M harfini Metallica’nın logosundaki gibi kullanmışlar. Kitapta bununla ilgili bir bağlantı var mı bilmiyorum ama hoş bir detay
İstesem de söyleyemem…
Hm demek öyle Seri daha önce hiç ilgimi çekmemişti ama şimdi durum değişebilir. Sizin mutlaka bir incelemeniz vardır. Onu bulup okumam gerekiyor, tabii siz incelik yapıp link olarak eklemezseniz
Ruh Müziği için inceleme yapmadım ama ÖLÜM’ün müziğe merak saldığını söylesem yeterli olabilir sanırım. Şöyle de bir çalışma var:
Kitaptaki çalma listesi de şöyle:
Oo güzel listeymiş. Kitap sayısının çok olması gözümü korkutuyor ama bir kitap alıp şans vereceğim sanırım.
Aslında seri içindeki serilerden seçim yapabilirsiniz. ÖLÜM ve cadılar serilerini öneririm. Bence bir de Piramitler kitabı harika. Cadılar serisi genelde kadın hakları ile alakalı. Piramitler çok bağımsız ve çok eğlenceli. Kısaca Muhafız kitapları da ülkelerin polis kuvvetleri ve ülke yönetimlerinin çarpıklıklarına değinen eserler. Yine de cadılar ve bazı kitaplar için Shakespeare okumuş olmayı tavsiye ederim.
Her seri kendi içinde bütündür. Bütün külliyat devam niteliğinde değildir.
Ekleme: Hangi kitaptı unuttum ama bir kitap da tamamen Hollywood temasını işliyordu. Hareketli Resimler büyük ihtimalle. Cadı kitapları hariç Rincewind serisine bilim seri de denilebilir bence. Astronomi, fizik, uzay-zaman ilişkisi, paralel evrenler, kozmik şeyler vs. Cadı kitaplarında kafaloji vardır. Kadının kıvrak zekası veya aklı denilebilir. Aynı zamanda da kadının olaylara zaman zaman fantastik yaklaşım biçimi. Ucube Kocakarılar tamamen tiyatro üzerine kurulu. Eşit Haklar kadın ve erkek eşitliği.
İlk ciltte biraz tökezledim ama ikinci cilt çok iyi devam ediyor. Yer yer Hugo fazla detaycı yaklaşıyor ama onlar bile sıkmıyor diyebilirim. Önümüzdeki hafta içinde bitiririm diye düşünüyorum.

Detaylar için teşekkür ederim. Değerlendireceğim.
Kum Adam - Lars Kepler
Şurada kitap ilgili serzenişlerim olmuştu.
Joona Linna serisinin 4. kitabını okuyorum. Ama seride olan 8 kitap seriden bağımsız tek başına okunabilirmiş. Serinin diğer 3 kitabını da Pegasus çevirmiş.