıyorum ama kendi başına da gayet okunabilir bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Bu üçlüde Esrarlı Ada son okunmalı denmişti. Diğer ikisinin sırasını bilmiyorum ama ben de önce Kaptan Grant’i okudum.
Silsile: Bilimkurgu Öyküleri
Türkiye Bilişim Derneği Bilimkurgu Öykü yarışması’nda 2016-2020 yılları arasında derece alan öyküler seçkisi.
Öykülerden ilk gözüme çarpanlardan İsmail Yamanol’un İlk Görev öyküsü aynı zamanda İthaki Pangea kitaplığın bir diğer seçkisi olan “İLK” kitabında da var.